Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024
No menu items!

Προσοχή: Νέα απόπειρα εξαπάτησης με εισιτήρια του ΟΑΣΑ στα social media

Την προσοχή του επιβατικού κοινού ζητά για μία ακόμα φορά ο ΟΑΣΑ με αφορμή μία ακόμα προσπάθειας εξαπάτησης μέσω διαφημίσεων σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης από πλαστούς λογαριασμούς που χρησιμοποιούν το όνομα του οργανισμού.

Το τελευταίο διάστημα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του οργανισμού, εμφανίζονται συνεχώς παραπλανητικές δημοσιεύσεις με το λογότυπο του ΟΑΣΑ, σε διάφορα social media, που παροτρύνουν ανυποψίαστους πολίτες να αποκτήσουν δωρεάν μια ATH.ENA Card διάρκειας 12 μηνών, κάνοντας κλικ σε έναν ψεύτικο ψηφιακό σύνδεσμο (link).

Η επίσκεψη σε αυτούς τους συνδέσμους (links), μπορεί να οδηγήσει σε επιζήμιες ενέργειες, όπως αποκάλυψη ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων και κωδικών ασφαλείας, ή αποστολή χρηματικών ποσών για υποτιθέμενες αγορές.

Ο ΟΑΣΑ έχει ήδη προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη διακοπή των δημοσιεύσεων αυτών, ενημερώνοντας τις αρμόδιες αρχές.

Όπως αναφέρεται, απαιτείται η προσοχή του επιβατικού κοινού καθώς οι ψεύτικοι λογαριασμοί στα social media, διαθέτουν αληθοφανή χαρακτηριστικά (εμφανίζεται η επωνυμία του ΟΑΣΑ και το λογότυπο της ATH.ENA card).

Τον περασμένο Δεκέμβριο, ο ΟΑΣΑ είχε προειδοποιήσει και πάλι για απάτη με λογαριασμούς στο facebook που υποτίθεται ότι πουλούσαν ετήσιες κάρτες του ΟΑΣΑ έναντι 2 ευρώ.

Τελευταία Νέα

Επέτειος :20 χρόνια ΤΡΑΜ

Όταν το 1960 ηχούσε για τελευταία φορά το χαρακτηριστικό καμπανάκι του Τραμ στους δρόμους...

Τέλη χρήσης δικτύου: Τα επιχειρήματα της Hellenic Train

Υποενότητα, με θέμα «Τέλη Χρήσης Δικτύου» στην ενότητα «Ενδεχόμενες Υποχρεώσεις» περιλαμβάνονται στην οικονομική έκθεση...

Οικονομικά αποτελέσματα 2023 της Hellenic Train: Έσοδα 97,02 εκατ., με ζημιές 65,09 εκατ. Δάνεια 70 εκατ. από Trenitalia

Κατά τη διάρκεια του 2023, η Hellenic Train κατέγραψε δραστική μείωση των συνολικών εσόδων...

Παρόμοια Θέματα