Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου, 2021
No menu items!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις λέει ο λαός

Μας προκαλούν θλίψη αλλά και αγανάκτηση τα όσα είδαμε να διαδίδονται, τόσο από διάφορα ΜΜΕ αλλά δυστυχώς και από σιδηροδρομικούς, σύμφωνα με τους οποίους η χιονόπτωση που προκάλεσε τα προβλήματα που όλοι ζήσαμε το τελευταίο τριήμερο (και τα οποία συνεχίζουν να υπάρχουν) ήταν πολύ…ασθενής!

Σφοδρή χιονόπτωση

Η χιονόπτωση ήταν πολύ σφοδρή με ένταση, διάρκεια,πολικές θερμοκρασίες και προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στο δίκτυο.
Εξαιτίας της έντονης χιονόπτωσης πολλά δένδρα κατέρρευσαν κάτω από το βάρος του χιονιού και είτε έκοψαν την γραμμή της ηλεκτροκίνησης ή σε άλλες περιπτώσειες απέκλεισαν την γραμμή κυκλοφορίας.

Τα σιδηροδρομικά συστήματα αντιμετώπισαν προβλήματα εξαιτίας του μεγάλου όγκου του χιονιού αλλά και του πολικού ψύχους.Εκχιονισμοί γίνονταν συνεχώς καθόλη την διάρκεια του φαινομένου και συνεργεία του ΟΣΕ πήγαιναν παντού όπου χρειαζόταν με υπηρεσιακά οχήματα .Αμαξοστοιχίες που ήταν σε δρομολόγιο εν μέσω της χιονόπτωσης εγκλωβίστηκαν ή ακόμα χειρότερα συγκρούστηκαν με πεσμένα δένδρα στην γραμμή.Αμαξοστοιχίες παρουσίασαν βλάβες από το πολικό ψύχος και αποσύρθηκαν ρυμουλκούμενες με συνέπεια ακυρώσεις δρομολογίων.

Η αλήθεια είναι μία .

Ο σιδηρόδρομος για να μην σταματά ποτέ, όπως αρέσκονται να λένε οι καταγγέλοντες, θα πρέπει να υπάρξουν παρεμβάσεις που θα εξασφαλίζουν πραγματικά οτι δεν σταματά ποτέ.
Ας σταματήσουν λοιπόν κάποιοι να αερολογούν με βάση μη σιδηροδρομικά κριτήρια τα οποία από ότι είδαμε μπορεί να είναι με μεγάλο εύρος πολιτικά,μικροπολιτικά,κομματικά,αντισυναδελφικά .

Οι ευθύνες για την κατάσταση του σιδηροδρόμου είναι διαχρονικές και βαρύνουν όλες τις κυβερνήσεις που κυβέρνησαν τον τόπο.Δεν σταματούν ούτε ξεκινούν σε μία μόνο χρονική περίοδο.

Οι ιδιωτικοποιήσεις των σιδηροδρομικών εταιρειών,τα προγράμματα «εξυγίανσης»,οι μνημονιακές δεσμεύσεις,οι μετατάξεις,οι απολύσεις η υποχρηματόδοτηση,η έλλειψη προσωπικού,οι κακοτεχνίες εργολάβων,η «θεοποίηση» των ιδιωτών (που αποδεικνύεται ότι δεν έχουν την τεχνογωσία ούτε κοινωνικά κριτήρια ) συνετέλεσαν στο να αντιμετωπίζει προβλήματα ο σιδηρόδρομος στην Ελλάδα διαχρονικά.

Οι σιδηροδρομικοί έδωσαν μια πραγματική μάχη και με αυταπάρνηση έπραξαν το καθήκον τους.Ούτε νικητές βγήκαν ούτε νικημένοι.
Δεν αξίζουν όμως τέτοια συμπεριφορά από συναδέλφους τους.
Οι εν λόγω το μόνο που καταφέρνουν με την παραπληροφόρησης τους είναι να κλονίζουν την εμπιστοσύνη των επιβατών χρηστών του μέσου.

Ας δούμε όμως την πραγματικότητα μέσα από μερικές φωτογραφίες καθώς όπως λέει και ο λαός μας «μια φωτογραφία ισούται με χίλες λέξεις»

εκτροχιασμός κατά τον εκχιονισμό

Τελευταία Νέα

Η καθημερινή διέλευση τρένων μέσα από πολυσύχναστη γειτονιά. Έγινε πόλος έλξης τουριστών και ακόμη πιο επικίνδυνη…

Σε ένα πολύ στενό δρόμο, έκτασης περίπου 500  μέτρων σε γειτονιά της πόλης Ανόι στο Βιετνάμ, περνάνε καθημερινά τρένα....

Υβριδικές μηχανές θα λειτουργούν στον νορβηγικό σιδηρόδρομο

Η CargoNet, νορβηγική εταιρεία σιδηροδρομικών εμπορευματικών μεταφορών, θα αρχίσει να χρησιμοποιεί δύο υβριδικές μηχανές...

Η Αίγυπτος αυξάνει τις τιμές των εισιτηρίων των τρένων κατά 300%.

Η αιγυπτιακή Εθνική Αρχή Σιδηροδρόμων ανακοίνωσε αύξηση 300% στην τιμή των εισιτηρίων για την...

Παρόμοια Θέματα