Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024
No menu items!

Τέμπη: Ελεύθεροι με εγγυήσεις δύο ακόμα κατηγορούμενοι της ΕΡΓΟΣΕ

Τέμπη: Με χρηματικές εγγυήσεις 800.000 και 900.000 ευρώ έφυγαν από το γραφείο της Ευρωπαίας ανακρίτριας Χριστίνας Σαλάππα δυο ακόμη κατηγορούμενοι για την μη ολοκλήρωση της πολύπαθης σύμβασης 717 για την αναβάθμιση του συστήματος σηματοδότησης -τηλεδιοίκησης στο ελληνικό σιδηροδρομικό δίκτυο.

Συνολικά, στους πέντε κατηγορούμενους που έχουν απολογηθεί έχουν επιβληθεί εγγυήσεις ύψους 3,5 εκ. ευρώ. Υπενθυμίζεται, πως στις αρχές της εβδομάδας, με την καταβολή υψηλότατης εγγυοδοσίας και την επιβολή του περιοριστικού όρου απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα έφυγε ο τρίτος κατα σειρά κατηγορούμενος που πέρασε το κατώφλι της Ευρωπαίας ανακρίτριας Χριστίνας Σαλάππα. Επρόκειτο για υπάλληλο του ΕΡΓΟΣΕ που μετά το τέλος της απολογίας του αφέθηκε ελεύθερος με σύμφωνη γνώμη και της ευρωπαίας εισαγγελέως Πόπης Παπανδρέου αλλά με την υποχρέωση καταβολής εγγυοδοσίας 700.000 ευρώ.

Ο κύκλος των απολογιών είχε ανοίξει με δυο στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ, που είχαν επίσης αφεθεί ελεύθεροι με τον ίδιο όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εγγυήσεις 500.000 και 600.000 ευρώ αντίστοιχα.

Οι απολογίες των κατηγορουμένων συνεχίζονται τις επόμενες ημέρες και αναμένεται να ολοκληρωθούν στο τέλος Απριλίου, καθώς υπολείπονται ακόμη 21 πρόσωπα για παραθέσουν τη δική τους θέση στα γεγονότα.

Η δικογραφία αφορά στην εκτέλεση της Σύμβασης για την αποκατάσταση του Συστήματος Σηματοδότησης-Τηλεδιοίκησης του σιδηροδρομικού τμήματος Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Προμαχώνας, στην οποία χορηγήθηκαν συνολικά επτά παράνομες παρατάσεις με αποτέλεσμα έπειτα από 9 έτη το έργο να μην έχει ολοκληρωθεί

Τελευταία Νέα

Hellenic Train και ΟΣΕ, δυο «ξένοι» στο ίδιο δίκτυο

Εξώδικα, αγωγές, αλληλοκατηγορίες για το ποιος χρωστάει σε ποιον, προβληματικές υποδομές, επιδημία βλαβών στο...

Γέφυρες για την αντιπλημμυρική θωράκιση στη Χάλκη

Συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ Παναγιώτη Τερεζάκη, είχε ο δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος...

Φθιώτιδα: Σταμάτησε το τραίνο εξαιτίας πυρκαγιάς κοντά σε υποσταθμό ρεύματος!

Δεν προλαβαίνει να τρέχει η πυροσβεστική εξαιτίας της συμπεριφοράς ορισμένων πολιτών… Στο σταθμό της Τιθορέας...

Παρόμοια Θέματα