Δευτέρα, 14 Ιουνίου, 2021
No menu items!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΕΧΒΕ

Αθήνα  8/6/2021                                                                                                                         

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο εμβληματικός αγώνας των εργαζόμενων στα Λιπάσματα Καβάλας

είναι αγώνας όλων μας

Ο αγώνας των εργαζομένων στα Λιπάσματα Καβάλας κλιμακώνεται για την αποτροπή των παράνομων, καταχρηστικών και εκδικητικών απολύσεων που απεργάζεται η ιδιοκτησία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Η ώρα της ευθύνης έφτασε… Κυβέρνηση και Υπουργείο Εργασίας οφείλουν επιτέλους να διαφυλάξουν τη νομιμότητα και το κράτος δικαίου.

Είναι ξεκάθαρο πως πρακτικές «Ποντίου Πιλάτου», όπως αυτές που υιοθετούνται από το Υπουργείο Εργασίας, δια μέσω της Γενικής Γραμματέως Εργασίας κας Στρατινάκη, λειτουργούν αποκλειστικά ως ενθάρρυνση της εργοδοτικής πλευράς που ξεκίνησε την προσχηματική «διαβούλευση» προκειμένου να ολοκληρώσει την προειλημμένη απόφασή της για τη μαζική απόλυση 133 εργαζομένων.

Οι 133 εργαζόμενοι, οι μόνοι με σύμβαση αορίστου χρόνου σε μια πολύ βαριά χημική βιομηχανία, βιώνουν, εδώ και 6 χρόνια, δέχονται ένα απόλυτο ανθρωποκυνηγητό, ένα μαρτύριο επαγγελματικής, οικονομικής και κοινωνικής τους εξόντωσης.

6 χρόνια «παρέλασης» εταιρειών που ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια στις εγκαταστάσεις των Λιπασμάτων Καβάλας διαμορφώνοντας έναν λαβύρινθο διώξεων και καταστρατήγησης θεμελιωδών εργασιακών δικαιωμάτων.

Η ανοχή σε αυτή την ανομία είναι πλέον ΣΥΝΕΝΟΧΗ. Κανείς δεν μπορεί να κρύβεται, κανείς δεν έχει το «άλλοθι» πως δεν γνωρίζει, κανείς δεν δικαιούται να κλείνει τα μάτια στον ορυμαγδό της παραβατικότητας με την απόλυση όλων των εργαζομένων αορίστου σύμβασης ενώ ταυτόχρονα στο χώρο των εγκαταστάσεων εργάζονται 500 εργαζόμενοι ορισμένου χρόνου μεταφερόμενοι κάθε χρόνο σε διαφορετική εταιρεία με στόχο  να μην αποκτήσουν ποτέ εργασιακά δικαιώματα με κυριότερο αυτό της σύμβασης αορίστου χρόνου, παράλληλα οι παρένθετες εταιρείες σωρεύουν χρέη σε Ασφαλιστικά Ταμεία, Δημόσιο και Ιδιώτες.

Το Σωματείο των Εργαζομένων στα Λιπάσματα Καβάλας και η Ο.Ε.Χ.Β.Ε. αποφάσισαν την πραγματοποίηση ενός νέου κύκλου δυναμικών κινητοποιήσεων.

Όλοι οι εργαζόμενοι στα Λιπάσματα Καβάλας, από αύριο Τετάρτη, θα κατασκηνώσουν έξω από το Υπουργείο Εργασίας απαιτώντας την άμεση παρέμβαση του αρμόδιου Υπουργού και της Κυβέρνησης.

Θα παραμείνουμε εκεί μέρα-νύχτα, όσο κι αν χρειαστεί, μέχρι να δοθεί λύση.

Η Ο.Ε.Χ.Β.Ε καλεί όλα τα σωματεία-μέλη της, καθώς και το σύνολο των συνδικαλιστικών οργανώσεων να πλαισιώσουν αυτό τον αγώνα.

Οι 133 εργαζόμενοι καλούν όλο τον κόσμο της εργασίας να σταθεί δίπλα τους, σε αυτόν τον εμβληματικό αγώνα για το δικαίωμα στην αξιοπρεπή δουλειά και ζωή.

Η  ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ  ΕΙΝΑΙ  Η  ΔΥΝΑΜΗ  ΜΑΣ

ΟΛΟΙ  ΜΑΖΙ  ΤΟ  ΚΑΝΟΥΜΕ  ΠΡΑΞΗ

                                                                                                               Γραμματεία Τύπου Ο.Ε.Χ.Β.Ε.

Τελευταία Νέα

85 δις ευρώ «ρίχνει» η ΕΕ στις βιώσιμες μεταφορές

Περίπου 85 δις ευρώ θα «ρίξει» η ΕΕ στις βιώσιμες μεταφορές από το Ταμείο...

ΠΑΜΕ σιδηροδρομικών.Απεργία στις 16 Ιούνη ενάντια στο νομοσχέδιο έκτρωμα.

Απεργιακές αποφάσεις Απεργιακές αποφάσεις έχουν λάβει τα Εργατικά Κέντρα Πειραιά, Πάτρας, Λάρισας, Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής, Αγρινίου, Άρτας, Λαμίας, Λέσβου, Σάμου,...

ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΜΑΞΟΣΤΟΙΧΙΑΣ 58 ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΠΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Kαθυστέρηση αναχώρησης της αμαξοστοιχίας 58 από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη, που ήταν προγραμματισμένη να...

Παρόμοια Θέματα