Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
No menu items!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την απεργία στις 10/6/2021

                                                                                                                     ΑΘΗΝΑ, 6/6/2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 10/6/2021

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι  

Το σωματείο μας  ΣΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ σας καλεί σε μαζική συμμετοχή στην​​ Πανελλαδική Απεργία στις 10/6/2021,​​ ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο .

 Το​​ συγκεκριμένο νομοσχέδιο​​ αποτελεί​​ κορυφαία πρόκληση και μάχη​​ για ολόκληρο το συνδικαλιστικό κίνημα​​ σε εθνικό, κλαδικό, τοπικό και επιχειρησιακό επίπεδο.​​ 

 Το Εργασιακό Νομοσχέδιο της κυβέρνησης στοχευμένα πλήττει τα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων.

– Με την κατάργηση του 8ωρου μέσω των ατομικών συμβάσεων εργασίας και ουσιαστικά με τη θέσπιση 10ωρου χωρίς υπερωρίες, καταργείται η εμβληματικότερη κατάκτηση των εργαζομένων. Η επιπλέον του 8ωρου απασχόληση δεν πληρώνεται αλλά όταν και αν ο εργοδότης το αποφασίσει θα δίδεται ρεπό. Δηλαδή ο εργαζόμενος ιδιαίτερα στο κλάδο του Μετάλλου που μαστίζεται από χρόνια ανεργία, που οι παραγωγικές μονάδες κλείνουν η μία μετά την άλλη , θα τολμήσει να εναντιωθεί στην εργοδοτική επιταγή ενώ θα γνωρίζει που θα τον οδηγήσει η όποια άρνησή του.

– Αντί λόγω της ανάπτυξης της τεχνολογίας να καθιερωθεί το 35ωρο, εδώ έχουμε επιστροφή σε συνθήκες μεσαίωνα.

– Απελευθερώνονται οι απολύσεις και γίνονται ανεξέλεγκτες , ξηλώνεται το δίκαιο της καταγγελίας και η προστασία από την απόλυση. Ο
εργοδότης δεν είναι υποχρεωμένος να επαναπροσλάβει εργαζόμενο που έχει δικαιωθεί στα δικαστήρια.

– Καταργεί την Κυριακάτικη αργία για εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους

– Καταργεί το Ν.1264- καταργεί το άρθρο 15 ποινικοποιεί την συνδικαλιστική δράση και φαλκιδεύει το δικαίωμα στην απεργία.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Εναντιωνόμαστε σε αυτό το Νομοσχέδιο και Διεκδικούμε.
– Προστασία του 8ωρου – 5ημερο – 40 ώρες δουλείας .
– Κατάργηση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης , με σταθερή εργασία για όλους.
– Ενίσχυση της προστασίας των εργαζομένων από τις απολύσεις .
– Προστασία της θέσης εργασίας και του δικαιώματος επαναφοράς στην δουλειά  σε περίπτωση άκυρης απόλυσης. Κατοχύρωση των επαγγελματικών ειδικοτήτων και αυστηρές κυρώσεις για τις ψευδείς εργοδοτικές καταχωρίσεις.
– Ενίσχυση και θωράκιση του ΣΕΠΕ υπό τον έλεγχο και την εποπτεία του Υπουργείου Εργασίας. Αυστηροποίηση των ελέγχων και των προστίμων για αδήλωτη εργασία και των συνθηκών εργασίας.
– Ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις, κατάργηση των απορρυθμιστικών παρεμβάσεων στο ν.1876/90 και άμεση επανεκκίνηση χωρί εμπόδια στη διαδικασία επέκτασης των ΣΣΕ, κατάργηση του ενιαίου μισθολογίου σε όσες βιομηχανίες του κλάδου καταστροφικά εφαρμόζεται.
– Καμία παρέμβαση στο ρόλο του ΟΜΕΔ , αποκατάσταση της πρόσβασης στη μονομερή Διαιτησία.
– Προστασία στην υγεία – την αξιοπρέπεια- την ασφάλεια των εργαζομένων.
– Συντονισμένα μέτρα υγείας και ασφάλειας για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Δωρεάν τέστ σε όλους τους εργαζόμενους.
– Αποτελεσματική αντιμετώπιση της ανεργίας, αποτροπή της αποβιομηχάνισης – ιδιωτικοποιήσεων – εκποιήσεων εθνικού πλούτου ,ενίσχυση της εγχώριας παραγωγής και θωράκιση των επιχειρήσεων Αμυντικής Βιομηχανίας.
– Δίκαιο ασφαλιστικό και φορολογικό σύστημα.
– Ελεύθερη συνδικαλιστική δράση χωρίς κρατικό και εργοδοτικό παρεμβατισμό. Ενίσχυση της προστασίας της συλλογικής δράσης, της συλλογικής αυτονομίας της απεργίας και των εκλεγμένων εκπροσώπων των εργαζομένων. Κατάργηση των περιοριστικών παρεμβάσεων στον.1264 και αυστηρές ποινές στους εργοδότες που παρεμποδίζουν τη συνδικαλιστική δράση.

Προσλήψεις στον σιδηρόδρομο και επαναπρόσληψη των απολυμένων στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ με πλήρη  εργασιακά δικαιώματα , με ΣΣΕ (όχι μνημόνιο) ,  χωρίς ατομικές συμβάσεις .

Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι

Είναι καθήκον όλων μας να συμμετέχουμε αγωνιστικά και δυναμικά στην απεργία της 10 Ιούνη για να διατρανώσουμε την αντίθεση μας σε αυτό το Νομοσχέδιο. Πρέπει να αποτρέψουμε την επίθεση ενάντια στο δικαίωμα μας στη ζωή και τη δουλειά.
    Στις 10 Ιούνη απλά ξεκινά ο αγώνας μας ενάντια σε όλους αυτούς που μας θέλουν «σκλάβους» και έρμαια στις διαθέσεις των εργοδοτών.
 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 10 ΙΟΥΝΗ


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ ΣΤΙΣ 11:00

ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΙΣ 11:00

ΣΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Τελευταία Νέα

Νέος μεταβατικός πρόεδρος του ΟΣΕ ο Γ. Γραμματίδης, παραμένει δ/νων σύμβουλος ο Π. Τερεζάκης

Αναδιάρθρωση στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδας (ΟΣΕ). Ειδικότερα, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης...

Εμπορευματικές μεταφορές στην ΕΕ: Οι θαλάσσιες αντιστοιχούν στο 67,8%, οι οδικές στο 22%, οι σιδηροδρομικές στο 5,7% και οι αεροπορικές στο 0,2%

Το 2022, οι οδικές εμπορευματικές μεταφορές αντιπροσώπευσαν το 24,9% του συνόλου των εμπορευματικών μεταφορών...

Ψάχνουν στρατόπεδο στη Λάρισα για τα συντρίμμια των Τεμπών

Στη διάθεση στρατοπέδου στο οποίο θα μεταφερθούν τα συντρίμμια της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών...

Παρόμοια Θέματα