Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024
No menu items!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ και ΜΕΣΩΝ ΣΤΑΘΕΡΗΣ ΤΡΟΧΙΑΣ (24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 28-02-2024)

Αθήνα, 23/2/2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2023 –  ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ 

ΓΙΑ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΥΣ & ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς αποφάσισε ομόφωνα την κήρυξη και πραγματοποίηση 24ωρης πανελλαδικής απεργίας την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024, ημέρα μνήμης του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών και από ώρα 00:01’ έως ώρα 24:00’ του προσωπικού που απασχολείται στο σύνολο των εταιρειών, αφενός ως ένδειξη σεβασμού στη μνήμη των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος των ΤΕΜΠΩΝ και αφετέρου στέλνοντας ΜΗΝΥΜΑ-ΑΠΑΙΤΗΣΗ προς κάθε κατεύθυνση ότι για εμάς τους Σιδηροδρομικούς πάνω από όλους και πάνω από όλα είναι η ΑΣΦΑΛΕΙΑ των επιβατών και των εργαζομένων.

Α Π Α Ι Τ Ο Υ Μ Ε: 

  • Απόδοση ευθυνών στο σύστημα που διαχρονικά, στάθηκε απέναντι στο Σιδηρόδρομο και στους Σιδηροδρομικούς οι οποίοι με επαγγελματική ευσυνειδησία καθημερινά προσπαθούσαν και προσπαθούν να κρατήσουν «ΟΡΘΙΟ» το Σιδηρόδρομο. Είναι οι μόνοι που δεν φταίνε για όλα αυτά που συμβαίνουν καθώς χρόνια «φωνάζουν» προς όλες τις κατευθύνσεις για την ασφάλεια του Σιδηροδρόμου, γιατί έβλεπαν αυτά που έρχονταν!!!
  • Απόδοση ευθυνών και πλήρη διαλεύκανση του τραγικού δυστυχήματος και απόδοση Δικαιοσύνης. 

Α Γ Ω Ν Ι Ζ Ο Μ Α Σ Τ Ε   Γ Ι Α:

  • Άμεσες προσλήψεις προσωπικού. Οι τραγικές ελλείψεις ακόμα και σε νευραλγικές ειδικότητες, καθιστούν αδύνατη την ομαλή λειτουργία επιβατικών και εμπορικών μεταφορών. Οι συνθήκες που επικρατούν δημιουργούν ανασφάλεια σε  επιβάτες και συναδέλφους μας.
  • Ολοκλήρωση των έργων. Βελτίωση, ανάπτυξη, εκσυγχρονισμό όλου του σιδηροδρομικού δικτύου. 
  • Επαναφορά ενός ενιαίου και σύγχρονου σιδηροδρόμου.
  •     Ως ένδειξη μνήμης στους 57 συνανθρώπους μας (επιβάτες και συναδέλφους) που έχασαν τη ζωή τους εκείνο το βράδυ σημαδεύοντας την ιστορία του Ελληνικού Σιδηροδρόμου, η Ομοσπονδία θα τελέσει επιμνημόσυνη δέηση την ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024 στις 10.30’ στον Ιερό Ναό ΑΓΙΟΥ ΘΩΜΑ στο ΜΑΚΡΥΧΩΡΙ ΛΑΡΙΣΑΣ. Αμέσως μετά θα καταθέσει  στεφάνι στη μνήμη των αδικοχαμένων συνανθρώπων μας στον τόπο του δυστυχήματος. ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΤΟΥΝ ΠΟΤΕ. 

ΩΣ ΣΙΔΗΔΡΟΜΙΚΟΙ θα διεκδικούμε μέχρι τέλος, το αδιαπραγμάτευτο μέλημά μας: ΕΝΑΝ ΠΟΙΟΤΙΚΟ, ΑΣΦΑΛΗ & ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟ για επιβάτες και προσωπικό. 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Σ. & Μ.Σ.Τ.

Τελευταία Νέα

Οικονομικά αποτελέσματα 2023 της Hellenic Train: Έσοδα 97,02 εκατ., με ζημιές 65,09 εκατ. Δάνεια 70 εκατ. από Trenitalia

Κατά τη διάρκεια του 2023, η Hellenic Train κατέγραψε δραστική μείωση των συνολικών εσόδων...

Σιδηρόδρομοι: Στον μηχανισμό για τη Σύνδεση της Ευρώπης ΙΙ εντάχθηκαν 4 έργα

Τέσσερα νέα σιδηροδρομικά έργα στην Ελλάδα εγκρίθηκαν για χρηματοδότηση από τη Διευκόλυνση Συνδέοντας την...

Ο.Σ.Ε: Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στο τμήμα μεταξύ ΑΚΡΑΤΑΣ – ΑΙΓΙΟΥ

Ο ΟΣΕ ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι στις 09:40 αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στο τμήμα...

Παρόμοια Θέματα