Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
No menu items!

EΡΓΟΣΕ : Το Θριάσιο μετατρέπεται σε εμπορευματικό κόμβο συνδυασμένων μεταφορών (video)

Video με την υλοποίηση των έργων κατασκευής της β΄ φάσης του Συγκροτήματος  Εμπορευματικού Κέντρου στο Θριάσιο Πεδίο (Ε.Κ.Θ.Π.) έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΡΓΟΣΕ.

Όπως επισημαίνει η εταιρεία, ανοίγει ο δρόμος για να επιτευχθεί ο εθνικός στρατηγικός στόχος ανάδειξης της χώρας σε διεθνές hub στον τομέα των συνδυασμένων εμπορευματικών μεταφορών και logistics. 

Τα έργα που υλοποιήθηκαν περιλαμβάνουν τη στρώση επιδομής σιδηροδρομικών γραμμών εντός του Συγκροτήματος, κατασκευή κτιριακών έργων, σηματοδότηση – τηλεδιοίκηση, ηλεκτροκίνηση των γραμμών εντός του Συγκροτήματος, υπολειπόμενα έργα αποχέτευσης και αποστράγγισης ομβρίων και έργα Η/Μ εγκαταστάσεων. 

Ο προϋπολογισμός της β΄ φάσης του έργου ανέρχεται στα 60,2 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ ΑΤΤΙΚΗΣ 2007-2013 & εθνικούς πόρους.  

Η ολοκλήρωση της Β’ Φάσης είναι το πρώτο βήμα για καταστεί το Συγκρότημα του Θριασίου Πεδίου το βασικό εμπορευματικό κέντρο μεταφορών της χώρας και σημαντικός διεθνής κόμβος μεταφοράς εμπορευμάτων. 

Πρόκειται για ένα έργο μοναδικό στην Ευρώπη, λόγω της συνδεσιμότητάς του με τρία μέσα μεταφοράς και συγκεκριμένα  το λιμάνι του Ικονίου (ΟΛΠ), τον αερολιμένα Αθηνών και το οδικό δίκτυο.  

Σημειώνεται ότι το Θριάσιο αποτελείται από δυο μεγάλα έργα: Το Θριάσιο Εμπορευματικό Κέντρο ή αλλιώς, Θριάσιο Ι και τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Διαλογής ή αλλιώς, Θριάσιο ΙΙ.

Τελευταία Νέα

Σταϊκούρας στη Βουλή: Τα 15 σημεία για την αναβάθμιση των ελληνικών σιδηροδρόμων

«Το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, στις 28 Φεβρουαρίου 2023, είναι μια εθνική τραγωδία, που...

Τρίτος αξιωματούχος της ΕΡΓΟΣΕ αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση στην έρευνα για το δυστύχημα των Τεμπών

Ο τρίτος κατηγορούμενος που κατέθεσε ενώπιον του εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας στην Ελλάδα για...

Ψήφισμα ΣΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Αθήνα, 27/3/2024 ΨΗΦΙΣΜΑ               Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο δίκαιο...

Παρόμοια Θέματα