Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
No menu items!

Παναγιώτης Κακαβάς (RAIL CARGO): Η εταιρεία μας δεν θα πραγματοποιήσει δρομολόγια την 28-2-2024

Συνάδελφοι ,
Σε λίγες μέρες συμπληρώνεται ένας χρόνος από την αποφράδα μέρα της τραγωδίας των Τεμπών. 28 Φεβρουαρίου 2023, ώρα 23:22, μια στιγμή που όλοι μας δεν πρέπει να ξεχάσουμε! Με το τραγικότερο τρόπο γράφτηκε η κατάσταση στους Ελληνικούς Σιδηροδρόμους, παθογένειες δεκαετιών, μνημονιακά επακόλουθα, κακοδιαχείριση και πολλά άλλα που ακούμε από τις επιτροπές διερεύνησης έφεραν τη χώρα μας να πενθεί 57 νέες ψυχές. Χάσαμε συνανθρώπους μας, χάσαμε συναδέλφους, ανθρώπους που απλά εμπιστεύτηκαν το τραίνο, το μέσο που και εμείς υπηρετούμε καθημερινά.
H μεγάλη έκπτωση στη κουλτούρα Ασφάλειας όμως που δυστυχώς αποδεικνύεται ότι συντέλεσε στο δυστύχημα είναι κάτι που πρέπει να μας προβληματίσει ιδιαίτερα. Παρά τα μέσα και τους μηχανισμούς ασφαλείας, όποτε και αν ενεργοποιηθούν, πάντα όταν υπάρχει ανθρώπινος παράγοντας θα ελλοχεύει το λάθος, το λάθος στη δική μας δουλειά ξέρουμε όλοι πόσο μοιραίο μπορεί να καταλήξει.
Η ευλαβική, απαρέγκλιτη και συνεχή τήρηση του κανονισμού κυκλοφορίας, η πιστή εφαρμογή των διατάξεων του Συστήματος Διαχείρισης Ασφάλειας της εταιρείας μας, διασφαλίζει και εξασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία στην εργασία μας αλλά και την καθημερινότητά μας, για εμάς και τις οικογένειές μας.
Η εταιρεία μας σαν ελάχιστο φόρο τιμής, την ερχόμενη Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου, δεν θα προγραμματίσει καμία κίνηση συρμού σε όλο το Εθνικό σιδηροδρομικό δίκτυο.
Ας αγωνιστούμε όλοι να μη ξαναζήσουμε Τέμπη.
Σας ευχαριστούμε.
Panagiotis Kakavas
Director of Railway Transport
Safety & Quality Manager

Τελευταία Νέα

Γαλλία: Ακυρώνεται το 25% των δρομολογίων των τρένων της Eurostar μετά τις δολιοφθορές στο δίκτυο

Η Eurostar ανακοίνωσε την ακύρωση του 25% των δρομολογίων των τρένων που συνδέουν το...

Ανενεργούς σταθμούς του σιδηροδρομικού δικτύου Πελοποννήσου επισκέφθηκε ο πρόεδρος του ΟΣΕ

Ο Προέδρος του ΟΣΕ κ. Γιάννος Γραμματίδης, με τεχνικούς του συμβούλους, επισκέφθηκε χθες δειγματοληπτικά...

Η Alstom εξαγοράζει την Duray Ulasim Sistemleri στην Τουρκία

Η Alstom επιταχύνει τις επενδύσεις της στην Τουρκία, εξαγοράζοντας την Duray Ulasim Sistemleri στην...

Παρόμοια Θέματα