Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024
No menu items!

Ιστορία και μνήμες «ζωντάνεψαν» στις ράγες του Σιδηροδρομικού Σταθμού Βέροιας

Στην θεατρική παράσταση «Έρημος Σταθμός»

Η θεατρική παράσταση «Έρημος Σταθμός» του Γιώργου Λιόλιου με την Βερόνικα Αργέντζη, παρουσιάστηκε το βράδυ του Σαββάτου 26 Ιουνίου 2021 στον Σιδηροδρομικό Σταθμό της Βέροιας. Μετά από μήνες αποχής από τα θεατρικά δρώμενα, όσοι βρέθηκαν το Σαββατόβραδο στον Σταθμό, απόλαυσαν μια υπέροχη και συγκινητική παράσταση επάνω στις ράγες και με φόντο ένα παλιό βαγόνι. Το σκηνικό ειδυλλιακό, με τις καρέκλες των θεατών να έχουν στηθεί, τηρουμένων των αποστάσεων, στις αποβάθρες του σταθμού. Μαρτυρίες, φωνές και ήχοι από το παρελθόν και το παρόν, ανακάλεσε μνήμες και ζωντάνεψε τη νεότερη και σύγχρονη ιστορία της Βέροιας και της Ελλάδας.


Η παράσταση ανέβηκε στο πλαίσιο της δράσης Salonique à Monastir (219 χιλιόμετρα αφήγησης), με αφορμή την συμπλήρωση 130 χρόνων από την κατασκευή της σιδηροδρομικής γραμμής Θεσσαλονίκης – Μοναστηρίου και την ανακήρυξη του 2021 ως «Ευρωπαϊκό Έτος Σιδηροδρόμου». Παράλληλες εκδηλώσεις και πολιτιστικές δράσεις διοργανώθηκαν σε Νάουσα και Αλεξάνδρεια αλλά και και άλλες πόλεις – σταθμούς της σιδηροδρομικής γραμμής.


• Ερμήνευσαν οι: Βερόνικα Αργέντζη και Δαμιανός Οικονομίδης, Ανδριάνα Αμανατίδου, Αναστασία Καραγιάννη, Ευάγγελος Καραϊνδρος και Νίκος Τσέγκος.
• Σκηνοθετική επιμέλεια: Γιάννης Λασπιάς
• Καλλιτεχνική επιμέλεια: Στεφανία Βλάχου
• Επιμέλεια κίνησης: Αφροδίτη Γεωργιάδου

ΠΗΓΗveriotis.gr

Τελευταία Νέα

Λειτουργικά έσοδα άνω των 4 δισ. ευρώ (+25%) και EBITDA 392 εκατ. (+19%) για τον όμιλο FS στο Q1 του 2024

Άνοδο της τάξης του 25%, ξεπερνώντας τα 4 δισ. ευρώ, κατέγραψαν τα λειτουργικά έσοδα...

Επίσκεψη συνοδών αμαξοστοιχιών στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Λαμίας.

Με σκοπό να μυήσουν τους μαθητές στην επαγγελματική ζωή, δυο συνοδοί των αμαξοστοιχιών της...

Υπερταμείο: «Ο νέος Δ.Σ. της ΓΑΙΑΟΣΕ, Π. Μπαλωμένος έρχεται να οδηγήσει το μετασχηματισμό της εταιρείας»

Ο Παναγιώτης Μπαλωμένος (φωτό), όπως ανακοίνωσε επίσημα σήμερα το Υπερταμείο, αναλαμβάνει καθήκοντα Διευθύνοντα Συμβούλου...

Παρόμοια Θέματα