Το σερφάρισμα αλλά και η χρήση εφαρμογών είναι πολλές φορές αδύνατα, κατά τη γρήγορη μετακίνηση των επιβατών με τους συρμούς του μετρό.
Παρότι οι ΣΤΑΣΥ (λειτουργούν μετρό, τραμ, ΗΣΑΠ) επιχειρούν να βάλουν τέλος σε ένα χρόνιο πρόβλημα, καθώς δεν υπήρξαν ποτέ οι κατάλληλες υποδομές, οι επιβάτες θα χρειαστεί να περιμένουν κι άλλο παρά το γεγονός ότι το έργο έχει ανακοινωθεί εδώ και περίπου δύο χρόνια. Τώρα βρίσκεται στη τελική φάση υλοποίησης μόνο στο τμήμα Αγιος Δημήτριος – Ελληνικό.
Ηδη από τον Ιανουάριο του 2023 είχε ανακοινωθεί από τις ΣΤΑΣΥ πως ξεκίνησε το έργο κάλυψης των σταθμών και σηράγγων των γραμμών του μετρό με σήμα 5G, αρχικά πιλοτικά, στον σταθμό του Αλίμου και στις σήραγγες Αγιος Δημήτριος – Ηλιούπολη και Ηλιούπολη – Αλιμος (γραμμή 2), προκειμένου να δοκιμαστούν διαφορετικά συστήματα κεραιών και ύστερα να προκριθεί η καλύτερη και πιο εφικτή τεχνική λύση και να εφαρμοστεί, μέσα στο 2023, στο τμήμα Αγιος Δημήτριος – Ελληνικό. Ο στόχος είναι η κάλυψη του συνόλου των σταθμών και των σηράγγων του δικτύου, το δε έργο υλοποιείται στο πλαίσιο εννεαετούς συμφωνίας μεταξύ των ΣΤΑΣΥ και των Cosmote και Vantage Towers.
Σήμερα βρίσκεται στην τελική φάση υλοποίησής του στο τμήμα Αγιος Δημήτριος – Ελληνικό, με πληροφορίες να αναφέρουν πως θα είναι έτοιμο τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου. «Είμαστε στα τελειώματα, καλώδια περνάνε», λένε από τις ΣΤΑΣΥ, εξηγώντας ότι στον Αλιμο ήδη οι επιβάτες έχουν σήμα 5G στην αποβάθρα, αλλά και στο τούνελ. Επειδή οι εργασίες εκτελούνται κατά τις βραδινές ώρες, όταν πραγματοποιείται η συντήρηση του δικτύου, και με στόχο να τρέξει το έργο πιο γρήγορα, η εταιρεία ΣΤΑΣΥ ανακοίνωσε πως από την Κυριακή 4 Μαΐου έως και την Πέμπτη 8 Μαΐου,4 σταθμοί του μετρό –Ελληνικό, Αργυρούπολη, Αλιμος και Ηλιούπολη– θα κλείνουν στις 9 το βράδυ έως και τη λήξη της κυκλοφορίας λόγω τεχνικών εργασιών για την εγκατάσταση 5G. Η κυκλοφορία το παραπάνω χρονικό διάστημα θα διεξάγεται στο τμήμα Aγιος Δημήτριος – Ανθούπολη, ενώ δρομολογήθηκε και έκτακτη λεωφορειακή γραμμή για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού. Πάντως, πληροφορίες αποδίδουν τις καθυστερήσεις στην πολυπλοκότητα του έργου, στον χρόνο που χρειάστηκε για να βρεθεί τεχνική λύση, αλλά και στις διαθέσιμες ώρες που είχαν οι εταιρείες για να γίνει η εκτέλεση των εργασιών.
kathimerini.gr