Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024
No menu items!

Ανακοίνωση Συμμαχίας Μηχανοδηγών

THE “FIASCO” IS OVER

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι ,

Μετά από πολλαπλές καταγγελίες και απαιτήσεις μας στο παρελθόν για την διερεύνηση του ζητήματος που μας απασχολούσε με την μετεπιβίβαση στον σταθμό του Ρέντη και την διαδικασία της αλλαγής τροχαίου υλικού , ήρθε η στιγμή η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΜΗΧΑΝΟΔΗΓΩΝ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ για ακόμα μια φορά .Τα αποτελέσματα απο τις δοκιμαστικές διαδρομές διέψευσαν εντελώς τους διοργανωτές ΤΟΥ ΦΙΑΣΚΟΥ καταρρίπτοντας το αφήγημα τους. Από σήμερα απελευθερώνονται τα τρένα μας και κυκλοφορούν εφ’όλης στο πλέγμα της κυκλοφορίας .

Οι γνωστοί δημιουργοί μαζί με τους υποστηριχτές του ΜΠΑΧΑΛΟΥ που επικρατούσε καθημερινά στην αποβάθρα , τους στήνει στον τοίχο και τους υποχρεώνει να δώσουν δημόσια ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ για το ΦΙΑΣΚΟ που ξετυλίχτηκε τα τελευταία 2,5 χρόνια στο Ρέντη.

Δυστυχώς , οι κύριοι αποδέκτες αυτών των συνεπειών ήταν το προσωπικό από τα έντονα παράπονα των επιβατών , τους επιβάτες που δικαιολογημένα έβγαζαν την αγανάκτηση τους από την μετεπιβίβαση αλλά και ταυτόχρονα το αντίκτυπο της οικονομικής επιβάρυνσης της εταιρίας απο τις τεράστιες ζημιές που επέφερε αυτή η διαδικασία.

Θα πρέπει να ζητήσουν ΣΥΓΝΩΝΗ στους επιβάτες που τους ταλαιπωρούσαν τόσο καιρό και τους ανάγκαζαν να μπαίνουν στην διαδικασία μετεπιβίβασης και μάλιστα πολλές φορές με τις αποσκευές τους , δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο σύγχυση και κούραση , ενώ δεν έλειπαν καθημερινά τα φαινόμενα των καθυστερήσεων.

Θα πρέπει να ζητήσουν ΣΥΓΝΩΝΗ για τα κόστη και τα χρηματικά ποσά που δαπανήθηκαν ( ζημιές ) , καθώς για περίπου 2,5 χρόνια τα πετρέλαια , οι φθορές και οι τεχνικές βλάβες που ήταν καθημερινό φαινόμενο, απαιτούσαν έξτρα χρηματικές δαπάνες .

Αποτελέσματα του φιάσκου ήταν ότι λόγω έλλειψης συρμών , καθώς τα εναπομείναντα railbus χρησιμοποιούνταν αναγκαστικά στην διαδρομή Ρεντη Πειραιάς , και μετά από βλάβες που παρουσιάζονταν στο τροχαίο υλικό του Αιγίου , η εταιρία χρησιμοποιούσε λεωφορεία για την εξασφάλιση των δρομολογίων .

Το πιο σημαντικό και χειρότερο από τις επιπτώσεις αυτές ήταν το ΚΛΕΙΣΙΜΟ της σιδηροδρομικής διαδρομής στην ΣΤΥΛΙΔΑ , καθώς όπως επικαλούνταν συνέβαινε η ίδια περίπτωση , αφού δεν μπορούσαν να την εξασφαλίσουν με συρμούς λόγω της έλλειψης τροχαίου υλικού .

Τα λεφτά που δίνονται μέχρι τώρα στα λεωφορεία για την γραμμή της ΣΤΥΛΙΔΑΣ είναι προκλητικά . Μήπως γνωρίζουν τα ποσά που δαπανώνται τόσο καιρό για τα λεωφορεία; Ίσως κάποιοι ΝΑΙ .

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΣΚΕΨΗ

Πολλά ερωτήματα δημιουργούνται από εχθές σε ολόκληρο τον σιδηροδρομικό κόσμο , τα οποία επιβάλλεται να απαντηθούν : Για ποιο λόγο δεν γινότανε 2,5 χρόνια τώρα το ίδιο δοκιμαστικό και με τις ίδιες ενέργειες που ζητήθηκαν στον διαχειριστή υποδομής , ώστε να έχουμε εξαρχής τις απαντήσεις από τα αποτελέσματα που έχουμε σήμερα . Γιατί άργησαν κατα 2,5 χρόνια ; Ποιοι ηθελαν να φτάσουμε σε αυτή την κατάσταση ;

Ο συνδετικός κρίκος που είχε δημιουργηθεί σε αυτό το φιάσκο μεταξύ των εφευρετών της μετεπιβίβασης και της γνωστής σε ολους μας διαδικτυακής σελίδας του ΣΥΡΙΖΑ έλξης που προσπαθούσαν από κοινού με κοινοποιήσεις φωτογραφιών και γραπτές καταγγελίες τους κατα της υποδομής για να δικαιολογήσουν την απόφαση της αλλαγής τροχαίου υλικού στο Ρεντη , αποκαλύφθηκε τελικά ως «Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΛΟΒΙΤΟΥΡΑΣ».

Μαλιστα είχαν το θράσος να τοποθετηθούν με χθεσινή τους ανάρτηση στο διαδίκτυο και να καλωσορίζουν πρώτοι την αποδέσμευση των DESIRO . Τόσο θράσος έχουν σε αυτό τον ιστότοπο . Δεν θα αργήσουν να μας πουν αργότερα ότι ήταν υπέρμαχοι της δοκιμαστικής διαδικασίας και ότι πίεζαν για την αποκατάσταση των δρομολογίων .

Περιμένουμε να δούμε την στάση που θα πάρει το σωματείο της ΠΕΠΕ, το οποίο πρέπει να πάρει θέση για το ΦΙΑΣΚΟ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ , καθώς η κατάσταση αυτή είχε ΣΟΒΑΡΟ αντίκτυπο στην καθημερινή εργασία των μηχανοδηγών . Αυτοί όμως που σκαρφίστηκαν το φιάσκο απολάμβαναν την εργασία τους από τις καρέκλες τους .

Σιγά σιγά θα αποδειχθούν και αλλά πράγματα , τίποτα δεν θα μείνει αναπάντητο . Βρήκατε και τα ΚΑΝΑΤΕ .

Έχουμε εμπιστοσύνη σε όσους έχουν αναλάβει το έργο της αποκατάστασης και της λειτουργίας του τρένου Πανελλαδικά .

Εμείς θα είμαστε σύμμαχοι με όσους κάνουν προσπάθεια να σφυρίξει το τρενο παντού , χωρίς κομματικές ταμπέλες και χρώματα .

Τελευταία Νέα

Ανακοίνωση ΟΣΕ : Δεν υπήρξε ο παραμικρός κίνδυνος για τους επιβάτες τόσο του προαστιακού, όσο και για αυτούς του Μετρό

Την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου περί ώρας 17:44 η αμαξοστοιχία 4245 που εκτελούσε το δρομολόγιο...

Εισαγγελική παρέμβαση για το τρένο του Προαστιακού που μπήκε στη σήραγγα του Μετρό

Την άμεση παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας προκάλεσε το περιστατικό με...

Aνακοίνωση Ηellenic Train για το συμβάν με την είσοδο Προαστιακού τρένου στη γραμμή του Μετρό

Η Hellenic Train για το συμβάν με την είσοδο Προαστιακού τρένου στη γραμμη Μετρό...

Παρόμοια Θέματα