Σάββατο, 26 Απριλίου, 2025
No menu items!

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ-Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Μεταφορών κ.ΚΥΡΑΝΑΚΗ.

Αθήνα25/4/2025

Δ Ε Λ Τ Ι Ο    Τ Υ Π Ο Υ 

    Την ΤΕΤΑΡΤΗ 23/4/2025 το Προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας  Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς, συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Μεταφορών κ.ΚΥΡΑΝΑΚΗ.

Στη συνάντηση, συζητήθηκαν σχεδόν όλα τα θέματα – βάση της ατζέντας που είχε αποσταλεί από την Ομοσπονδία με πρότερη επιστολή μας, με κυρίαρχα από αυτά την ασφάλεια των Ελληνικών Σιδηροδρόμων και το νέο Νομοσχέδιο για τον ΟΣΕ.

    Ο κ.Αναπληρωτής Υπουργός, απάντησε σε πάρα πολλά από τα ζητήματα που τέθηκαν και ταυτόχρονα μας παρουσίασε προφορικά, το νέο Νομοσχέδιο για το Σιδηρόδρομο που θα κατατεθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο την επόμενη εβδομάδα και το οποίο περιμένουμε να μας αποσταλεί για να τοποθετηθούμε δημόσια, καθώς όπως μας είπε θα τεθεί σε διαβούλευση.

    Όσον αφορά τη HELLENIC TRAIN, μας πληροφόρησε ότι ως Υπουργείο βρίσκονται σε διαβούλευση και ότι μέχρι το τέλος Μαΐου θα υπάρξουν περαιτέρω ανακοινώσεις. 

    Ως Ομοσπονδία κρίνουμε θετικά την πραγματοποίηση των συναντήσεών μας με την πολιτική ηγεσία – σε τακτά χρονικά διαστήματα – διότι μόνο με αυτόν τον τρόπο η ενημέρωση καθίσταται  αμεσότερη και πληρέστερη.

    Από τον κ. Αναπλ.Υπουργό ζητήθηκε άμεσα η ανανέωση των συμβάσεων των Φυλάκων Ισοπέδων Διαβάσεων που λήγουν στις 30 Ιουνίου 2025 αλλά και τη μονιμοποίηση όλου του προσωπικού που εργάζεται στον ΟΣΕ (ΔΠΥ).

    Γενικά θέματα που αφορούν όλες τις εταιρείες που εκπροσωπούνται από την Ομοσπονδία θεωρούμε ότι ο κ.Αναπ.Υπουργός θα είναι σε θέσει να μας δώσει σαφείς απαντήσεις στην επόμενη συνάντησή μας η οποία θα πραγματοποιηθεί άμεσα.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ της Π.Ο.Σ. και Μ.Σ.Τ.                           

ΚΑΝΙΓΓΟΣ 6 – ΤΚ:10677 – ΑΘΗΝΑ,   ΤΗΛ.2105297551,     emailfechemin@otenet.gr          www.omospondiasidirodromikon.blogspot.gr

Τελευταία Νέα

Στο Υπουργικό Συμβούλιο στις 28 Απριλίου 2025: Όλες οι αλλαγές που φέρνει το νέο νομοσχέδιο του Κωνσταντίνου Κυρανάκη στον ΟΣΕ.

Νέο ανθρώπινο δυναμικό, αξιολόγηση των υπαλλήλων, real time εύρεση των τρένων είναι μόλις μερικές...

Σε 1,5 χρόνο ο Προαστιακός Δυτικής Αττικής

Τέλη του 2026 με αρχές του 2027 θα δοθεί στην κυκλοφορία ο Προαστιακός Σιδηρόδρομος...

Τα real estate σχέδια της ΓΑΙΑΟΣΕ για σιδηροδρομικούς/επιβατικούς σταθμούς ανά την Ελλάδα

Ολοένα και «πυκνώνει» τις διεργασίες για την αξιοποίηση της real estate περιουσίας της η...

Παρόμοια Θέματα