Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024
No menu items!

Δελτίο τύπου ΠΟΣ και Μ.Σ.Τ

Αθήνα,  08 / 4 / 2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Δυστυχώς το τελευταίο χρονικό διάστημα όλοι έχουμε γίνει μάρτυρες μιας στοχευμένης προσπάθειας συκοφάντησης των εργαζομένων στο Σιδηρόδρομο, επιχειρούμενη από μερίδα του ημερησίου τύπου και ειδησεογραφικών sites. 

Προς αποκατάσταση της αλήθειας, τονίζουμε για μια ακόμα φορά ότι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς διαχρονικά έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου προς όλες τις κατευθύνσεις (Διοικήσεις, Κυβερνήσεις, Κόμματα, Μ.Μ.Ε.), αποστέλλοντας εξώδικα, ανακοινώσεις, δελτία τύπου, επιστολές διαμαρτυρόμενη ΓΙΑ τη μη τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων των έργων, ΓΙΑ την αναγκαιότητα της εξασφάλισης στις μεταφορές, ΓΙΑ τη συρρίκνωση του δικτύου αλλά και ΓΙΑ τις υποχρηματοδοτήσεις τόσων ετών που επέφεραν «εκπτώσεις» στην ασφάλεια.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς δεν κρύφτηκε ποτέ και από κανέναν. Κι αυτό θα συνεχίσει να πράττει, ακόμα κι αν οι προσπάθειές της εξακολουθήσουν να μην βρίσκουν ευήκοα ώτα. 

Η Ομοσπονδία – ως θεσμός – ήταν και είναι παρούσα, στο πλευρό των Σιδηροδρομικών, καταδεικνύουσα τις αδικίες και τα κακώς κείμενα σε βάρος τους. Πολλές φορές αναγκαστήκαμε να προσφύγουμε στη Δικαιοσύνη ασκώντας κάθε διαθέσιμο ένδικο μέσο προκειμένου να προστατεύσουμε τους συναδέλφους μας, αλλά και το επιβατικό κοινό, το οποίο αποτελεί το μέγιστο μέλημά μας. 

Όμως και επειδή δεν είμαστε όλοι ίδιοι παρά τις φιλότιμες προσπάθειές μας δεν μπορούμε να εξαλείψουμε μεμονωμένες περιπτώσεις ή μειοψηφίες συναδέλφων που ενδεχομένως δεν συνάδουν με το επάγγελμά τους και τις αρχές και τις αξίες με τις οποίες εμφορείται η Ομοσπονδία. Ασφαλώς για τις συμπεριφορές αυτές υπεύθυνοι είναι αποκλειστικά οι ίδιοι και όχι το συνδικαλιστικό κίνημα ή οι εργαζόμενοι στο σύνολό τους.  

Από πλευρά μας, επαναλαμβάνουμε την πρόσκλησή μας προς όλες τις Διοικήσεις για απερίσπαστη προσπάθεια για την ομαλή λειτουργία του Σιδηροδρόμου. 

Αυτό είναι το αίτημα εργαζομένων και επιβατών. 

Μοναδική μας απαίτηση είναι ένας Δημόσιος, Ασφαλής, Ποιοτικός Σιδηρόδρομος. 

Ζητάμε πίσω το τρένο στις ζωές μας.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Σ. &  Μ.Σ.Τ.

Τελευταία Νέα

Λειτουργικά έσοδα άνω των 4 δισ. ευρώ (+25%) και EBITDA 392 εκατ. (+19%) για τον όμιλο FS στο Q1 του 2024

Άνοδο της τάξης του 25%, ξεπερνώντας τα 4 δισ. ευρώ, κατέγραψαν τα λειτουργικά έσοδα...

Επίσκεψη συνοδών αμαξοστοιχιών στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Λαμίας.

Με σκοπό να μυήσουν τους μαθητές στην επαγγελματική ζωή, δυο συνοδοί των αμαξοστοιχιών της...

Υπερταμείο: «Ο νέος Δ.Σ. της ΓΑΙΑΟΣΕ, Π. Μπαλωμένος έρχεται να οδηγήσει το μετασχηματισμό της εταιρείας»

Ο Παναγιώτης Μπαλωμένος (φωτό), όπως ανακοίνωσε επίσημα σήμερα το Υπερταμείο, αναλαμβάνει καθήκοντα Διευθύνοντα Συμβούλου...

Παρόμοια Θέματα