Πέμπτη, Μάι 6, 2021
No menu items!

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τις συναντήσεις με την Διεύθυνση Εμπορευμάτων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και τον Διευθυντή Συντήρησης Τροχαίου Υλικού.
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΡΑΙΝΟΣΕ
ΚΑΝΙΓΓΟΣ 6, ΑΘΗΝΑ ΤΚ: 10677
Email: septrainose2020@gmail.com


ΑΘΗΝΑ 11/3/2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ


Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,
Το προεδρείο του σωματείου στα πλαίσια των ενημερωτικών συναντήσεων με τους επικεφαλής των διευθύνσεων, πραγματοποίησε στις 10/3/2021 δύο διαδοχικές συναντήσεις α) Διεύθυνση Εμπορευμάτων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ β) Διευθυντή Συντήρησης Τροχαίου Υλικού .
Α) όσο αφορά την Διεύθυνση Εμπορευμάτων , η συνάντηση έγινε παρουσία του Γενικού Εμπορικού Διευθυντή κ. ROBERTO BIASIN και της Επικεφαλής Εμπορευματικών Μεταφορών κας ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑ.
Αναφέραμε τα προβλήματα που υπάρχουν στην συγκεκριμένη διεύθυνση όπως : α) έλλειψη προσωπικού, β) έλλειψη ΜΑΠ, γ) έλλειψη μηχανολογικού εξοπλισμού, δ) το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την υπογραφή της Σ.Σ.Ε. και αφορά το ανθυγιεινό και επικίνδυνο που δεν παίρνουν οι συνάδελφοι και αιτιολογήθηκε ο λόγος που πρέπει να τους καταβάλλεται.
Το σωματείο εξέφρασε την άποψη του για τις εμπορευματικές μεταφορές στην Ελλάδα που αφορά την ανάπτυξη και την αύξηση του έργου.
Αναφέραμε ότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν πρέπει να πρέπει να είναι μόνο μεταφορέας αλλά να είναι και διαμεταφορέας.
Οι συνδέσεις με τα μεγάλα λιμάνια της χώρας και κυρίως της Βορείου Ελλάδος με την ταυτόχρονη δημιουργία της σιδηροδρομικής Εγνατίας , Ηγουμενίτσα -Αλεξανδρούπολη , με κάθετους άξονες προς στις χώρες που συνορεύουμε θα δημιουργήσει μεγάλη ανάπτυξη στον τομέα των συνδυασμένων μεταφορών . Για αυτό το θέμα το σωματείο μας κάνει ενέργειες-παρεμβάσεις σε όλους τους αρμόδιους φορείς.
Οι απαντήσεις που μας δόθηκαν ήταν :
Προχωρούν σε προσλήψεις προσωπικού όπου αναφέρονται ελλείψεις, γίνεται προσπάθεια για επιτάχυνση στην προμήθεια ΜΑΠ και μηχανολογικού εξοπλισμού. Συμφωνούν ότι υπάρχει αδικία στην ΣΣΕ για το ανθυγιεινό και επικίνδυνο και θα κάνουν προσπάθεια για επίλυση του και πιστεύουν ότι υπάρχει μεγάλο περιθώριο ανάπτυξης στις εμπορικές μεταφορές και ειδικά στην Θεσσαλονίκη μέσω λιμανιού όπως και γίνεται .


Β) Στην συνάντηση με τον κ. ΓΕΩΡΓΙΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟ Διευθυντή Συντήρησης Τροχαίου Υλικού η συζήτηση επικεντρώθηκε σε σημαντικές πλευρές του επισκευαστικού και λειτουργικού τμήματος των μηχανεργοστασίων .
Βασικές μας προτεραιότητες είναι :
α) Η άμεση πρόσληψη προσωπικού σε διάφορες ειδικότητες που υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις , ξεκινώντας βέβαια από την πρόσληψη όλων των απολυμένων.
β) Εκσυγχρονισμό και ανάπτυξη των χώρων των εγκαταστάσεων εργοστασίων και μηχανοστασίων – βελτίωση των συνθηκών εργασίας των εργαζομένων.
γ) Έγκαιρη προμήθεια ανταλλακτικών
δ) Ολοκλήρωση της υλοποίησης του οργανογράμματος
ε) Άλλα ζητήματα που καθημερινά αντιμετωπίζουμε σαν εργαζόμενοι για την βελτίωση ποιότητας της δουλειάς μας.
Οι απαντήσεις που μας δόθηκαν ήταν :
Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών μέσω συνεντεύξεων θα προχωρήσει σε άμεσες προσλήψεις για την Θεσσαλονίκη και στην συνέχεια θα ακολουθήσουν την ίδια διαδικασία και στην Αθήνα.
Τις επόμενες μέρες η εταιρία θα μας ενημερώσει για την πρότασή της σχετικά με την δομή του οργανογράμματος των μηχανεργοστασίων για να συναντηθούμε για την διαβούλευση του .
Όσο αφορά τις εγκαταστάσεις αναγνωρίζει ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα και θα κάνει κάθε προσπάθεια για την επισκευή τους και την συντήρηση, για την καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας και την ασφάλεια των εργαζομένων. Τονίσαμε ότι την πορεία όλων αυτών θα τα παρακολουθούμε .
Το σωματείο μας θα συνεχίσει τις συναντήσεις με όλες τις διευθύνσεις ώστε να έχει καλύτερη ενημέρωση και να καταθέτει τις προτάσεις του τόσο για καλυτέρευσή των συνθηκών εργασίας όσο και την λειτουργία της εταιρίας .Το Δ.Σ ΣΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Τελευταία Νέα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΡΑΙΝΟΣΕ-Τροποποιήσεις και ματαιώσεις δρομολογίων στον Προαστιακό Αθηνών λόγω στάσης εργασίας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 05/05/2021 Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι λόγω της 3ωρης στάσης εργασίας, από...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΚΕ Ι.Τ.: ΠΟΤΕ ΠΙΑ – ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΚΕ Ι.Τ.:Μια θλιβερή επέτειος: 11 χρόνια από την τραγωδία της “Marfin”Συμπληρώνονται δέκα...

Παρόμοια Θέματα