Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024
No menu items!

Νέο διοικητικό συμβούλιο απέκτησε η Hellenic Train, η θητεία του οποίου ορίστηκε έως τα τέλη του 2026.

Το νέο διοικητικό συμβούλιο αποτελείται από τον Αθανάσιο Ζηλιασκόπουλο (πρόεδρος), τον Roberto Rinaudo (διευθύνων σύμβουλος) και τους / τες Mirco Di Marcantonio, Francesco Cacciapuoti και Katia Babusci (μέλη).

Η νόμιμη εκπροσώπηση της εταιρείας ανατέθηκε στον διευθύνοντα σύμβουλο, ενώ ο πρόεδρος του Δ.Σ. ανέλαβε τα κάτωθι:

  1. Εσωτερικός έλεγχος

Ο Πρόεδρος εισηγείται προς το Διοικητικό Συμβούλιο και το Διοικητικό Συμβούλιο διορίζει και παύει τον επικεφαλής του Εσωτερικού Ελέγχου, διασφαλίζοντας ότι διατίθενται επαρκείς πόροι/προϋπολογισμός για την εκτέλεση των αρμοδιοτήτων του και καθορίζοντας τη δομή των αμοιβών σύμφωνα με την πολιτική αμοιβών της εταιρείας, και αποφασίζει για τις κατευθυντήριες γραμμές εσωτερικού ελέγχου.

Το Τμήμα Εσωτερικού Ελέγχου αναφέρεται στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας και ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου έχει το καθήκον/αρμοδιότητα να συντονίζει το Τμήμα Εσωτερικού Ελέγχου με το Διοικητικό Συμβούλιο.

  1. Θεσμικές Σχέσεις

Περαιτέρω, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, σε συντονισμό με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, εκπροσωπεί την εταιρεία στις θεσμικές σχέσεις της προς τον μέτοχο, τη μητρική εταιρεία, τις κυβερνητικές αρχές, τις επιχειρηματικές κοινότητες κλπ. και υποστηρίζει τον Διευθύνοντα Σύμβουλο στην επίβλεψη και τον συντονισμό της υλοποίησης του στρατηγικού και επενδυτικού σχεδιασμού της εταιρείας, όπως αποφασίζονται από το Διοικητικό Συμβούλιο, για θέματα και πρωτοβουλίες που αφορούν στην μεταφορά εμπορευμάτων και την εφοδιαστική αλυσίδα (logistics).

Φ. Φωτ. 

Τελευταία Νέα

Λειτουργικά έσοδα άνω των 4 δισ. ευρώ (+25%) και EBITDA 392 εκατ. (+19%) για τον όμιλο FS στο Q1 του 2024

Άνοδο της τάξης του 25%, ξεπερνώντας τα 4 δισ. ευρώ, κατέγραψαν τα λειτουργικά έσοδα...

Επίσκεψη συνοδών αμαξοστοιχιών στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Λαμίας.

Με σκοπό να μυήσουν τους μαθητές στην επαγγελματική ζωή, δυο συνοδοί των αμαξοστοιχιών της...

Υπερταμείο: «Ο νέος Δ.Σ. της ΓΑΙΑΟΣΕ, Π. Μπαλωμένος έρχεται να οδηγήσει το μετασχηματισμό της εταιρείας»

Ο Παναγιώτης Μπαλωμένος (φωτό), όπως ανακοίνωσε επίσημα σήμερα το Υπερταμείο, αναλαμβάνει καθήκοντα Διευθύνοντα Συμβούλου...

Παρόμοια Θέματα