Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου, 2023
No menu items!

Ανακοίνωση -καταγελλία από από την ΔΕΣΚ-Σ

ΑΘΗΝΑ,  28 / 5 / 2021

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Όταν τα συνδικάτα σε όλη την Ελλάδα με συσκέψεις οργάνωσης της πάλης και Γενικές Συνελεύσεις σχεδιάζουν την καθημερινή τους παρέμβαση,

 Όταν με αγωνιστικές πρωτοβουλίες αναδεικνύουν τις αντεργατικές ρυθμίσεις που ήδη μετατρέπουν τη δουλειά των εργαζομένων σε λάστιχο καθώς και τη μεγάλη επιδείνωση των όρων εργασίας που φέρνει το νέο Νομοσχέδιο,

 Όταν τα συνδικάτα σε όλη την Ελλάδα αποφασίζουν ΑΠΕΡΓΙΑ, 

τότε η ηγεσία της Π.Ο.Σ. (ΠΑΣΚ – ΔΑΚΕ) για λογαριασμό Κυβέρνησης και εργοδοσίας, υπονομεύει την αγωνιστική πανεργατική απάντηση καταδίκης του αντεργατικού οδοστρωτήρα. 

Στους «συν διαμορφωτές» του αντεργατικού νομοσχεδίου μαζί με την ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ, μαζί με τον ΣΕΒ και τις άλλες εργοδοτικές ενώσεις, περιλαμβάνεται και επίσημα πλέον η ηγεσία της Π.Ο.Σ. (ΠΑΣΚ – ΔΑΚΕ) μετά την προχθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της. 

Οι παραπάνω παρατάξεις ταυτίστηκαν με την ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ, χαρακτηρίζοντας τη στάση της ως «εποικοδομητική». Όχι μόνο αρνήθηκαν να πάρουν απόφαση συμμετοχής στην πανελλαδική απεργία, που πρότεινε η ΔΕΣΚ-Σ, αλλά ούτε ενημερωτικές συγκεντρώσεις δε θέλουν να κάνουν. Στηρίζουν έτσι με χέρια και πόδια την πολιτική της Κυβέρνησης και των εργοδοτών. 

Χαρτογραφούν τα δήθεν «θετικά» σημεία και φροντίζουν λένε να μην χαθούν! Στην ουσία γίνονται συνειδητά συναυτουργοί στο έγκλημα που ετοιμάζεται κατά των εργαζομένων. Θα κάνουν λένε «κάτι», μόνο όταν και αν η ΓΣΕΕ πάρει απόφαση. Όταν όλοι οι εργαζόμενοι της χώρας γνωρίζουν ότι η ΓΣΕΕ ασχολείται μόνο με το περιτύλιγμα και όχι με τον πυρήνα του αντεργατικού εκτρώματος. 

Δεν είναι «καινούργια» η αντεργατική τους στάση, αλλά τώρα ξεπερνάει κάθε όριο. Την απάντηση δίνουν εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις σε όλη τη χώρα, που παλεύουν για τη συγκρότηση απεργιακού μετώπου και έχουν πάρει αποφάσεις για πανεργατικές απεργίες στις 3 ΙΟΥΝΗ. 

Την απάντηση θα δώσετε εσείς.

ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ. 

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ. 

ΝΑ ΞΗΛΩΘΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ.

Με ταξικούς χαιρετισμούς.

ΔΕΣΚ – ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ

Τελευταία Νέα

Παρουσίαση βιβλίου από τον Σύλλογο Φίλοι του σιδηροδρόμου Θεσσαλονίκης την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 18:30 μ.μ         ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ του ΒΙΒΛΙΟΥ...

Συνεργασία για τη βελτίωση της πρόσβασης ατόμων με προβλήματα όρασης στα μέσα σταθερής τροχιάς

Μια συνεργασία με ιδιαίτερη σημασία αλλά και ουσία ξεκινούν οι Σταθερές Συγκοινωνίες με το...

Ανδρουλάκης: Απαιτείται χρονοδιάγραμμα για την αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου

Ερώτηση για το χρονοδιάγραμμα αποκατάστασης της σιδηροδρομικής γραμμής Αθήνας - Θεσσαλονίκης και την πορεία...

Παρόμοια Θέματα