Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024
No menu items!

Στις ράγες τα πρώτα νέας γενιάς Railjet της ÖBB, παραγγελία ακόμη 19 από τη Siemens Mobility

Οι Ομοσπονδιακοί Σιδηρόδρομοι της Αυστρίας (ÖBB) εγκαινίασαν το πρώτο νέας γενιάς Railjet της Siemens Mobility, ένα νέο τρένο με πολλές καινοτομίες, που αρχικά θα δρομολογηθεί στη γραμμή Βιέννη – Feldkirch.

Εξαιρουμένης της μηχανής, το τρένο αποτελείται από εννέα βαγόνια, έχει μήκος περίπου 240 μέτρα και διαθέτει 532 συνολικά θέσεις.

Τα τεχνικά του χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν high-tech 30% ελαφρύτερα βαγόνια, γεγονός που συνεπάγεται λιγότερες πρώτες ύλες κατά την παραγωγή, ενώ κάνουν τη λειτουργία του τρένου πιο οικονομική σε όλο τον κύκλο ζωής του, καθώς καταναλώνει λιγότερη ενέργεια, ειδικά στην επιτάχυνση και το φρενάρισμα.

Διαθέτουν παράθυρα που είναι ραδιοδιαπερατά για βελτιωμένη λήψη σήματος κινητής τηλεφωνίας. Τα, κατοχυρωμένα με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, παράθυρα έχουν μια ειδική δομή με ακτίνα λέιζερ που μετά βίας ανιχνεύεται από τους επιβάτες. Αναπτύχθηκαν από τη Siemens και μεταδίδουν ισχύ σήματος που είναι 50 φορές ισχυρότερη από ένα τυπικό γυαλί. Μάλιστα, οι μετρήσεις που έγιναν σε ένα ÖBB Railjet που είναι ήδη σε λειτουργία έδειξαν ότι ο διαθέσιμος χρόνος λήψης 4G σήματος αυξάνεται κατά 33%.

Να σημειωθεί ότι, το νέας γενιάς Railjet αναπτύχθηκε και κατασκευάστηκε από τη Siemens Mobility στη Βιέννη και βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα των τρένων Nightjet.

Αρχικά η ÖBB παρήγγειλε 8 τρένα, ωστόσο προχώρησε σε νέα παραγγελία για επιπλέον 19, με τη Siemens Mobility να παραδίδει συνολικά 27 νέας γενιάς Railjet.

Τελευταία Νέα

Τέλη χρήσης δικτύου: Τα επιχειρήματα της Hellenic Train

Υποενότητα, με θέμα «Τέλη Χρήσης Δικτύου» στην ενότητα «Ενδεχόμενες Υποχρεώσεις» περιλαμβάνονται στην οικονομική έκθεση...

Οικονομικά αποτελέσματα 2023 της Hellenic Train: Έσοδα 97,02 εκατ., με ζημιές 65,09 εκατ. Δάνεια 70 εκατ. από Trenitalia

Κατά τη διάρκεια του 2023, η Hellenic Train κατέγραψε δραστική μείωση των συνολικών εσόδων...

Σιδηρόδρομοι: Στον μηχανισμό για τη Σύνδεση της Ευρώπης ΙΙ εντάχθηκαν 4 έργα

Τέσσερα νέα σιδηροδρομικά έργα στην Ελλάδα εγκρίθηκαν για χρηματοδότηση από τη Διευκόλυνση Συνδέοντας την...

Παρόμοια Θέματα