Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου, 2025
No menu items!

Πότε αναμένεται η πρώτη δίκη για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη

Για τις 11 Ιουνίου 2025 είναι προγραμματισμένη να λάβει χώρα η πρώτη δίκη για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, όπου μετά τη σύγκρουση δύο τρένων, ενός επιβατικού και ενός εμπορικού, 57 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του ΑΝΤ1, η δίκη θα αφορά σε τρία πλημμελήματα, τα οποία σχετίζονται με το βιντεοληπτικό υλικό που παρέδωσε ο ΟΣΕ από τον εμπορευματικό σιδηροδρομικό σταθμό της Θεσσαλονίκης.

Στο εδώλιο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας θα καθίσουν, όπως τονίζουν οι ίδιες πληροφορίες, ο πρώην πρόεδρος του ΟΣΕ, ο διευθύνων σύμβουλος και στέλεχος της ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης.

Τέμπη: Πρόσθετες κατηγορίες σε 16 πρόσωπα για τη σύμβαση 717

Πρόσθετες κατηγορίες απήγγειλε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία Πρωτοδικών (EPPO) στην Αθήνα κατά 16 υπόπτων -μεταξύ των οποίων 13 δημόσιοι υπάλληλοι- σχετικά με την εκτέλεση συμβάσεων για την αποκατάσταση συστημάτων τηλεχειρισμού και σηματοδότησης στο ελληνικό σιδηροδρομικό δίκτυο, που συγχρηματοδοτήθηκαν από την ΕΕ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, εννέα από αυτούς τους υπόπτους είχαν ήδη κατηγορηθεί για άλλα εγκλήματα στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας, ενώ τώρα απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε επιπλέον επτά νέους υπόπτους.

Η εν λόγω έρευνα επικεντρώνεται στις συμβάσεις για την αποκατάσταση του τηλεχειρισμού της κυκλοφορίας και των συστημάτων σηματοδότησης στο ελληνικό σιδηροδρομικό δίκτυο που υπεγράφησαν μεταξύ της ΕΡΓΟΣΕ -θυγατρικής του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος (ΟΣΕ)- υπεύθυνης για τη διαχείριση των συμβάσεων – και της αναδόχου κοινοπραξίας, που σχηματίστηκε από δύο εταιρείες, υπεύθυνης για την εκτέλεση του έργου.

Η μία από τις εταιρείες ανέλαβε να εκτελέσει το βόρειο τμήμα του έργου, ενώ η δεύτερη ανέλαβε να εκτελέσει το έργο στο μεγαλύτερο τμήμα της διαδρομής Αθήνα – Θεσσαλονίκη μέχρι το Πλατύ, συμπεριλαμβανομένου του τμήματος κοντά στα Τέμπη, όπου σημειώθηκε η σιδηροδρομική τραγωδία στις 28 Φεβρουαρίου 2023.

ΠΗΓΗreader.gr

Τελευταία Νέα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΤΗΣ Π.Ο.Σ. ΚΑΙ Μ.Σ.Τ.

Αθήνα, 09/10/2025 Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η  Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής ΤροχιάςΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ  και συμμετέχει στην απεργιακή συγκέντρωση στο Σύνταγμα την ΤΡΙΤΗ 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2025 στις 11.00’π.μ.  Συναδέλφισσες,...

Πρόσκληση σε εκδήλωση από την Πανελλήνια Ένωση φίλων Σιδηροδρόμου και μέσων Σταθερής Τροχιάς

Η Πανελλήνια Ένωση φίλων Σιδηροδρόμου και μέσων Σταθερής Τροχιάςσας προσκαλεί στην Πανηγυρική Τελετή αποκαλυπτηρίων...

Δελτίο τύπου ΔΑΚΕ Ομοσπονδίας – Αποτελέσματα συνεδρίου Π.Ο.Σ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΚΕ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΝΕΔΡΟΙ 85 ΕΓΚΥΡΑ 85 ΕΛΑΒΑΝ ΔΑΚΕ: 37 ΣΥΝΕΔΡΟΙΕκλέγει: 12 μέλη στο Δ.Σ.2 συνέδρους...

Παρόμοια Θέματα