Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024
No menu items!

ΠΕΜΕΝ-48ωρη Πανελλαδική απεργία στα πλοία

ΠΕΜΕΝ            ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ             ΠΕΕΜΑΓΕΝ             ΠΕΠΡΝ            

48ωρη Πανελλαδική – Προειδοποιητική Απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων στις 23 Φλεβάρη 

από 00:01 έως 24 Φλεβάρη 24:00, με προοπτική κλιμάκωσης.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Συνάδελφοι Ναυτεργάτες, Συνταξιούχοι, Σπουδαστές.

Τώρα είναι ώρα ευθύνης για όλους μας. Να σημάνει Γενικός Συναγερμός Παντού. 

Εφοπλιστές – κυβέρνηση της ΝΔ, υπουργείο Ναυτιλίας, δεν διστάζουν να εκμεταλλευτούν τη νέα έξαρση της πανδημίας,   για να υλοποιήσουν το σύνολο των αντεργατικών μέτρων, σε βάρος των δικαιωμάτων των ναυτεργατών.

Σε εξέλιξη είναι η εφαρμογή του ν.4714/2020, που αποτελεί συνέχεια προηγούμενων για να επιβάλλουν οι εφοπλιστές τα «διεθνή κρατούντα» σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, με ναυτεργάτες χωρίς ΣΣΕ αλλά με μισθολόγια πείνας ITF – ILO, χωρίς κοινωνική ασφάλιση και συνδικαλιστικά δικαιώματα.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΣΕ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Οι ναυτεργάτες από το 1980 μέχρι σήμερα βιώνουν τα ψεύτικα επιχειρήματα  των εφοπλιστών, των κυβερνήσεων, ότι με τις τροποποιήσεις των εγκριτικών πράξεων νηολόγησης στα ποντοπόρα, όπως με το ν.4714/2020, θα «τονωθεί η ανταγωνιστικότητα του ελληνικού νηολογίου».

Το αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής της ανταγωνιστικότητας για την ενίσχυση της κερδοφορίας των εφοπλιστών, ήταν να χαθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας για ναυτεργάτες με δικαιώματα, διογκώθηκε η ανεργία, διευρύνθηκε η ανασφάλιστη εργασία, με τα ελλείμματα στο ΝΑΤ να φτάσουν το 1 δις ευρώ και με τραγικές επιπτώσεις για τους ασφαλισμένους του. 

Διαρκή τα προνόμια και οι επιδοτήσεις για τους εφοπλιστές, ενώ για τους ναυτεργάτες συνεχίζεται ο πολύμηνος εγκλωβισμός στα ποντοπόρα χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας τους, κοροϊδία και εμπαιγμός για τους μακροχρόνια άνεργους, ενώ ακόμα και τα ψίχουλα της επιδότησης στους ελάχιστους ναυτεργάτες που είναι σε κατάσταση αναστολής, δεν τους έχουν καταβληθεί από τον Οκτώβριο!!!

Σε απόγνωση οι χιλιάδες συνταξιούχοι του ΝΑΤ, από τις πολύμηνες καθυστερήσεις στην έκδοση των προσωρινών, κύριων και επικουρικών  συντάξεων και εφάπαξ, ενώ με σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα προετοιμάζεται η διάλυση της δημόσιας ναυτικής εκπαίδευσης.

ΚΑΝΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ

Συνάδελφοι Ναυτεργάτες,

Με όπλο μας την πολύτιμη ιστορική παρακαταθήκη του ναυτεργατικού και συνολικά του εργατικού κινήματος, δίνουμε με αγωνιστική αισιοδοξία την μάχη της 48ωρης  Πανελλαδικής – Προειδοποιητικής Απεργίας  σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, με προοπτική κλιμάκωσης.

Να μην τολμήσει η κυβέρνηση να βάλει ταφόπλακα στις ΣΣΕ, στη συνδικαλιστική δράση.

Διεκδικούμε:

Κατάργηση του ν.4714/2020, των  αντεργατικών διατάξεων των ΠΝΠ και όλων των αντεργατικών νόμων, που προστέθηκαν στους προηγούμενους, για το χτύπημα συμβάσεων, μισθών, δικαιωμάτων σε συνθήκες πανδημίας. 

Πλήρη, επαρκή κι αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του δημόσιου συστήματος Υγείας με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Να ανοίξουν όλες οι δημόσιες δομές Υγείας που έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια. Άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας. 

Μαζικός και δωρεάν εμβολιασμός για όλο το λαό. Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς. Παροχή όλων των απαραίτητων μέσων ατομικής προστασίας με ευθύνη της εργοδοσίας.

Ανανέωση και εφαρμογή των ΣΣΕ με αυξήσεις, υποχρεωτική ασφάλιση στο ΝΑΤ, για όλους τους ναυτεργάτες από όποια χώρα και αν προέρχονται. Υπεράσπιση των συνδικαλιστικών ελευθεριών και δικαιωμάτων.

Πλήρη – σταθερή εργασία, με μείωση του εργάσιμου χρόνου, προσαρμογή των οργανικών συνθέσεων (με κατάργηση του ν.4150/2013) στις αυξημένες ανάγκες των πλοίων  και  της  προστασίας  της  ανθρώπινης  ζωής  στη  θάλασσα.

Ουσιαστική προστασία των ανέργων, αύξηση του επιδόματος ανεργίας στα 600 ευρώ, για όλους τους ανέργους, για όσο διαρκεί η ανεργία. Πλήρη, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανέργων και των οικογενειών τους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

■ Άμεσα μέτρα για τον επαναπατρισμό των χιλιάδων ναυτεργατών, στα ποντοπόρα καράβια 

■ Άμεση επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ναυτεργάτες από ΝΑΤ/ΕΦΚΑ, σε κύριες – επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ

Διαγραφή των χρεών όλων των εργατικών οικογενειών. 

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

● ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

● ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν. 

    «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»

● ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ Ε.Ν 

● ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΡΥΜΟΥΛΚΩΝ – ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΩΝ

19 Φλεβάρη 2021

ΠΗΓΗpemen.gr

Τελευταία Νέα

Λειτουργικά έσοδα άνω των 4 δισ. ευρώ (+25%) και EBITDA 392 εκατ. (+19%) για τον όμιλο FS στο Q1 του 2024

Άνοδο της τάξης του 25%, ξεπερνώντας τα 4 δισ. ευρώ, κατέγραψαν τα λειτουργικά έσοδα...

Επίσκεψη συνοδών αμαξοστοιχιών στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Λαμίας.

Με σκοπό να μυήσουν τους μαθητές στην επαγγελματική ζωή, δυο συνοδοί των αμαξοστοιχιών της...

Υπερταμείο: «Ο νέος Δ.Σ. της ΓΑΙΑΟΣΕ, Π. Μπαλωμένος έρχεται να οδηγήσει το μετασχηματισμό της εταιρείας»

Ο Παναγιώτης Μπαλωμένος (φωτό), όπως ανακοίνωσε επίσημα σήμερα το Υπερταμείο, αναλαμβάνει καθήκοντα Διευθύνοντα Συμβούλου...

Παρόμοια Θέματα