Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου, 2021
No menu items!

Η Cité du train στην Mulhouse χρησιμοποιεί μια ατμομηχανή του 1912,για την 50ή επέτειό της

Η Cité du train στη Mulhouse, που δημιουργήθηκε το 1971, γιορτάζει την 50ή επέτειό της το 2021. Πρόκειται για μια ευκαιρία για το μουσείο, το οποίο είναι εταίρος της SNCF, να διοργανώσει εκδηλώσεις, με τη χρήση του τροχαίου υλικού.

Η Cité du train γιορτάζει την 50ή επέτειό της. Βρίσκεται στη Mulhouse και είναι ανοιχτή στο κοινό από το 1971. Μέσω της μοναδικής συλλογής τροχαίου υλικού, μοντέλων, σιδηροδρομικών αντικειμένων, αφισών και αντικειμένων τέχνης, η Cité du Train είναι μάρτυρας δύο αιώνων σιδηροδρομικής ιστορίας στη Γαλλία, από τις πρώτες ατμομηχανές μέχρι το TGV.

“Είμαστε πολύ χαρούμενοι που μπορούμε να μοιραστούμε τόσο την επαναλειτουργία του μουσείου όσο και τις διάφορες εκδηλώσεις που προσφέρουμε στο κοινό μας”, λέει ο Sylvain Vernerey, διευθυντής του χώρου. “Είναι το μεγαλύτερο σιδηροδρομικό μουσείο στην Ευρώπη, σε γαλλικό έδαφος, οπότε είναι κάτι μοναδικό.

Οι εορτασμοί για την πεντηκοστή επέτειο ξεκίνησαν τον περασμένο μήνα. “Το σημείο εκκίνησης για την 50ή επέτειο ήταν η 12η Ιουνίου, η ακριβής ημερομηνία της επετείου των εγκαινίων το 1971. Είναι μια ημερομηνία που χρησιμοποιήσαμε για να εγκαινιάσουμε επίσημα τη νέα μας ιστοσελίδα, η οποία είναι πλήρως αφιερωμένη στο έπος αυτού του μουσείου”, εξηγεί ο Sylvain Vernerey.

“Το γεγονός που λαμβάνει χώρα αυτή τη στιγμή και μέχρι το βράδυ της Κυριακής (18 Ιουλίου) είναι η παρουσία ενός ατμοκίνητου τρένου. Μια συνεργασία με την ένωση Thur Doller Alsace, “, εξηγεί. Αυτή η ατμομηχανή του 1912 αναπτύσσει σχεδόν 400 ίππους.

La Cité du train est le plus grand musée ferroviaire d'Europe.

Από τα εγκαίνιά του, το μουσείο έχει υποδεχθεί 5.600.000 επισκέπτες. Διαθέτει 138 είδη τροχαίου υλικού που έχουν χαρακτηριστεί ως “SNCF Heritage” (ατμομηχανές, βαγόνια). “Όλα όσα μπορεί να ανακαλύψει κανείς σε αυτό το μουσείο είναι αυθεντικά κομμάτια μεγάλου πλούτου, μεγάλης αξίας λόγω της μοναδικότητάς τους. Η αποκατάστασή τους δεν πραγματοποιείται επί τόπου, αλλά από την SNCF, η οποία παραμένει ο ιδιοκτήτης της συλλογής τροχαίου υλικού.

Τελευταία Νέα

Η καθημερινή διέλευση τρένων μέσα από πολυσύχναστη γειτονιά. Έγινε πόλος έλξης τουριστών και ακόμη πιο επικίνδυνη…

Σε ένα πολύ στενό δρόμο, έκτασης περίπου 500  μέτρων σε γειτονιά της πόλης Ανόι στο Βιετνάμ, περνάνε καθημερινά τρένα....

Υβριδικές μηχανές θα λειτουργούν στον νορβηγικό σιδηρόδρομο

Η CargoNet, νορβηγική εταιρεία σιδηροδρομικών εμπορευματικών μεταφορών, θα αρχίσει να χρησιμοποιεί δύο υβριδικές μηχανές...

Η Αίγυπτος αυξάνει τις τιμές των εισιτηρίων των τρένων κατά 300%.

Η αιγυπτιακή Εθνική Αρχή Σιδηροδρόμων ανακοίνωσε αύξηση 300% στην τιμή των εισιτηρίων για την...

Παρόμοια Θέματα