Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
No menu items!

Iταλία:Kατάργηση των συνοδών αμαξοστοιχίας- Όχι από τα συνδικάτα

“Καλούμε την Ansfisa (Εθνικός Οργανισμός για την Ασφάλεια των Σιδηροδρόμων) να αποσύρει αμέσως την πρότασή της για έναν κανονισμό, ο οποίος θα καταργούσε τη θέση του συνοδού τρένων”.

Αυτό δηλώνουν οι Filt-Cgil, Fit-Cisl, Uiltrasporti, εξηγώντας ότι: “Το σχέδιο κανονισμού σιδηροδρομικής κυκλοφορίας που παρουσίασε η Ansfisa μειώνει τα πρότυπα ασφαλείας που υπάρχουν στη χώρα , καταργώντας ουσιαστικά από τα επιβατικά τρένα τη θέση του συνοδού αμαξοστοιχίας και αναθέτοντας στις σιδηροδρομικές εταιρείες και την τεχνολογία εργασίες που αρμόζουν σε αυτή την πιστοποιημένη θέση. Αυτός δεν είναι ο τρόπος για να αυξηθεί η ασφάλεια. Θα χρειαζόταν ένα εντελώς διαφορετικό είδος δράσης, όπως η αντιμετώπιση των πολλών κρίσιμων ζητημάτων που συνδέονται με τις ισόπεδες διαβάσεις, οι οποίες συχνά αποτελούν την αιτία των σιδηροδρομικών ατυχημάτων.

Τα συνδικάτα συνεχίζουν λέγοντας: “Η ασφάλεια δεν είναι μόνο θέμα κυκλοφορίας των τρένων, αλλά και θέμα ασφάλειας της σιδηροδρομικής λειτουργίας, η οποία περιλαμβάνει τη λήψη μέτρων και προφυλάξεων σε περιπτώσεις όπου η σιδηροδρομική υποδομή και τα οχήματα βρίσκονται σε κακή κατάσταση. Μέτρα και προφυλάξεις που είναι ακόμη πιο αναγκαία σε περίπτωση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια των επιβατών, με την παρουσία λειτουργού μόνο για τη κυκλοφορία του τρένου”.

Οι Filt-Cgil, Fit-Cisl και Uiltrasporti καταλήγουν επίσης ότι για την υπεράσπιση της ασφάλειας των επιβατών και του προσωπικού δεν θα διστάσουν να προβούν σε κάλεσμα κινητοποιήσεων .

Τελευταία Νέα

Ρέντης :Αναλυτικά πόσες φορές την ημέρα μένουν οι συρμοί χωρίς προσωπικό.

Κάθε ώρα ο ηλεκτροκίνητος συρμός από το Αεροδρόμιο φτάνει στο Ρέντη στις...

Τέμπη: Δεν υπάρχει κοινός εκπρόσωπος των συγγενών

Σε διευκρινίσεις προχώρησαν ορισμένοι από τους συγγενείς των θυμάτων στα Τέμπη, ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν υπάρχει...

Για τους όψιμους υπερασπιστές διευθυντών!

Τα όσα απαράδεκτα ανέφερε εναντίον του σωματείου μας ο διευθυντής λειτουργίας...

Παρόμοια Θέματα