Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
No menu items!

Ανοιχτή επιστολή της Π.Ο.Σ

Αθήνα    31/5/2021

ΑΝΟΙΧΤΗ  ΕΠΙΣΤΟΛΗ

         Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, 

        Σε μία μακρά περίοδο από τη μεταπολίτευση και μετά, ο αριθμός των εργαζομένων στο Σιδηρόδρομο έφτασε τους 14 χιλιάδες, ενώ σήμερα στον ΟΣΕ, μετά και τις ιδιωτικοποιήσεις της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ΕΕΣΣΤΥ, υπηρετούν μόλις 970 εργαζόμενοι. 

        Στα πρώτα χρόνια αυτής της περιόδου το συνδικαλιστικό κίνημα  μέσα από διεκδικήσεις και αγώνες, πέτυχε κατακτήσεις για τους εργαζόμενους, οι οποίες  μετά το 2009, στα χρόνια των μνημονίων έως και σήμερα, καταργήθηκαν δημιουργώντας έτσι την ανάγκη ανασύνταξης και ανασυγκρότησης των συνδικάτων, καθώς και την ενεργοποίηση όλων των εργαζομένων σε ένα κοινό μέτωπο, σε ένα κοινό αγώνα.

       Τα συνδικάτα εκείνης της περιόδου ήταν ισχυρά και κατέγραφαν επιτυχίες και κατακτήσεις, κυρίως λόγω της αριθμητικής τους δύναμης και των πολλών Σωματείων ειδικοτήτων,  εκτός  των παραδοσιακών, περιφερειακών, σιδηροδρομικών Σωματείων που υπήρχαν από ιδρύσεως του Σιδηροδρόμου, τα οποία συνέβαλαν  στις επιτυχίες του κινήματος. 

      Εδώ και αρκετά χρόνια  η άποψη των εργαζομένων  αλλά και των παρατάξεων που δρουν στο συνδικάτο, ήταν η ενοποίηση  των δυνάμεων συνενώνοντας τα πολλά Σωματεία με στόχο να υπάρχει ένα Σωματείο στον ΟΣΕ. Η άποψη αυτή και οι όποιες τυχόν αποφάσεις ενώ σωστά κινούνταν σε συνδικαλιστικό επίπεδο, δεν τύγχαναν την προθυμία  υλοποίησής της για τους λόγους που προαναφέραμε αλλά και άλλους που η ανάλυσή τους  δεν θα προσθέσει κάτι περισσότερο στη σημερινή κατάσταση που έχει διαμορφωθεί. 

     Εδώ κι ένα χρόνο περίπου, τα περισσότερα Σωματεία αλλά και οι παρατάξεις έχουν ξεκινήσει μία προσπάθεια υλοποίησης αυτής της απόφασης, έτσι ώστε στον ΟΣΕ να υπάρξει  ένα Σωματείο, που θα εκφράζει το σύνολο των εργαζομένων. Παρατάξεις και Σωματεία προβάλλοντας το κοινό καλό και παραμερίζοντας τις όποιες διαφωνίες, κατάφεραν να συμφωνήσουν σε ένα καταστατικό και στη διαδικασία ενοποίησης εδώ και αρκετό διάστημα, πλην όμως η πανδημία δεν επέτρεψε την άμεση υλοποίηση αυτής της απόφασης.  

    Σήμερα, μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν λόγω της πανδημίας, το καταστατικό εγκεκριμένο από τις Γενικές Συνελεύσεις βρίσκεται στο Πρωτοδικείο και το αμέσως επόμενο διάστημα αφού εισχωρήσουν όλοι σε αυτό το Σωματείο θ΄ακολουθήσουν εκλογές  για την ανάδειξη των οργάνων του. 

   Παρά το ότι η αποδοχή της προσπάθειας από τους εργαζόμενους  είναι εντυπωσιακή δημιουργώντας  μία μεγάλη δυναμική, υπάρχουν και κάποιοι ελάχιστοι που ακόμα δεν έχουν πειστεί για την αναγκαιότητά του και προκρίνουν τη διατήρηση Σωματείων των 20 – 50 εργαζομένων. 

   Όλοι κατανοούμε τους συναισθηματικούς δεσμούς με τα υπάρχοντα Σωματεία που υπηρετήσαμε έχοντας καταγράψει νίκες αλλά και ήττες. Σήμερα όμως, είναι αναγκαιότητα όσο ποτέ άλλοτε να φροντίσουμε για το κοινό καλό, που θα υπηρετείται μέσα από μια ενιαία σωματειακή έκφραση. 

  Καλούμε όσους, για οποιονδήποτε λόγο, έχουν ακόμα ενστάσεις, αντιρρήσεις και διαφωνίες, να τις παραμερίσουν και να συμμετέχουν στο ενιαίο «ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΣΕ» ώστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ν’ αγωνιστούμε για ένα καλύτερο αύριο.

      Από αυτή την προσπάθεια δεν πρέπει να λείπει κανείς γιατί δεν περισσεύει κανείς. 

  Εμείς, σας καλούμε ΟΛΟΥΣ, εργαζομένους, Σωματεία, παρατάξεις, να συνεισφέρετε σε αυτή την προσπάθεια, βάζοντας ο καθένας το δικό του λιθαράκι για την επιτυχία του νέου Σωματείου. 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.  

  Υ.Γ.  Σας αποστέλλουμε το Καταστατικό του «ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΣΕ».

Τελευταία Νέα

Ξεκινούν οι εργασίες στην γραμμή του Τρένου Πηλίου

Αυτοψίες Δημάρχου Νοτίου Πηλίου- Διευθύνοντα Συμβούλου ΟΣΕ Τελικές αυτοψίες και επιμετρήσεις στη γραμμή του Τρένου...

Ο ΔΕΣΦΑ για το «μπάζωμα» στα Τέμπη: Ο αγωγός διέρχεται παράλληλα σε απόσταση 10 περίπου μέτρων από τις σιδηροδρομικές γραμμές

Ο ΔΕΣΦΑ είναι ο Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου. Συνεπώς είναι η καθ' ύλην...

Χρ. Σταϊκούρας στο Πρώτο Πρόγραμμα : Σε δύο χρόνια η πλήρης αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου – Ο Ντάνιελ μάς πήγε δυο χρόνια πίσω

Στην επόμενη διετία αναμένεται η πλήρης αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου στο τμήμα Αθήνα-Θεσσαλονίκη, εξαιτίας...

Παρόμοια Θέματα