Οι Ρωσικοί σιδηρόδρομοι έλαβαν μιαν ιστορική απόφαση από πλευράς τροχαίου υλικού. Αρχής γενομένης το 2025, όλοι οι τύποι τροχαίου υλικού που θα παραγγέλνονται θα είναι είτε ηλεκτρικής έλξης είτε φυσικού αερίου είτε θα χρησιμοποιούν εναλλακτικές πηγές ενέργειας. Όλα αυτά σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και Αρχιμηχανικό των RZD κ. Sergey Kobzev.

<<Στο μέλλον, πρόκειται να χρησιμοποιούμε μηχανές με επαναφορτιζόμενες μπαταρίες, αυτοκινητάμαξες με κυψέλες υδρογόνου και μηχανές με υγραέριο. Αυτό θα βοηθήσει στη μείωση του φορτίου ρύπων προς το περιβάλλον>>, δήλωσε ο ίδιος.

Οι σιδηρόδρομοι RZD σχεδιάζουν να αντικαταστήσουν 55 αυτοκινητάμαξες ντήζελ, 1156 ηλεκτρικές αυτοκινητάμαξες και περισσότερες από 2800 επιβατάμαξες μέχρι τα τέλη του 2025 και εκτιμούν πως θα χρειαστεί να αγορασθούν 2.522 μηχανές έλξης.

<<Οι RZD, με τη συμμετοχή διάφορων κατασκευαστών, έχουν ήδη θέσει τις τεχνικές προδιαγραφές για τους αναγκαίους τύπους μηχανών. Το σημείο αναφοράς για να θέσουμε αυτές τις προδιαγραφές ήταν ένα επιχειρησιακό μοντέλο το οποίο περιγράφει λεπτομερώς τις υπάρχουσες αλλά και της μελλοντικές ροές εμπορικής κίνησης, τις στενωπούς που υπάρχουν στις διαδρομές τους αλλά και επιλογές ανοικτές για περαιτέρω εμπορική κίνηση στο μέλλον>>, είπε ο κ. Kobzev.