Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024
No menu items!

Αποσύρθηκε από σιδηροδρομικό διαγωνισμό στη Βουλγαρία η θυγατρική της CRRC, μετά από έρευνα της Κομισιόν

Η κινεζική CRRC Qingdao Sifang Locomotive Co., Ltd., θυγατρική εταιρεία κατασκευής τροχαίου υλικού της CRRC Corporation, αποσύρθηκε από διαγωνισμό στη Βουλγαρία μετά από έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σχολιάζοντας το γεγονός, ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς της ΕΕ, Τιερί Μπρετόν, δήλωσε «Σε λίγες μόνο εβδομάδες, η πρώτη μας έρευνα βάσει του κανονισμού για τις ξένες επιδοτήσεις έχει ήδη αποφέρει αποτελέσματα. Η ενιαία αγορά μας είναι ανοιχτή για επιχειρήσεις που είναι πραγματικά ανταγωνιστικές και παίζουν δίκαια. Θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διατήρηση της οικονομικής ασφάλειας και ανταγωνιστικότητας της Ευρώπης – με βεβαιότητα και ταχύτητα».

Υπενθυμίζεται ότι, η κίνηση έρχεται στον απόηχο της έναρξης έρευνας από την Επιτροπή βάσει του κανονισμού για τις ξένες επιδοτήσεις , με στόχο τον έλεγχο πιθανών αθέμιτων πλεονεκτημάτων που παρέχονται στην εταιρεία.

Η έρευνα της Κομισιόν επικεντρώθηκε σε διαγωνισμό του υπουργείου Μεταφορών της Βουλγαρίας για την απόκτηση 20 ηλεκτρικών συρμών ώθησης, μαζί με τη συντήρησή τους σε διάστημα 15 ετών. Η εκτιμώμενη αξία της σύμβασης είναι περίπου στα 610 εκατ. ευρώ, με τον διαγωνισμό να προσελκύει το ενδιαφέρον του κλάδου.

Η απόσυρση της CRRC Qingdao Sifang από τον διαγωνισμό συμπίπτει με την ανακοίνωση της Κομισιόν για διεξοδική έρευνα βάσει του κανονισμού για τις ξένες επιδοτήσεις. Κατά συνέπεια, η έρευνα πλέον θα κλείσει.

Να σημειωθεί ότι, η CRRC Corporation Limited, η μητρική της CRRC Qingdao Sifang, αποτελεί κρατική κινεζική επιχείρηση και αποτελεί τον μεγαλύτερο κατασκευαστή τροχαίου υλικού στον κόσμο από πλευράς εσόδων.

Τελευταία Νέα

Hellenic Train και ΟΣΕ, δυο «ξένοι» στο ίδιο δίκτυο

Εξώδικα, αγωγές, αλληλοκατηγορίες για το ποιος χρωστάει σε ποιον, προβληματικές υποδομές, επιδημία βλαβών στο...

Γέφυρες για την αντιπλημμυρική θωράκιση στη Χάλκη

Συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ Παναγιώτη Τερεζάκη, είχε ο δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος...

Φθιώτιδα: Σταμάτησε το τραίνο εξαιτίας πυρκαγιάς κοντά σε υποσταθμό ρεύματος!

Δεν προλαβαίνει να τρέχει η πυροσβεστική εξαιτίας της συμπεριφοράς ορισμένων πολιτών… Στο σταθμό της Τιθορέας...

Παρόμοια Θέματα