Δευτέρα, 26 Ιουλίου, 2021
No menu items!

Από 18 Ιουνίου επαναλειτουργεί η σιδηροδρομική γραμμή Κιάτο-Αίγιο

Την ικανοποίησή του για την άμεση ανταπόκριση της διοίκησης του ΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο αίτημα του Δήμου Αιγιαλείας για επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής Κιάτο-Αίγιο που είχε διακοπεί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού αλλά και για την χρονικά ακριβή ανταπόκριση των δρομολογίων τόσο με αυτά της γραμμής Πειραιάς-Κιάτο όσο και με αυτά του Οδοντωτού Σιδηροδρόμου Διακοπτό-Καλάβρυτα, εκφράζει ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος με αφορμή την ανακοίνωση εκ μέρους της ΤΡΑΙΝΟΣΕ της επαναφοράς των δρομολογίων από την Παρασκευή 18 Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται πως ο δήμαρχος απέστειλε στις αρχές Ιουνίου, επιστολές στους διευθύνοντες συμβούλους του ΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ζητώντας ενημέρωση για την επανέναρξη της λειτουργίας του προαστιακού σιδηροδρόμου στο τμήμα Κιάτο-Αίγιο αλλά και την προσαρμογή των δρομολογίων ώστε να υπάρχει ανταπόκριση με τα δρομολόγια του Οδοντωτού Σιδηροδρόμου, μιας από τις πιο αναγνωρίσιμες τουριστικές διαδρομές με τρένο σε παγκόσμιο επίπεδο. Παράλληλα, πραγματοποίησε επαφές με τους αρμοδίους φορείς, προς την κατεύθυνση της άμεσης επίλυσης του ζητήματος.

«Με τη θετική αυτή εξέλιξη, γίνεται ακόμα πιο εύκολη η πρόσβαση επισκεπτών και τουριστών στην περιοχή, ιδιαίτερα κατά τη θερινή περίοδο, κάτι που αναμένεται να τονώσει την τοπική οικονομία, δεδομένης και της μικρής απόστασης από τα μεγάλα αστικά κέντρα που καθιστά την Αιγιάλεια έναν υπέροχο και πολύ προσιτό προορισμό για κοντινές και ενδιαφέρουσες αποδράσεις» δηλώνει σχετικά ο κ. Καλογερόπουλος.

Τελευταία Νέα

H ιταλική κυβέρνηση επιβάλλει το «πράσινο πάσο» σε πλοία, τρένα και αεροπλάνα

Σύμφωνα με την ιταλική τηλεόραση Rai, η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι προτίθεται να επιβάλει...

ΙΟΒΕ: Ποια είναι η «ποιότητα» υποδομών και κτιριακού αποθέματος – Τι «βλέπει» για τα ακίνητα

Σημαντικά περιθώρια βελτίωσης της ποιότητας των υποδομών και του κτιριακού αποθέματος διαπιστώνει, μεταξύ άλλων...

90 ετών το «Κόκκινο Βέλος»

To μουσείο σιδηροδρόμων στην Αγία Πετρούπολη φιλοξενεί ένα μεγάλο μέρος της πολιτικής ιστορίας της...

Παρόμοια Θέματα