Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024
No menu items!

Επιστολή σωματείου εργαζομένων επιβατών προαστιακού προς την ΤΡΑΙΝΟΣΕ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗ ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΎΛΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΕΒΔΟΜΑΔΩΝ

Αγαπητή Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ,

Με αφορμή τις τελευταίες εβδομάδες, με τις διακοπές ρεύματος και αναστάτωσης των δρομολογίων & με αποκορύφωση της χθεσινής και σημερινής ημέρας (15/2 και 16/2/2021) με τη κατάργηση πλήθους δρομολογίων στον Προαστιακό Αθήνας προς Χαλκίδα, Κιάτο & Αίγιο , το Σωματείο Εργαζομένων Επιβατών Προαστιακού, θα ήθελε να σας μεταφέρει επισημά πλέον την δυσαρέσκεια του για τα γεγονότα που λάβανε μέρος.

Κοντά στα 1300 ενεργά μέλη – επιβάτες, βιώνουν απίστευτη ταλαιπωρία, καθώς προσπαθούν να μετακινηθούν για την εργασία τους κυρίως, με ένα αξιόπιστο μέσο μεταφοράς, καθημερινά.

Δυστυχώς, αρκετά χρόνια είμαστε όλοι μάρτυρες σε μια κατάσταση απαξίωσης της σιδηροδρομικής υποδομής, με αποτέλεσμα να βιώνουμε έκτακτες μονοδρομήσεις χιλιομέτρων, άπειρες ώρες καθυστερήσεων & σε μερικές περιπτώσεις ακόμη και εκτροχιασμούς, ευτυχώς έως ώρας, μόνο με ελαφρά τραυματίες.

Το επιβατικό κοινό έχει αγανακτήσει. Καθημερινά λαμβάνουμε από τα μέλη μας, επικοινωνία γεμάτη απόγνωση και δυσαρέσκεια, πρωτίστως για την ασφάλεια του σιδηροδρομικού δικτύου και δευτερευόντως για τη μη ενημέρωση του επιβατικού κοινού για οποιαδήποτε έκτακτη καθυστέρηση ή ακύρωση δρομολογίου.

Παρακαλώ αναλογιστείτε μόνο, τι εικόνα λαμβάνουμε εμείς ως επιβάτες, όταν περιμένουμε ώρες σε μια πλατφόρμα τρένου, χωρίς καμιά προειδοποίηση και ενημέρωση ούτε από τα μεγάφωνα, ούτε από τα εκδοτήρια, μέσα στο κρύο!!!

Η εικόνα που αποκομίζουμε, σε σταθμούς που στάζουν λόγω βροχής οι οροφές τους, απαξιωμένες εγκαταστάσεις, βρόμικες τουαλέτες, κοινόχρηστους χώρους χωρίς επαρκή φωτισμό, ασανσέρ εκτός λειτουργίας, κ.α., σίγουρα δεν αντικατοπτρίζουν την σύγχρονη εικόνα του προαστιακού σιδηροδρόμου.

Όπως όλα αυτά τα χρόνια είμαστε δίπλα σας και όχι απέναντι σας, έτσι και τώρα, σας καλούμε επισημά να συνεργαστούμε από κοινού για την εύρυθμη καθημερινή εξυπηρέτησή του επιβατικού κοινού προκειμένου να λαμβάνουν υπηρεσίες αντίστοιχες του αντίτιμου της μεταφοράς τους.

Παρακαλούμε το συντομότερο να οριστεί συνάντηση με το Σωματείο μας, προκειμένου να ζητήσουμε από κοντά τα θέματα που μας απασχολούν και να αναζητήσουμε άμεσα λύσεις.

Παραμένουμε στη διάθεση σας και αναμένουμε νεότερη επικοινωνία από πλευρά σας.

Με εκτίμηση,

Δέσποινα Πρινιά

Πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων Επιβατών Προαστιακού

Τελευταία Νέα

Λειτουργικά έσοδα άνω των 4 δισ. ευρώ (+25%) και EBITDA 392 εκατ. (+19%) για τον όμιλο FS στο Q1 του 2024

Άνοδο της τάξης του 25%, ξεπερνώντας τα 4 δισ. ευρώ, κατέγραψαν τα λειτουργικά έσοδα...

Επίσκεψη συνοδών αμαξοστοιχιών στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Λαμίας.

Με σκοπό να μυήσουν τους μαθητές στην επαγγελματική ζωή, δυο συνοδοί των αμαξοστοιχιών της...

Υπερταμείο: «Ο νέος Δ.Σ. της ΓΑΙΑΟΣΕ, Π. Μπαλωμένος έρχεται να οδηγήσει το μετασχηματισμό της εταιρείας»

Ο Παναγιώτης Μπαλωμένος (φωτό), όπως ανακοίνωσε επίσημα σήμερα το Υπερταμείο, αναλαμβάνει καθήκοντα Διευθύνοντα Συμβούλου...

Παρόμοια Θέματα