Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024
No menu items!

Τέμπη: Φωτογραφίες ντοκουμέντα «δείχνουν» βλάβες στην τηλεδιοίκηση των σιδηροδρόμων από το 2012

Βασικός μάρτυρας «δείχνει» τα προβλήματα, ενώ επιστολή η οποία δεν εισακούστηκε ποτέ αναδεικνύει ακριβώς πού εμφανίζει δυσλειτουργίες η τηλεδιοίκηση στις αποκαλύψεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας ένα χρόνο μετά το δυστύχημα στα Τέμπη

Νέα στοιχεία έφερε στο φως η εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» για τη λειτουργία των σιδηροδρόμων, καθώς φωτογραφίες ντοκουμέντα που δόθηκαν στη δημοσιότητα εμφανίζουν βλάβες και «τυφλές» σήραγγες ήδη από το 2012.

Το δυστύχημα στα Τέμπη στις 28 Φεβρουαρίου  ήταν η αρχή για να ξετυλιχθεί το κουβάρι σε μία υπόθεση χρόνων με λάθη και βλάβες στους σιδηρόδρομους της χώρας, με μία τηλεδιοίκηση που εμφανίζεται να μην λειτουργεί σωστά ήδη για 11 χρόνια πριν από την τραγωδία που στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους.

Σύμφωνα με νέες αποκαλύψεις του STAR και της εκπομπής Αλήθειες με τη Ζήνα, η τηλεδιοίκηση ήταν υπό διάλυση, καθώς από τον πίνακα ελέγχου, φωτογραφίες ντοκουμέντα καταδεικνύουν τις βλάβες. Συγκεκριμένα, όπου φαίνεται η λεξη αρπαγες, σημαίνει ότι υπάρχει βλάβη και τα κλειδιά δεν μπορούν να γυρίσουν από τηλεδιοίκηση αλλά μονο χειροκίνητα, ενώ σε πολλά σημεία εμφανίζονται τα λεγόμενα ερυθρά κυκλώματα, που ουσιαστικά αυτό σημαίνει ότι είτε περνάει τρένο είτε όχι ο σταθμάρχης βλέπει κόκκινο φανάρι.

Βασικός μάρτυρας «δείχνει» τα προβλήματα, ενώ επιστολή η οποία δεν εισακούστηκε ποτέ αναδεικνύει ακριβώς πού εμφανίζει δυσλειτουργίες η τηλεδιοίκηση, με ημερομηνία 3 Ιουνίου 2019, που σημαίνει ότι οι υπεύθυνοι γνώριζαν ήδη τέσσερα χρόνια πριν την τραγωδία την τραγική κατάσταση στην οποία βρισκόταν το σύστημα τηλεδιοίκησης.

Τι γράφει η επιστολή

«Οι σταθμοί που είναι εντός της τηλεδιοίκησης που δεν έχουν κανέναν έλεγχο των αιχμών είναι οι εξής: Παλαιοφαρσάλου τελείως σβηστός, Σταθμός Ορφανά, όλα τα κυκλώματα σε άνοδο-κάθοδο ερυθρά. Σταθμός Δοξαρά όλα ερυθρά με αρπάγες. Σταθμός Κραννώνα όλα ερυθρά. Σταθμός Μεζούρλου όλα ερυθρά και επειδή γίνονται χειρισμοί στις αιχμές επιβάλλεται να έχουμε έλεγχο. Σταθμός Λάρισας όλα ερυθρά και εδώ επιβάλλεται να έχουμε έλεγχο διότι γίνονται συνεχώς χειρισμοί από τους κλειδούχους και μπορούμε αν είχαμε έλεγχο να διορθώσουμε τυχόν λάθος τους. Στις σήραγγες των Τεμπών και του Πλαταμώνα (Νέοι Πόροι) όλα τα κυκλώματα ανόδου-καθόδου. Δεν έχουμε κανένα έλεγχο ούτε καμερών ασφαλείας ούτε πυρασφάλειας-πυρανίχνευσης σε περίπτωση πυρκαγιάς δεν μπορούμε να αποκλείσουμε την είσοδο των αμαξοστοιχιών σε αυτές (στις σήραγγες). Τα κυκλώματα των σηράγγων που είναι ερυθρά επιβάλλεται να καθαριστούν για την ασφαλή κυκλοφορία των αμαξοστοιχιών σε αυτές. Η διαδοχή των αμαξοστοιχιών γίνεται σε πολλές περιπτώσεις με τη χρήση κινητών τηλεφώνων».

ΠΗΓΗnewsbomb.gr

Τελευταία Νέα

Hellenic Train και ΟΣΕ, δυο «ξένοι» στο ίδιο δίκτυο

Εξώδικα, αγωγές, αλληλοκατηγορίες για το ποιος χρωστάει σε ποιον, προβληματικές υποδομές, επιδημία βλαβών στο...

Γέφυρες για την αντιπλημμυρική θωράκιση στη Χάλκη

Συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ Παναγιώτη Τερεζάκη, είχε ο δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος...

Φθιώτιδα: Σταμάτησε το τραίνο εξαιτίας πυρκαγιάς κοντά σε υποσταθμό ρεύματος!

Δεν προλαβαίνει να τρέχει η πυροσβεστική εξαιτίας της συμπεριφοράς ορισμένων πολιτών… Στο σταθμό της Τιθορέας...

Παρόμοια Θέματα