Τρίτη, 5 Μαρτίου, 2024
No menu items!

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ :Στάση εργασίας και συγκέντρωση στις 17 Φλεβάρη για δεδουλευμένα και ΣΣΕ

Στάση εργασίας από τις 12 μ. ως τη λήξη του ωραρίου πραγματοποιούν την Τετάρτη 17 Φλεβάρη οι εργαζόμενοι στο Μετρό στη Θεσσαλονίκη. Στις 12.30 μ.μ. θα γίνει συγκέντρωση στο Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό.

Σε μαζική συμμετοχή καλεί η «Ταξική Ενότητα», διεκδικώντας άμεση καταβολή των δεδουλευμένων του Γενάρη. Πληρωμή ως τις 7 κάθε μήνα. Υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις σε μισθούς και μεροκάματα, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας που να καλύπτουν τις ανάγκες των εργαζομένων, πλήρης, επαρκή και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του δημόσιου συστήματος Υγείας, κατάργηση του νόμου απαγόρευσης των διαδηλώσεων, του νόμου περιορισμού του απεργιακού δικαιώματος. (Διαβάστε αναλυτικά εδώ)

Τη στάση εργασίας και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων στηρίζει το Συνδικάτο Οικοδόμων Νομού Θεσσαλονίκης, σημειώνοντας πως «οι εξελίξεις στον όμιλο που κατασκευάζει το Μετρό Θεσσαλονίκης και η νέα αλλαγή των εργοδοτών, δεν μπορούν να δημιουργούν αυταπάτες, να εμπνέουν αισιοδοξία για κανέναν από τους εργαζόμενους (οικοδόμους, μηχανικούς, διοικητικούς, εργολαβικούς…) στο έργο της κατασκευής του Μετρό Θεσσαλονίκης καθώς και στις προηγούμενες αλλαγές δεν υπήρξε καμία θετική διαφορά».

Τελευταία Νέα

Τέμπη: Έβαλαν GPS για ντελίβερι στα τρένα – Το έγγραφο της Hellenic Train

( Σχόλιο ΣΕΠΤΡΑΙΝΟΣΕnews ..Νέα επίθεση του documento του Βαξεβάνη εναντίον της Hellenic train.Ο κος...

Οι ηλεκτράμαξες νο1 και νο6 ακίνητες για πάνω από 3 χρόνια!!

Οι ηλεκτράμαξες 120.001 ,120.006 είχαν κάνει εργασίες γενικής επισκευής στο εργοστάσιο Πειραιά .Από το...

Παρόμοια Θέματα