Δευτέρα, 14 Ιουνίου, 2021
No menu items!

Αυτές είναι οι μεγαλύτερες γραμμές τρένων στον κόσμο


Εάν το αεροπλάνο είναι ο γρηγορότερος τρόπος για να ταξιδέψετε σε μεγάλες αποστάσεις, ορισμένοι απογοητευμένοι εξακολουθούν να προτιμούν τα ταξίδια με τρένο, που στη συνέχεια γίνονται περιπέτεια από μόνα τους. Μεγάλα ταξίδια, μακριά από γραμμές υψηλής ταχύτητας, ένας ύμνος στην βραδύτητα που προσφέρει μια νέα μορφή ταξιδιού, καθώς οι περιορισμοί των μετακινήσεων μειώνονται σταδιακά.

Θα χρειαστούν έξι ημέρες για να μετακινηθείτε από τη Μόσχα  στο Βλαδιβοστόκ, τέσσερις για να διασχίσετε τον Καναδά από το Τορόντο στο Βανκούβερ ή 48 ώρες για να φτάσετε στη Λάσα από το Πεκίνο.

Η πιο θρυλική από αυτές τις γραμμές, ο υπερ-σιβηρικός, διασχίζει την τεράστια ρωσική επικράτεια για 9.259 χιλιόμετρα και κυριαρχεί μακράν στην κατάταξη των μακρύτερων σιδηροδρομικών ταξιδιών στον κόσμο, σύμφωνα με το γράφημα που παρουσιάζεται παρακάτω από τη Statista.

Αυτή είναι η διπλάσια απόσταση που διανύουν οι καναδικοί σιδηρόδρομοι μεταξύ Τορόντο και Βανκούβερ, που είναι «μόνο» 4.466 χιλιόμετρα.

Όσο για το Παρίσι-Μόσχα, που υποσχέθηκε να ενώσει τη Γαλλία με τη Ρωσία με ένα ταξίδι  41 ωρών, περνώντας από τη Γερμανία, την Πολωνία και τη Λευκορωσία, θα πρέπει μάλλον να επανεξεταστεί σε διπλωματική βάση μεταξύ Μόσχας-Παρισιού λόγω μιας  διαμάχης που επιβάλει απαγορεύσεις σε επιβάτες που δεν είναι  Ρώσοι ή Λευκορώσοι να εισέλθουν  στη Ρωσία από τη Λευκορωσία

Τελευταία Νέα

ΓΣΕΕ: ΝΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 12/6/21 ΝΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παιδικής Εργασίας...

Από 18 Ιουνίου επαναλειτουργεί η σιδηροδρομική γραμμή Κιάτο-Αίγιο

Την ικανοποίησή του για την άμεση ανταπόκριση της διοίκησης του ΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ...

Μήνυμα ΔΑΚΕ Ι.Τ

Καλή Δύναμη & Καλή Επιτυχία σε όλους τους μαθητές που λαμβάνουν μέρος στις Πανελλήνιες...

Παρόμοια Θέματα