Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
No menu items!

Ιταλία: RFI και Nevomo μελετούν λύσεις για το μέλλον της μαγνητικής αιώρησης

Τα τρένα θα κινούνται σχεδόν δύο φορές πιο γρήγορα από ό,τι σήμερα

Η Rete Ferroviaria Italiana και η Nevomo αποφάσισαν να αναλύσουν και να δοκιμάσουν για να επαληθεύσουν τη τεχνολογία που ονομάζεται magrail και αποσκοπεί στην επικάλυψη με συστημάτα μαγνητικής αιώρησης της υπάρχουσας υποδομής. Για τη μελέτη των δυνατοτήτων αυτού του συστήματος μεταφορών, υπογράφηκε σήμερα, 18 Ιουνίου, μνημόνιο συνεργασίας από τη Vera Fiorani, διευθύνουσα σύμβουλο και γενική διευθύντρια της RFI, και τον Przemyslaw Paczek, διευθύνοντα σύμβουλο της πολωνοελβετικής εταιρείας τεχνολογίας Nevomo.

Η συμφωνία αποσκοπεί στην επαλήθευση της τεχνικής και οικονομικής σκοπιμότητας της νέας τεχνολογίας, καθώς και της πραγματικής δυνατότητας συνύπαρξης του παραδοσιακού και του μαγνητικού σιδηροδρομικού συστήματος. Το Magrail, στην πραγματικότητα, είναι ένα νέο σύστημα μεταφοράς με μαγνητική αιώρηση, το οποίο ενσωματώνεται στις υπάρχουσες περιφερειακές σιδηροδρομικές γραμμές και στις γραμμές υψηλών ταχυτήτων, αποφεύγοντας έτσι μεγάλες παρεμβάσεις σε έργα υποδομής και σχετικές επενδύσεις.

Από τεχνικής άποψης, το σύστημα magrail έχει ως στόχο να επιτρέψει την κυκλοφορία τόσο συμβατικών τρένων όσο και νέων οχημάτων μαγνητικής αιώρησης στην ίδια γραμμή. Οι τελευταίοι, εκμεταλλευόμενοι τη νέα τεχνολογία, θα είναι σε θέση να επωφεληθούν από την αύξηση της ταχύτητας, η οποία, σύμφωνα με τις υπό μελέτη υποθέσεις, θα μπορούσε να είναι έως και 75% υψηλότερη από τη σημερινή. Παράλληλα, οι δύο εταιρείες θα ζητήσουν χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την υλοποίηση ενός πραγματικού πιλοτικού έργου maglev στη δοκιμαστική γραμμή που ανήκει στην RFI στην Μπολόνια San Donato. Αυτή θα είναι η τελευταία φάση των δοκιμών, η οποία θα ενεργοποιήσει τις διαδικασίες πιστοποίησης  που είναι απαραίτητες για να επιτραπεί η εμπορική εφαρμογή της τεχνολογίας.

Αυτή η συνεργασία με το Nevomo συνάδει με τη στρατηγική του RFI να εξετάζει προσεκτικά τις μελλοντικές προκλήσεις, χωρίς να εγκαταλείπει  τις τρέχουσες.

Έχοντας θέσει την τεχνολογική καινοτομία ως μία από τις προτεραιότητές της, καθώς και ως παράγοντα που επιτρέπει την ολοένα και πιο βιώσιμη ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της, η RFI αυτοπροσδιορίζεται ως επιταχυντής νέων τεχνολογιών, θέτοντας τα θεμέλια για την κινητικότητα του μέλλοντος. Μια όλο και πιο διαδεδομένη, ολοκληρωμένη και πράσινη κινητικότητα στην υπηρεσία της χώρας.

Τελευταία Νέα

ΕΡΓΟΣΕ: Τρία νέα σιδηροδρομικά έργα 1 δισ. ευρώ στη Βόρεια Ελλάδα

«Αυτή τη στιγμή τρία νέα σιδηροδρομικά έργα συνολικού ύψους 1 δισ. ευρώ «τρέχει» στη...

“Μαύρη” τρύπα στα οικονομικά του ΟΣΕ – Σημείωσε ζημίες άνω των 250 εκατ. πέρυσι

Σημείωσε ζημίες άνω των 250 εκατ. πέρυσι ο ΟΣΕ Μια ανοιχτή πληγή που αιμορραγεί χρήματα...

Μ. Βορίδης: Πρέπει να γίνουν πολύ περισσότερα πράγματα στον ΟΣΕ

Ο ελληνικός σιδηρόδρομος και η μεταναστευτική πολιτική ήταν τα δύο ζητήματα που απασχόλησαν την...

Παρόμοια Θέματα