«Τώρα και για όσο διάστημα κρατήσει η πανδημία να επιταχθούν όλα τα διαθέσιμα ιδιωτικά μέσα (ΚΤΕΛ, Τουριστικά λεωφορεία κλπ.) για να πυκνώσουν τα δρομολόγια και να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού», διεκδικεί η ΔΑΣ ΟΑΣΘ.
Συγκεκριμένα όπως αναφέρει «Σε πρόσφατη δήλωση του σε site ο πρόεδρος του Οργανισμού ισχυρίζεται ότι ο ΟΑΣΘ έχει καταφέρει να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την πανδημία».
Χθες, συνεχίζει η ΔΑΣ ΟΑΣΘ, «υπήρξε περιστατικό όπου οδηγός ενημέρωσε τον επόπτη βάρδιας για πληρότητα εντός του λεωφορείου που ξεπερνούσε τα όρια του 65% που έχει θέσει ο ΕΟΔΥ. Ο οδηγός ακινητοποίησε το λεωφορείο στη στάση “Λευκός Πύργος” και περίμενε τη συνδρομή της υπηρεσίας».
«Δεν είναι ούτε το πρώτο, ούτε το τελευταίο περιστατικό», επισημαίνει η ΔΑΣ ΟΑΣΘ και σημειώνει ότι «Παρά τις δηλώσεις και τις δεσμεύσεις τα λεωφορεία και γενικά τα ΜΜΜ συνεχίζουν να αποτελούν εστίες διασποράς του ιού και όλα αυτά σε συνθήκες περιορισμού της κυκλοφορίας που σημαίνει ότι αντικειμενικά υπάρχει λιγότερο επιβατικό κοινό». Ο λαός, καταλήγει, «πληρώνει με κίνδυνο τη ζωή του την πολιτική της απαξίωσης των ΜΜΜ που σκοπό έχει να δικαιολογήσει την ενίσχυση των ιδιωτών παρόχων συγκοινωνιακού έργου και ενοικίασης οχημάτων».