Τόσο οι έξι παρατάσεις που δόθηκαν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ όσο και η έβδομη επί υπουργίας Κ. Καραμανλή, ήταν «νόμιμες και αιτιολογημένες», είπε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Νομικών Υπηρεσιών ΕΡΓΟΣΕ
Τόσο οι έξι παρατάσεις που δόθηκαν το διάστημα 2016-2019 επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στη σύμβαση «717», όσο και η έβδομη του Οκτωβρίου 2019 επί υπουργίας Κ. Καραμανλή, ήταν «νόμιμες και αιτιολογημένες», είπε στην Εξεταστική της Βουλής για τη «διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών» ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Νομικών Υπηρεσιών ΕΡΓΟΣΕ, Γ. Λασπονίκος.
Ερωτηθείς στο πλαίσιο της κατάθεσής του, από τον βουλευτή της Ν.Δ., Λ. Τσαβδαρίδη, τι θα συνέβαινε εάν δεν υπογραφόταν η τελευταία, έβδομη παράταση, ο κ. Λασπονίκος είπε ότι θα απαιτείτο περίπου ένας χρόνος, εφόσον δεν υπήρχαν ενστάσεις, για να γίνει νέος διαγωνισμός και να αναδειχθεί νέος ανάδοχος.
Σύμφωνα με τον ίδιο, μετά την ανάδειξη του αναδόχου θα μπορούσαν να αρχίσουν τα έργα, ενώ θα έπρεπε να αναζητηθεί χρηματοδότηση, όχι από ευρωπαϊκούς αλλά από εθνικούς πόρους.
Κληθείς από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Β. Κόκκαλη, να σχολιάσει την αναφορά της Ευρωπαίας Εισαγγελέως για «διασπάθιση χρήματος στην ΕΡΓΟΣΕ», ο κ. Λασπονίκος σημείωσε ότι η εταιρεία διαχειρίζεται έργα δισεκατομμυρίων, ότι και άλλες φορές έχει μπει στο «μάτι του κυκλώνα» όπως για την κατασκευή της σήραγγας Οθρυος, με τη σύμβαση «470», ωστόσο, όλοι οι κατηγορηθέντες αθωώθηκαν.