Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, 2024
No menu items!

Συνδυασμένες μεταφορές μεταξύ Ιαπωνίας και Αγγλίας με τραίνο και πλοίο

Οι Ρωσικοί σιδηρόδρομοι και η εταιρεία μεταφορών Maersk δρομολόγησαν με επιτυχία το πρώτο τους εμπορικό τραίνο που μετέφερε Ιαπωνικής προελεύσεως αγαθά προς το Ηνωμένο Βασίλειο, μέσω του Υπερσιβηρικού, μεταξύ Vostochny και St Petersburg.

Η αμαξοστοιχία αποτελείτο από σαράντα containers των σαράντα ποδών. Μετέφερε δε αθλητικά είδη και εξοπλισμό, που είχαν ήδη μεταφερθεί δια θαλάσσης από τη Yokohama στο Vostochny και ακολούθως στο St Petersburg σιδηροδρομικώς, ώστε να προωθηθούν δια θαλάσσης στο Felixstone. Ο συνολικός χρόνος διακίνησης από την Ιαπωνία στο Ηνωμένο Βασίλειο υπολογίζεται στις 42 ημέρες, περιλαμβάνοντας 11 ημέρες στο δίκτυο των RZD.

Οι RZD και το Υπουργείο Γαιών, Υποδομών και Τουρισμού της Ιαπωνίας είχαν ήδη ξεκινήσει από το 2018 να εφαρμόζουν συνδυασμένες μεταφορές φορτίων μέσω της χάραξης του Υπερσιβηρικού σιδηροδρόμου. Πέρυσι όμως προχώρησαν στη σημαντικότατη συνεργασία με τη Maersk και Ιαπωνικές εταιρείες μεταφορών, ώστε να αναπτύξουν τη μεταφορά containers μέσω Ρωσίας. <<Η δρομολόγηση της εμπορικής αυτής αμαξοστοιχίας είναι ένα τρανταχτό παράδειγμα της συνεργασίας θαλάσσιας και σιδηροδρομικής μεταφοράς>>, δήλωσε ο αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος των RZD Alexey Shilo. Μαζί φιλοδοξούμε να παρέχουμε κορυφαίου επιπέδου εξυπηρέτηση στους πελάτες μας, ταχύτητα και ασφάλεια, μεταφέροντας τα πάντα σε μεγάλες αποστάσεις>>.

Ο Zsolt Katona, Διευθύνων της Maersk Ανατολικής Ευρώπης, δήλωσε πως η διαδρομή μέσω Ρωσίας προσφέρει μια πολύ καλή εναλλακτική λύση σε σύγκριση με την αποκλειστικά θαλάσσια διαδρομή για την μεταφορά αγαθών μεταξύ Ασίας και Ευρώπης και αναμένεται περαιτέρω επέκταση των επιχειρήσεων μεταξύ Ειρηνικού και Βαλτικής, φέτος.

Τελευταία Νέα

Ισπανία:Εκτροχιασμός και ανατροπή αμαξοστοιχίας χωρίς επιβάτες.

Μια αμαξοστοιχία της σειράς Renfe 114 χωρίς επιβάτες υπέστη ένα περιστατικό κατά τη διάρκεια...

Σύγκρουση επιβατικών τρένων στην Ουαλία

Ένας άνδρας έχασε τη ζωή του και ακόμη 15 άνθρωποι τραυματίστηκαν από τη σύγκρουση...

Παναγιώτης Μπαλωμένος-ΓΑΙΑΟΣΕ: Δημιουργία υπουργείου Δημόσιας Περιουσίας

Τη δημιουργία ενός υπουργείου Δημόσιας Περιουσίας πρότεινε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΓΑΙΑΟΣΕ, Παναγιώτης Μπαλωμένος,...

Παρόμοια Θέματα