Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
No menu items!

ΓΕΡΜΑΝΙΑ:Εκτροχιασμός τρένου με 185 επιβάτες μετά από κατολίσθηση

Οι υπάλληλοι της Deutsche Bahn εργάζονται σε ένα κατεστραμμένο τρένο ICE κοντά στο Schwaebisch Gmuend το μεσημέρι. Δύο βαγόνια τρένου ICE με 185 επιβάτες εκτροχιάστηκαν το απόγευμα του Σαββάτου μετά από κατολίσθηση. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του σιδηροδρόμου, οι επιβάτες δεν τραυματίστηκαν και απομακρύνθηκαν από το τρένο το βράδυ της Κυριακής. Marius Bulling/dpa

Τμήματα αμαξοστοιχίας μεγάλων αποστάσεων που μετέφερε 185 επιβάτες εκτροχιάστηκαν αργά το Σάββατο στη νοτιοδυτική Γερμανία αφού οι σιδηροδρομικές γραμμές επλήγησαν από κατολίσθηση που προκλήθηκε από έντονες βροχοπτώσεις.

Κανείς δεν τραυματίστηκε και οι επιβάτες απομακρύνθηκαν από το τρένο νωρίς την Κυριακή, σύμφωνα με εκπρόσωπο της εθνικής σιδηροδρομικής εταιρείας.

Μέχρι τα μέσα το απόγευμα της Κυριακής, οι ομάδες ανάκτησης κατάφεραν να καθαρίσουν τη μία πλευρά της πίστας, αλλά η γραμμή ήταν ακόμα κλειστή για την κυκλοφορία υψηλής ταχύτητας.

Η κατολίσθηση έπεσε στην πόλη Schwäbisch Gmünd, περίπου 50 χιλιόμετρα ανατολικά της πόλης της Στουτγάρδης.

Τα δύο πρώτα βαγόνια του τρένου πήδηξαν από τις γραμμές γύρω στις 23:20 (21:20 GMT) αλλά δεν ανατράπηκαν, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των σιδηροδρόμων.

Η κατολίσθηση ήταν περίπου 30 μέτρα πλάτος και χτύπησε επίσης έναν δρόμο που εκτείνεται παράλληλα με τις γραμμές του τρένου, είπε ο εκπρόσωπος.

Ένα αυτοκίνητο επηρεάστηκε, αλλά ο οδηγός δεν τραυματίστηκε, πρόσθεσε.

Το τρένο μεγάλων αποστάσεων που εκτροχιάστηκε επέστρεψε στις γραμμές και πρόκειται να ρυμουλκηθεί, δήλωσε εκπρόσωπος των σιδηροδρόμων.

Το τρένο είχε αλλάξει διαδρομή μεταξύ των πόλεων Ουλμ και Στουτγάρδης λόγω των πλημμυρών στην περιοχή, σύμφωνα με την εκπρόσωπο.

Μετά την κατολίσθηση, όλα τα υπεραστικά δρομολόγια μεταξύ Στουτγάρδης και Μονάχου διακόπηκαν. Δεν είναι ακόμη σαφές πόσο θα διαρκέσει η αναταραχή.

Μεγάλες περιοχές της νότιας Γερμανίας επλήγησαν από σφοδρές βροχοπτώσεις το Σάββατο, με αποτέλεσμα πολλές πόλεις να κηρύξουν κατάσταση έκτακτης ανάγκης καθώς φούσκωσαν ποτάμια και αυξήθηκαν οι πλημμύρες.

Τελευταία Νέα

ΕΡΓΟΣΕ: Τρία νέα σιδηροδρομικά έργα 1 δισ. ευρώ στη Βόρεια Ελλάδα

«Αυτή τη στιγμή τρία νέα σιδηροδρομικά έργα συνολικού ύψους 1 δισ. ευρώ «τρέχει» στη...

“Μαύρη” τρύπα στα οικονομικά του ΟΣΕ – Σημείωσε ζημίες άνω των 250 εκατ. πέρυσι

Σημείωσε ζημίες άνω των 250 εκατ. πέρυσι ο ΟΣΕ Μια ανοιχτή πληγή που αιμορραγεί χρήματα...

Μ. Βορίδης: Πρέπει να γίνουν πολύ περισσότερα πράγματα στον ΟΣΕ

Ο ελληνικός σιδηρόδρομος και η μεταναστευτική πολιτική ήταν τα δύο ζητήματα που απασχόλησαν την...

Παρόμοια Θέματα