Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
No menu items!

Στάσεις στην ιστορία των σιδηροδρόμων της Θράκης

Το βραβευμένο Μουσείο Φωτογραφίας “Χρήστος Καλεμκερής” Δήμου Καλαμαριάς σε συνεργασία με την Clio Muse Tours δημιούργησε μια πρωτότυπη εικονική ξενάγηση, που παρουσιάζει την ιστορία 40 ελληνικών σιδηροδρόμων και τον ρόλο που έπαιξαν στην οικονομική, εμπορική και κοινωνική ανάπτυξη της χώρας, συνδυάζοντας το ανεκτίμητης αξίας ιστορικό αρχείο του μουσείου, με σπάνιες φωτογραφίες του 19ου και του 20 αιώνα , με φωτογραφίες 360 μοιρών του σήμερα.

Η εικονική ξενάγηση «40 στάσεις στην Ιστορία των Ελληνικών Σιδηροδρόμων» που δημιουργήθηκε μέσω της πλατφόρμας Tour Experience της Clio Muse Tours μας ταξιδεύει στο παρελθόν διηγώντας μας την ιστορία του ελληνικού σιδηροδρομικού δικτύου. Μεταφέρει τους επισκέπτες σε 40 επιλεγμένες πόλεις σε όλη την Ελλάδα ξεκινώντας από το 1869 και φτάνοντας μέχρι και το 1969. Από την Ορεστιάδα και το Διδυμότειχο μέχρι την Αλεξάνδρεια, τη Λεχώνια και το Βελεστίνο, η εικονική περιήγηση παρουσιάζει πόλεις, σταθμούς, καθώς και κατασκευές σιδηροδρόμων, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να ταξιδέψουν στην Ελλάδα από άκρη σε άκρη. Οι αφηγήσεις που συνοδεύουν κάθε σημείο της ξενάγησης αποτελούνται από ιστορικά γεγονότα και πληροφορίες οι οποίες καταγράφηκαν μετά από εκτενή έρευνα.

«Αυτό είναι το πρώτο βήμα στην υλοποίηση ενός πολυδιάστατου project παγκόσμιου ενδιαφέροντος, του Μουσείου Φωτογραφίας “Χρήστος Καλεμκερής” Δήμου Καλαμαριάς που έχει στόχο να προβάλει τις διάφορες πτυχές της ανάπτυξης του ελληνικού σιδηροδρομικού δικτύου μέσω του πλούσιου φωτογραφικού του υλικού του μουσείου που χρονολογείται από το 1838», τονίζει ο πρόεδρος του Μουσείου, Παύλος Καλεμκερής.

Περιηγηθείτε στον διαδραστικό χάρτη και δείτε την ιστορία των σταθμών της Θράκης ΕΔΩ

ΠΗΓΗxanthinea.gr

Τελευταία Νέα

Ενημέρωση του Υπουργείου Μεταφορών για την παραίτηση του προέδρου του ΕΟΔΑΣΑΑΜ

Ο πρόεδρος του Ε.Ο.Δ.Α.Σ.Α.Α.Μ., κ. Αθανάσιος Μπίνης, υπέβαλλε την παραίτησή του, στις 19 Μαρτίου...

Σε δίκη δύο Βολιώτες γιατροί για την αναρρωτική άδεια που έδωσαν στον επιθεωρητή του ΟΣΕ

Ποινική δίωξη σε βάρος των δύο γιατρών του Νοσοκομείου Βόλου για φερόμενη εμπλοκή τους...

Σταϊκούρας: Ο ΟΣΕ το πιο προβληματικό στοιχείο στην Ελλάδα -Δρομολογούνται προσλήψεις

Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής της πρότασης δυσπιστίας στην κυβέρνηση που κατέθεσε ο Νίκος...

Παρόμοια Θέματα