Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, 2024
No menu items!

Σωματεία Δυτικής Αττικής-Κινητοποίηση στο Υπουργείο Μεταφορών για την ασφαλή μεταφορά των εργαζομένων

Με κινητοποίηση στο υπ. Υποδομών - Μεταφορών απαιτούν μέτρα για την ασφαλή μεταφορά στα ΜΜΜ

Μαχητική κινητοποίηση στο υπουργείο Υποδομών – Μεταφορών πραγματοποιούν, Σωματεία που δρουν στη Δυτική Αττική, απαιτώντας εδώ και τώρα μέτρα για την ασφαλή μεταφορά των εργαζομένων και του λαού.

«Τρένα, λεωφορεία για το λαό για να μην κολλάει κορονοϊό»,

είναι το σύνθημα που κυριαρχεί στην κινητοποίηση, δίνοντας το στίγμα των αιτημάτων τους. Αντιπροσωπεία των σωματείων έχει ανέβει στο υπουργείο για συνάντηση με εκπρόσωπό του, ενώ οι συγκεντρωμένοι ενημερώνουν για τα αιτήματά τους.

Τα Σωματεία που καλούν στην σημερινή κινητοποίηση είναι:

Συνδικάτο Εργ/λων Μετάλλου Αττικής και Εργ. Ναυπ/κής Βιομηχανίας Ελλάδας – Παράρτημα Θριασίου, Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας (ΣΕΕΝ ΑΒΕΚ), Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής, Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Ασπροπύργου – Ελευσίνας – Μάνδρας, Συνδικάτο Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών Νόμου Αττικής και Νήσων, Πανελλήνια Ένωση Ελαιουργοσαπουνοποιών και Εργ. στη Χημική Βιομηχανία Αττικής, Συνδικάτο Φαρμάκου Καλλυντικών και Συναφών Επαγγελμάτων Αττικής- Πειραιά και Νήσων, Σωματείο Εργαζομένων στο Θριάσιο Νοσοκομείο, Εργατοϋπαλληλικό Σωματείο (HQF) KANAKHΣ, Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών Αττικής, Α’ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής.

Απαιτούν:

  • Επαναλειτουργία της γραμμής Γ16. Λεωφορειακή σύνδεση Μάνδρας και Ελευσίνας με το κέντρο της Αθήνας, με διέλευση από το Θριάσιο Νοσοκομείο.
  • Επέκταση της λεωφορειακής γραμμής 876 μέχρι τη Μάνδρα, με διέλευση από το Θριάσιο Νοσοκομείο και συχνότερα δρομολόγια. Εξασφάλιση συγκοινωνιακής σύνδεσης του Κέντρου Υγείας Ελευσίνας και των μεγάλων εργασιακών χώρων της περιοχής.
  • Να αποκατασταθούν τα καταργημένα δρομολόγια του προαστιακού και να πυκνώσουν τα δρομολόγια στις ώρες μετακίνησης των εργαζομένων. Να υπάρχει ανταπόκριση με λεωφορεία προς το κέντρο της πόλης.
  • Να ανανεωθεί ο στόλος των λεωφορείων και να γίνουν οι αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την ασφαλή λειτουργία των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.
  • Να ανακληθούν οι ιδιωτικοποιήσεις, να σταματήσει κάθε επιχειρηματική δράση στον χώρο των αστικών συγκοινωνιών και να μειωθεί η τιμή του εισιτηρίου.
  • Διενέργεια τακτικών ελέγχων για παραβιάσεις της εργοδοσίας στην τήρηση των υγειονομικών κανόνων, στα πούλμαν των εταιρειών.
ΠΗΓΗ902

Τελευταία Νέα

Στον Άρειο Πάγο ο Σταϊκούρας: Παρέδωσε νεότερα στοιχεία για τον σιδηρόδρομο – Κατέθεσε τρίτη μηνυτήρια αναφορά

https://twitter.com/ypomeofficial/status/1848339533340770442?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1848339533340770442%7Ctwgr%5Ef3515868c5693245dfec3c3b8e628b0ce4b6c1c9%7Ctwcon%5Es1_c10&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.metaforespress.gr%2Fsidirodromos%2FCEBDCEADCEB1-CEBCCEB7CEBDCF85CF84CEAECF81CEB9CEB1-CEB1CEBDCEB1CF86CEBFCF81CEAC-CF83CF84CEB7CEBD-CEB5CEB9CF83CEB1CEB3CEB3CEB5CEBBCEAD%2F Στοιχεία για την κατάσταση του ελληνικού σιδηρόδρομου παρέδωσε στον Άρειο Πάγο ο υπουργός Μεταφορών...

Επανέναρξη δρομολογίων τρένων Αλεξανδρούπολη–Ορεστιάδα– Αλεξανδρούπολη

Ο ΟΣΕ και η Hellenic Train ενημερώνουν το επιβατικό κοινό ότι, από σήμερα Δευτέρα...

Ο Υπουργός Υποδομώνκ Μεταφορών Χ. Σταϊκούρας θα βρεθεί στον Άρειο Πάγο τη Δευτέρα για την ασφάλεια στο σιδηροδρομικό δίκτυο

Τη Δευτέρα το πρωί, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, θα επισκεφθεί την...

Παρόμοια Θέματα