Τρίτη, 5 Μαρτίου, 2024
No menu items!

Εξεταστική για Τέμπη – Τσοτσορός: Ελάχιστη πιθανότητα ατυχήματος εάν λειτουργούσε το ERTMS και τηρούνταν ο Κανονισμός

Η πιθανότητα δυστυχήματος θα είχε ελαχιστοποιηθεί εάν λειτουργούσε το ERTMS και «τηρούνταν απαρέγκλιτα» ο Γενικός Κανονισμός Κυκλοφορίας τόνισε στην κατάθεσή του στην εξεταστική επιτροπή για τη διερεύνηση του δυστυχήματος των Τεμπών, ο προϊστάμενος της διεύθυνσης έργων της ΕΡΓΟΣΕ, Δ. Τσοτσορός.

Όπως εξήγησε, το Ευρωπαϊκό Σύστημα Διαχείρισης Σιδηροδρομικής Κυκλοφορίας (ERTMS) είναι ο συνδυασμός του Συστήματος Κινητών Επικοινωνιών για Σιδηροδρόμους (GSMR) και του Συστήματος Ελέγχου Αμαξοστοιχιών (ETCS), τα οποία, όπως είπε, είχαν παραδοθεί από την ΕΡΓΟΣΕ στον ΟΣΕ.

Ερωτηθείς για τα αίτια του δυστυχήματος της 28ης Φεβρουαρίου 2023, ο κ. Τσοτσορός είπε ότι είχε ολοκληρωθεί σηματοδότηση τη συγκεκριμένη ημέρα από το Παλαιοφάρσαλο μέχρι και τη Λάρισα και είχε παραδοθεί με διοικητική παραλαβή προς χρήση στον ΟΣΕ. «Από όσο γνωρίζω, ο ΟΣΕ είχε εκδώσει έγγραφο ότι όλες οι χαράξεις θα πρέπει να γίνονται αυτόματα».

Ειδικότερα για την τηλεδιοίκηση Λάρισας, είπε ότι «όταν έπιασε η φωτιά στη (θέση) Ζάχαρη καταστράφηκε ολοσχερώς η κεραμοσκεπή, κι από όσο γνωρίζω η φωτιά έπιασε στο χώρο όπου ήταν οι μπαταρίες και το σύστημα τροφοδοσίας». Όσο για τον χρόνο που απαιτείτο από τον ΟΣΕ για να αποκαταστήσει τις ζημιές, είπε ότι θα μπορούσε να το πράξει μέσα σε δύο με τέσσερις μήνες.

ΠΗΓΗreal.gr

Τελευταία Νέα

Τέμπη: Έβαλαν GPS για ντελίβερι στα τρένα – Το έγγραφο της Hellenic Train

( Σχόλιο ΣΕΠΤΡΑΙΝΟΣΕnews ..Νέα επίθεση του documento του Βαξεβάνη εναντίον της Hellenic train.Ο κος...

Οι ηλεκτράμαξες νο1 και νο6 ακίνητες για πάνω από 3 χρόνια!!

Οι ηλεκτράμαξες 120.001 ,120.006 είχαν κάνει εργασίες γενικής επισκευής στο εργοστάσιο Πειραιά .Από το...

Παρόμοια Θέματα