Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024
No menu items!

Ο ΟΣΕ προωθεί τις διαδικασίες για το παρατρόχιο GSMR, τη συντήρηση της γραμμής Λάρισα – Θεσσαλονίκη και τις 90 ΑΣΙΔ

Ο ΟΣΕ ανακοίνωσε ότι σε έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου την Μ. Εβδομάδα εγκρίθηκε η διαδικασία άμεσης ανάδειξης αναδόχου συντήρησης του παρατρόχιου συστήματος ραδιοεπικοινωνίας GSM-R που καλύπτει το ελληνικό σιδηροδρομικό δίκτυο, ένα σημαντικό έργο για την ασφάλεια του σιδηροδρόμου.

Το συνολικό κόστος του έργου ανέρχεται στο ποσό των 22,5 εκατ. ευρώ και η διάρκεια του είναι 5 έτη.

Επίσης, εγκρίθηκαν οι εργασίες συντήρησης γραμμής στα τμήματα σιδηροδρομικής γραμμής Λάρισας και Θεσσαλονίκης, καθώς και η προμήθεια και θέση σε λειτουργία νέου σύγχρονου μετασχηματιστή στον υποσταθμό Αγχιάλου.

Επίσης, εντός του Μαϊου, θα έχουν καταρτιστεί τα τεύχη δημοπράτησης του διαγωνισμού για την αντικατάσταση 90 Αυτόματων Συστημάτων Ισόπεδων Διαβάσεων (ΑΣΙΔ) με νέα σύγχρονης τεχνολογίας και ένταξή τους στα Κέντρα Λειτουργίας ΑΣΙΔ σε Θεσσαλονίκη και Αλεξανδρούπολη.

Το έργο υλοποιείται μετά από έκτακτη χρηματοδότηση του ΟΣΕ, με ποσό ύψους 25 εκατ. ευρώ για τα έτη 2024 και 2025, που δόθηκαν με πρωτοβουλία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σταϊκούρα.

Ο Πρόεδρος του ΟΣΕ, Γιάννος Γραμματίδης, δήλωσε σχετικά: «Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΣΕ συνεχίζει με ταχείς ρυθμούς το έργο της υλοποίησης των εργασιών συντήρησης των υποδομών του σιδηροδρομικού δικτύου, με στόχο την αποκατάσταση της αξιοπιστίας και αναβάθμισής τους, όπως αρμόζει σε ένα σύγχρονο σιδηροδρομικό δίκτυο με βασικό γνώμονα την ασφάλεια και την ουσιαστική του συμβολή στην ανάπτυξη της οικονομίας».

Τελευταία Νέα

Τέμπη: Στη Βουλή διαβιβάσθηκε η δικογραφία

Η δικογραφία αφορά στη διαμόρφωση του χώρου του σιδηροδρομικού δυστυχήματος, έπειτα από τις καταγγελίες...

Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ: Το Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών «Τα 12 Κουπέ» επιστρέφει

Για 12η χρονιά, το μοναδικό παγκοσμίως σιδηροδρομικό πολιτιστικό φεστιβάλ για τη σύγχρονη νεανική έκφραση και...

Συνεργασία ΣΤΑΣΥ και ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Οι Σταθερές Συγκοινωνίες και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο ενώνουν τις δυνάμεις τους και συμπράττουν...

Παρόμοια Θέματα