Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
No menu items!

Ενημερωτική ανακοίνωση ΣΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ μετα την συνάντηση του Προεδρείου με την Διεύθυνση Προσωπικού της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΡΑΙΝΟΣΕ 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΘΗΝΑ 11/2/2021

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,  

        Σήμερα το Προεδρείο του Σωματείου μας συναντήθηκε με την Διεύθυνση Προσωπικού της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, προκειμένου να τεθούν και να αντιμετωπιστούν αρκετά σοβαρά θέματα .

       Στην συνάντηση εκφράσαμε την δυσαρέσκεια μας για την υπογραφή της Ε.Σ.Σ.Ε με τον τρόπο που έγινε αλλά και το περιεχόμενο της . 

Τα θέματα που συζητήθηκαν και οι απαντήσεις που δοθήκαν είναι :

  1. Στην τοποθέτηση μας για  ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΤΕΧΝΙΤΩΝ αλλά και την  ΕΠΙΣΠΕΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΚΙΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΑΜΑΞΟΣΤΟΙΧΙΩΝ , η εταιρεία απάντησε ότι:

           α) όσο αφορά την συντήρηση του τροχαίου υλικού ,  για λόγους  covid-19 δεν είναι γνωστό πότε θα ολοκληρωθεί η πιστοποίηση από το ελληνογερμανικό  επιμελητήριο. Για αυτό προκρίνεται ένας μίνιμουμ αριθμός 70 περίπου ατόμων από το προσωπικό που ήδη εργαζόταν στην εταιρεία και επιπρόσθετα  ένας αριθμός εξειδικευμένων και πιστοποιημένων εργαζομένων σε συγκεκριμένες ειδικότητες. Με αυτό το προσωπικό η εταιρεία επιδιώκει να καλύψει μερικές από τις άμεσες λειτουργικές ανάγκες του τρέχοντος εξαμήνου, με μία δέσμευση όταν γίνει  η εξέταση και  υπάρξει η πιστοποίηση, να μετατραπούν οι συμβάσεις αυτές σε αορίστου χρόνου. 

           β) όσο αφορά  τους 70 εργαζόμενους  που είχαν  επιλεγεί για τις θέσεις    κίνησης και ελέγχου των αμαξοστοιχιών, δεδομένου ότι είναι άγνωστο πότε θα είναι εφικτό να αρχίσει η εκπαίδευση τους (λόγω covid-19), η πρόταση είναι να ενταχθούν άμεσα στους τομείς και τις θέσεις εργασίας, με ένα τρόπο εκπαιδευτικής παρακολούθησης του αντικείμενου.             

     2) Διαμαρτυρηθήκαμε για την παράνομη αλλαγή ειδικότητας σε ορισμένους συνάδελφους και τονίσαμε ότι παραμονεύουν πολλοί κίνδυνοι  όσο αφορά το μέλλον τους από αυτή την αλλαγή , όπως και για την διακοπή του επιδόματος ευθύνης σε όλες τις ειδικότητες.   Η απάντηση που δόθηκε ήταν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με την αλλαγή ειδικότητας και ότι τα επιδόματα θα καθοριστούν και θα δοθούν  με την ολοκλήρωση του οργανογράμματος.

     Πήραμε την δέσμευση, ότι αυτό θα ολοκληρωθεί όχι αργότερα από τα μέσα του Μαρτίου και βέβαια πριν αυτό εγκριθεί  να υπάρξει διαβούλευση με τα Σωματεία.  

     3)  Σχετικά με την αναφορά μας  για τα ατυχήματα  που μπορεί να συμβούν   από αλλότρια εργασία, η εταιρεία εκτιμά ότι μετά την αναμενόμενη πρόσληψη του νέου εξειδικευμένου προσωπικού θα είναι εφικτή η εξάλειψη . Αυτό βέβαια θα κριθεί όταν και εφόσον ολοκληρωθούν οι προσλήψεις. 

     4) Αναφέραμε για τα διαλλείματα  εργασίας του προσωπικού στα μηχανεργοστάσια, μετά την παράνομη και παράτυπη παράλειψη του  διαλλείματος στην Σ.Σ.Ε. , η διεύθυνση δεσμεύτηκε ότι θα εκδώσει εγκύκλιο που θα αναφέρεται στον τρόπο που το προσωπικό θα κάνει την λήψη του διαλλείματος εργασίας. 

      5)  Για τα κενά και τις παραλείψεις στα φύλλα μισθοδοσίας του Ιανουαρίου, είχαμε την δέσμευση ότι μέσα στον μήνα όπου θα ολοκληρωθεί η ενοποίηση των λογιστηρίων ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ το έντυπο μισθοδοσίας θα είναι για όλους το ίδιο. Εκεί θα αποκατασταθούν τα κενά που παρατηρήθηκαν. Αυτό θα φανεί στο επόμενο φύλλο μισθοδοσίας. 

     6) Ζητήσαμε επίσης να δοθούν υπηρεσιακά τηλέφωνα σε όλους τους εργαζομένους που είναι αναγκασμένοι να κάνουν χρήση του προσωπικού τους τηλεφώνου  για υπηρεσιακούς λόγους. Θα ζητηθεί εισήγηση από τους προϊσταμένους των συγκροτημάτων για τον προσδιορισμό  αυτής της ανάγκης. 

       7) Τέλος ζητήσαμε να βρεθεί άμεσα λύση για την λειτουργία των κυλικείων στους χώρους δουλειάς. Υπήρξε δέσμευση στο επόμενο διάστημα να δοθεί  απάντηση για την μορφή που η εταιρεία θα επιλέξει  αυτά να λειτουργούν,  προκειμένου να υπάρξει  λύση στο πρόβλημα. 

  1. Για τα μέτρα προστασίας του προσωπικού ζητήσαμε: 

                                      α) Να γίνουν επιτέλους προληπτικά τεστ σε όλα τα συγκροτήματα, να δοθούν μάσκες  και  απολυμαντικά υλικά. 

          β) Να γίνουν προληπτικές εξετάσεις σε εργαζομένους που εργάζονται σε επιβαρυμένο περιβάλλον και έχουν τον κίνδυνο να εκτεθούν σε επαγγελματική ασθένεια. 

     Έχουμε ζητήσει συνάντηση με τον Διευθύνων Σύμβουλο  και περιμένουμε την απάντηση του για να συζητήσουμε την πορεία της εταιρίας μετά από τα νέα δεδομένα που έχουμε,  αλλά  ταυτόχρονα και με την παρουσία των διευθυντών  για θέματα που αφορούν τις διευθύνσεις  τους.  

     Συνάδελφοι τις επόμενες μέρες αν οι συνθήκες το επιτρέψουν θα προσπαθήσουμε να κάνουμε αναλυτική ενημέρωση στους χώρους δουλειάς για όλα τα θέματα. 

Το Δ.Σ   ΣΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Τελευταία Νέα

Νέος μεταβατικός πρόεδρος του ΟΣΕ ο Γ. Γραμματίδης, παραμένει δ/νων σύμβουλος ο Π. Τερεζάκης

Αναδιάρθρωση στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδας (ΟΣΕ). Ειδικότερα, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης...

Εμπορευματικές μεταφορές στην ΕΕ: Οι θαλάσσιες αντιστοιχούν στο 67,8%, οι οδικές στο 22%, οι σιδηροδρομικές στο 5,7% και οι αεροπορικές στο 0,2%

Το 2022, οι οδικές εμπορευματικές μεταφορές αντιπροσώπευσαν το 24,9% του συνόλου των εμπορευματικών μεταφορών...

Ψάχνουν στρατόπεδο στη Λάρισα για τα συντρίμμια των Τεμπών

Στη διάθεση στρατοπέδου στο οποίο θα μεταφερθούν τα συντρίμμια της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών...

Παρόμοια Θέματα