Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου, 2023
No menu items!

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ :Στάση εργασίας και συγκέντρωση στις 17 Φλεβάρη για δεδουλευμένα και ΣΣΕ

Στάση εργασίας από τις 12 μ. ως τη λήξη του ωραρίου πραγματοποιούν την Τετάρτη 17 Φλεβάρη οι εργαζόμενοι στο Μετρό στη Θεσσαλονίκη. Στις 12.30 μ.μ. θα γίνει συγκέντρωση στο Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό.

Σε μαζική συμμετοχή καλεί η «Ταξική Ενότητα», διεκδικώντας άμεση καταβολή των δεδουλευμένων του Γενάρη. Πληρωμή ως τις 7 κάθε μήνα. Υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις σε μισθούς και μεροκάματα, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας που να καλύπτουν τις ανάγκες των εργαζομένων, πλήρης, επαρκή και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του δημόσιου συστήματος Υγείας, κατάργηση του νόμου απαγόρευσης των διαδηλώσεων, του νόμου περιορισμού του απεργιακού δικαιώματος. (Διαβάστε αναλυτικά εδώ)

Τη στάση εργασίας και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων στηρίζει το Συνδικάτο Οικοδόμων Νομού Θεσσαλονίκης, σημειώνοντας πως «οι εξελίξεις στον όμιλο που κατασκευάζει το Μετρό Θεσσαλονίκης και η νέα αλλαγή των εργοδοτών, δεν μπορούν να δημιουργούν αυταπάτες, να εμπνέουν αισιοδοξία για κανέναν από τους εργαζόμενους (οικοδόμους, μηχανικούς, διοικητικούς, εργολαβικούς…) στο έργο της κατασκευής του Μετρό Θεσσαλονίκης καθώς και στις προηγούμενες αλλαγές δεν υπήρξε καμία θετική διαφορά».

Τελευταία Νέα

Τρένο θα συνδέει Νορβηγία, Σουηδία και Δανία με το Αμβούργο

Σχέδια για μια νέα σιδηροδρομική υπηρεσία που θα ξεκινά από το Όσλο και θα...

Γαλλία: Συνελήφθη άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί ή να ανατινάξει τρένο

Στην σύλληψη ενός άνδρα προχώρησαν οι αρχές στη ανατολική Γαλλία, καθώς απείλησε να διαπράξει επίθεση σε τρένο υψηλής ταχύτητας TGV. Σύμφωνα με...

Ισπανία: Αποκτήθηκαν 31 νέα τρένα, αλλά δεν χωρούν στις παλιές σήραγγες

Ανάστατοι είναι κάτοικοι και τοπικοί φορείς σε Καντάβρια και Αστούρια στη Βόρεια Ισπανία με...

Παρόμοια Θέματα