Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024
No menu items!

ΕΚ Πειραιά: Παράσταση διαμαρτυρίας για την Υγεία την Τετάρτη 24 Φλεβάρη

Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά και τα Σωματεία μέλη του θα πραγματοποιήσουν την Τετάρτη 24/2/2021 στις 11 π.μ. παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά.  Απαιτούμε:

  • Μαζικό εμβολιασμό του λαού σε πλήρως στελεχωμένα εμβολιαστικά κέντρα, με μόνιμο προσωπικό και με νέες προσλήψεις, όχι στην μετακίνηση του προσωπικού.
  • Ουσιαστική ενίσχυση της πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και των Νοσοκομείων με τη στελέχωσή τους από το αναγκαίο προσωπικό και εξοπλισμό. Άμεση επίταξη των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων. Μαζικά τεστ στον λαό του Πειραιά.
  • Με ευθύνη της Κυβέρνησης, της Περιφέρειας και των Δήμων να γίνουν μαζικά τεστ και συχνοί έλεγχοι στους χώρους δουλειάς για την τήρηση όλων των μέτρων προστασίας των εργαζομένων, αλλά και όλων των αναγκαίων μέτρων σε περίπτωση που υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα. Σε κάθε περίπτωση να εξασφαλίζονται όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων που νοσούν καθώς δεν μπορεί να αποτελεί ατομική ευθύνη σε συνθήκες μάλιστα έξαρσης της πανδημίας.
  • Να στελεχωθούν άμεσα οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες του κράτους και να διενεργηθούν έλεγχοι σε όλους τους χώρους δουλειάς.
  • Καταγραφή και δημοσιοποίηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε κάθε επιχείρηση. Διασφάλιση της τήρησης όλων των απαραίτητων μέτρων στην περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος.
  • Ειδική φροντίδα για τις πιο ευάλωτες ομάδες της περιοχής, οικονομικούς μετανάστες, πρόσφυγες και Ρομά με ειδικά ενημερωτικά – διαγνωστικά συνεργεία στις περιοχές που κατοικούν και στους χώρους που συχνάζουν.
  • Διασφάλιση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων (μισθοί κλπ) των εργαζομένων που νοσούν οι ίδιοι ή μπαίνουν προληπτικά σε καραντίνα.
  • Ασφαλή μεταφορά των εργαζομένων προς και από τη δουλειά με πύκνωση των δρομολογίων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Η Διοίκηση

Τελευταία Νέα

Λειτουργικά έσοδα άνω των 4 δισ. ευρώ (+25%) και EBITDA 392 εκατ. (+19%) για τον όμιλο FS στο Q1 του 2024

Άνοδο της τάξης του 25%, ξεπερνώντας τα 4 δισ. ευρώ, κατέγραψαν τα λειτουργικά έσοδα...

Επίσκεψη συνοδών αμαξοστοιχιών στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Λαμίας.

Με σκοπό να μυήσουν τους μαθητές στην επαγγελματική ζωή, δυο συνοδοί των αμαξοστοιχιών της...

Υπερταμείο: «Ο νέος Δ.Σ. της ΓΑΙΑΟΣΕ, Π. Μπαλωμένος έρχεται να οδηγήσει το μετασχηματισμό της εταιρείας»

Ο Παναγιώτης Μπαλωμένος (φωτό), όπως ανακοίνωσε επίσημα σήμερα το Υπερταμείο, αναλαμβάνει καθήκοντα Διευθύνοντα Συμβούλου...

Παρόμοια Θέματα