Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
No menu items!

10 τρένα που άλλαξαν τον κόσμο

1.Σιδηρόδρομος Λίβερπουλ και Μάντσεστερ

"Views of the Most Interesting Scenery on the Line of the Liverpool and Manchester Railway." (Credit: SSPL/Getty Images)

Το άνοιγμα του σιδηροδρόμου Λίβερπουλ και Μάντσεστερ τον Σεπτέμβριο του 1830 σηματοδότησε την αυγή των ατμοκίνητων σιδηροδρομικών ταξιδιών. Πριν από την κατασκευή του, οι περισσότεροι σιδηρόδρομοι ήταν ιππήλατοι και χρησιμοποιούνταν για τη μεταφορά εμπορευμάτων όπως ο άνθρακας σε μικρές αποστάσεις. Ο σιδηρόδρομος μήκους 31 μιλίων που συνέδεε το Λίβερπουλ και το Μάντσεστερ ήταν ο πρώτος που μετέφερε τόσο επιβάτες όσο και εμπορεύματα με ατμοκίνητες μηχανές, οι οποίες σχεδιάστηκαν από τον George Stephenson, νικητή του ανοικτού διαγωνισμού σχεδιασμού του σιδηροδρόμου. Ικανά να ταξιδεύουν με 30 μίλια την ώρα, τα τρένα των σιδηροδρόμων Λίβερπουλ και Μάντσεστερ μετέφεραν περισσότερους από 500.000 επιβάτες κατά το πρώτο έτος λειτουργίας, με αποτέλεσμα να αποφέρουν υψηλά μερίσματα στους επενδυτές. Μεταφέροντας βαμβάκι από το λιμάνι του Λίβερπουλ στα εργοστάσια του Μάντσεστερ, ο σιδηρόδρομος έδωσε ώθηση στην ανάπτυξη της βιομηχανικής επανάστασης της Αγγλίας και η κληρονομιά του ζει ακόμη, καθώς η απόσταση μεταξύ των σιδηροτροχιών του Λίβερπουλ και του Μάντσεστερ που επέλεξε ο Στέφενσον – 4 πόδια και 8,5 ίντσες – παραμένει το τυπικό εύρος της βιομηχανίας.

2. Baltimore & Ohio Railroad

The "Tom Thumb," constructed by Peter Cooper in 1829, was the first locomotive to be built in America. (Credit: George Rinhart/Getty Images)

Προκειμένου να ανταγωνιστούν την εμπορική έκρηξη που γνώρισε η πόλη της Νέας Υόρκης μετά την κατασκευή της διώρυγας Έρι, οι ηγέτες του αντίπαλου λιμανιού της Βαλτιμόρης πρότειναν μια σιδηροδρομική γραμμή 380 μιλίων που θα συνέδεε την πόλη με τον ποταμό Οχάιο στο Γουίλινγκ της Δυτικής Βιρτζίνια. Το 1827, ο σιδηρόδρομος Baltimore & Ohio Railroad έγινε η πρώτη αμερικανική εταιρεία στην οποία χορηγήθηκε χάρτης για τη μεταφορά τόσο επιβατών όσο και εμπορευμάτων, και ήταν ο πρώτος αμερικανικός σιδηρόδρομος που χρησιμοποίησε ατμομηχανές για τη μεταφορά τόσο επιβατών όσο και εμπορευμάτων σε τακτικό πρόγραμμα. Ο πρόεδρος Άντριου Τζάκσον έγινε ο πρώτος αρχιστράτηγος που ταξίδεψε με τις ράγες όταν επιβιβάστηκε σε τρένο της B&O που εκτελούσε το δρομολόγιο από το Ellicott’s Mills στη Βαλτιμόρη το 1833.

3. Σιδηρόδρομος του Παναμά

Railroad train following tracks beside Panama Canal.  (Credit: Thomas D. Mcavoy/The LIFE Picture Collection/Getty Images)

Σιδηροδρομικές γραμμές συνέδεσαν για πρώτη φορά τον Ατλαντικό και τον Ειρηνικό Ωκεανό, όταν ολοκληρώθηκε ο σιδηρόδρομος του Παναμά το 1855. Ο σιδηρόδρομος μήκους 50 μιλίων διευκόλυνε το επίπονο ταξίδι μέσω του ισθμού του Παναμά για τους επιβάτες που ταξίδευαν δια θαλάσσης μεταξύ των ανατολικών και δυτικών ακτών των Ηνωμένων Πολιτειών και έγινε δημοφιλής στους δεκάδες χιλιάδες χρυσοθήρες που αναζητούσαν πλούτη από το Χρυσό Βιασμό της Καλιφόρνιας στα χρόνια πριν από την ολοκλήρωση του διηπειρωτικού σιδηροδρόμου στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο Σιδηρόδρομος του Παναμά, ο οποίος μετέφερε φορτία για τις εταιρείες ατμοπλοίων καθώς και την αλληλογραφία των ΗΠΑ, ήταν η πιο εντατικά χρησιμοποιούμενη εμπορευματική σιδηροδρομική γραμμή μέχρι το άνοιγμα της Διώρυγας του Παναμά το 1914, η οποία ακολούθησε σχεδόν την ίδια διαδρομή κατά μήκος του ισθμού.

4. Τρένο κηδείας του Λίνκολν

Cleveland, Columbus & Cincinnati Railroad engine, with a portrait of Abraham Lincoln mounted on the front, 1862. The engine was one of several used to carry Lincoln's body from Washington, D.C., to Springfield, Ill. (Photo by Buyenlarge/Getty Images)

Μετά την αναχώρησή του από την Ουάσινγκτον, στις 21 Απριλίου 1865, το μαυροφορεμένο τρένο που μετέφερε το φέρετρο του Αβραάμ Λίνκολν πέρασε σχεδόν δύο εβδομάδες περνώντας από 180 πόλεις και επτά πολιτείες πριν φτάσει στον τόπο ταφής του δολοφονημένου προέδρου στη γενέτειρά του, το Σπρίνγκφιλντ του Ιλινόις. Η ανάγκη να διατηρηθεί το σώμα του Λίνκολν διατηρημένο κατά τη διάρκεια του 13ήμερου ταξιδιού, καθώς εκατοντάδες χιλιάδες Αμερικανοί απέδιδαν τα σέβη τους, βοήθησε στη διάδοση της νεογέννητης βιομηχανίας της ταρίχευσης κηδειών, και αποτέλεσε επίσης διαφημιστικό όφελος για τον Τζορτζ Πούλμαν, ο οποίος παραχώρησε τη χρήση των νέων, πολυτελών βαγονιών ύπνου του για την άνεση των επιβατών που ταξίδευαν από το Σικάγο στο Σπρίνγκφιλντ με το “Lincoln Special”. Μετά την ταφή του Λίνκολν, οι παραγγελίες για τα βαγόνια ύπνου του Pullman, τα οποία διέθεταν εσωτερικούς χώρους από γυαλισμένη μαύρη καρυδιά, πολυελαίους και μαρμάρινους νιπτήρες έκαναν τα ταξίδια με διανυκτέρευση πολύ πιο δελεαστικά για τους επιβάτες.

5. Μητροπολιτικός υπόγειος σιδηρόδρομος

"Metropolitan Railway, Bellmouth Praed Street" shows a GWR broad gauge train at Praed Street junction near Paddington station looking towards Edgware Road. (Credit: Public Domain)

Η εποχή των σιδηροδρόμων έφτασε σε νέα επίπεδα όταν τα τρένα άρχισαν να κινούνται σε πρωτοφανή βάθη κάτω από τους δρόμους του Λονδίνου στις 10 Ιανουαρίου 1863, με τα εγκαίνια του Μητροπολιτικού Υπόγειου Σιδηροδρόμου. Το πρώτο μετρό στον κόσμο λειτούργησε σε μια γραμμή μήκους τεσσάρων μιλίων που συνέδεε τον σταθμό Paddington με την οικονομική περιοχή της πόλης και σημείωσε επιτυχία από την ημέρα των εγκαινίων του, όταν μετέφερε περισσότερους από 30.000 επιβάτες, οι οποίοι επέβαιναν σε ξύλινα βαγόνια που φωτίζονταν με γκάζι και μεταφέρονταν από ατμομηχανές. Το μετρό του Λονδίνου απέδειξε την αποτελεσματικότητα της μαζικής μεταφοράς και μείωσε την κυκλοφοριακή συμφόρηση με τα άλογα που έφραζε τους δρόμους της βρετανικής πρωτεύουσας και έπνιγε την ευημερία της.

6. Διηπειρωτικός σιδηρόδρομος

The ceremony for the driving of the golden spike at Promontory Summit, Utah on May 10, 1869. (Credit: Public Domain)

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έγιναν πραγματικά ενωμένες όταν μια βαριοπούλα χτύπησε μια τελετουργική χρυσή αιχμή στο έδαφος του Προμόντορι της Γιούτα στις 10 Μαΐου 1869, για να ολοκληρωθεί ο πρώτος διηπειρωτικός σιδηρόδρομος της χώρας. Κατασκευάστηκε σε διάστημα επτά ετών με τον Κεντρικό Σιδηρόδρομο του Ειρηνικού να χτίζει ανατολικά από το Σακραμέντο της Καλιφόρνιας και τον Σιδηρόδρομο της Ένωσης Ειρηνικού να χτίζει δυτικά από την Ομάχα της Νεμπράσκα, ο διηπειρωτικός σιδηρόδρομος μείωσε τον χρόνο ταξιδιού για το ταξίδι των 3.000 μιλίων από μήνες σε λιγότερο από μία εβδομάδα. Ο διηπειρωτικός σιδηρόδρομος συνέβαλε στην ταχεία επέκταση των Ηνωμένων Πολιτειών προς τα δυτικά, φέρνοντας μαζί του την άνοδο της Άγριας Δύσης και τους πολέμους με τις φυλές των ιθαγενών Αμερικανών που ζούσαν σε αυτά τα εδάφη. Έκανε επίσης οικονομικά εφικτή την εξόρυξη των άφθονων πόρων της Δύσης και τη μεταφορά τους στις αγορές της Ανατολής.

7. Υπερσιβηρικός Σιδηρόδρομος

Trans-siberian Railway. (Credit: Wolfgang Kaehler/LightRocket/Getty Images)

Εκτεινόμενος σε οκτώ ζώνες ώρας και 6.000 μίλια σε ύπουλο υποαρκτικό έδαφος, ο Υπερσιβηρικός Σιδηρόδρομος ήταν ο μακρύτερος και ακριβότερος σιδηρόδρομος που κατασκευάστηκε ποτέ όταν ολοκληρώθηκε το 1916. Μειώνοντας από μήνες σε μόλις οκτώ ημέρες τον χρόνο που χρειαζόταν για να ταξιδέψει κανείς από τη Μόσχα στο Βλαδιβοστόκ, ο Υπερσιβηρικός επέτρεψε μεγαλύτερο κυβερνητικό έλεγχο στη μεγαλύτερη χώρα του κόσμου. Το έργο απαιτούσε τόσα πολλά χρήματα που οδήγησε σε οικονομικές ελλείψεις και ανεπαρκή οπλισμό για τον ρωσικό στρατό στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, γεγονός που συνέβαλε στη Ρωσική Επανάσταση του 1917. Οι κομμουνιστές χρησιμοποίησαν τον σιδηρόδρομο για να εδραιώσουν την εξουσία κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου που ακολούθησε τη Ρωσική Επανάσταση και για να προωθήσουν στρατιώτες στο μέτωπο της μάχης κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ο σιδηρόδρομος πυροδότησε τη μετανάστευση προς τα ανατολικά και επέτρεψε επίσης τη διακίνηση άνθρακα, ξυλείας και άλλων πρώτων υλών από τη Σιβηρία προς τις μεγάλες πόλεις της Ρωσίας.

8. Τρένα του Ολοκαυτώματος

"Selection" of Hungarian Jews on the ramp at the death camp Auschwitz-II (Birkenau). (Credit: Public Domain)

Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο Γερμανικός Εθνικός Σιδηρόδρομος επέβλεψε τη βίαιη απέλαση Εβραίων και άλλων θυμάτων του Ολοκαυτώματος από τα ναζιστικά γκέτο σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, όπως η Τρεμπλίνκα και το Άουσβιτς, όπου δολοφονήθηκαν συστηματικά έξι εκατομμύρια άνθρωποι. Οι απελαθέντες Εβραίοι στοιβάζονταν τόσο σφιχτά σε φορτηγά βαγόνια και βαγόνια με ζώα χωρίς τροφή ή νερό, ώστε πολλοί πέθαναν πριν καν φτάσουν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Οι Ναζί δεν θα μπορούσαν να πραγματοποιήσουν τη γενοκτονία σε τόσο τρομακτική κλίμακα χωρίς τη χρήση των σιδηροδρόμων, όπως ανέφερε ο αρχιτέκτονας του Ολοκαυτώματος Χάινριχ Χίμλερ σε επιστολή του τον Ιανουάριο του 1943 προς τον υπουργό Μεταφορών των Ναζί: “Αν είναι να τελειώσω γρήγορα τα πράγματα, πρέπει να έχω περισσότερα τρένα για τις μεταφορές”.

9. Tōkaidō Shinkansen

Central Japan Railway Co.'s N700 series Shinkansen bullet train. (Credit: Tomohiro Ohsumi/Bloomberg/Getty Images)

Τα σιδηροδρομικά ταξίδια εισήλθαν σε μια νέα εποχή με την ολοκλήρωση της σιδηροδρομικής γραμμής υψηλής ταχύτητας μεταξύ Τόκιο και Οσάκα, η οποία μείωσε στο μισό το χρόνο ταξιδιού μεταξύ των δύο πόλεων. Το shinkansen (στα ιαπωνικά σημαίνει “νέα κύρια γραμμή”) που άνοιξε λίγο πριν από τους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 1964 στο Τόκιο, έτρεχε με ταχύτητες έως και 125 μίλια την ώρα. Το πρωτοποριακό τρένο σφαίρα χρησίμευσε ως σύμβολο της ανασυγκρότησης της Ιαπωνίας ως μεταπολεμικής βιομηχανικής δύναμης και, αφού μετέφερε 100 εκατομμύρια επιβάτες τα πρώτα τρία χρόνια, απέδειξε ότι ο σιδηρόδρομος υψηλής ταχύτητας μπορούσε να είναι μια εμπορική επιτυχία. Ο σχεδιασμός του Tōkaidō Shinkansen -ο οποίος περιελάμβανε αποκλειστικές γραμμές, χωρίς ισόπεδες διαβάσεις και χωρίς απότομες στροφές- αποτέλεσε πρότυπο για μελλοντικά σιδηροδρομικά έργα υψηλών ταχυτήτων σε όλο τον κόσμο.

10. Eurostar

A Eurostar train enters the Eurotunnel near Calais, France. (Credit: Antoine Antoniol/Bloomberg/Getty Images)

Όταν άνοιξε το 1994 μια σιδηροδρομική σήραγγα κάτω από τη Μάγχη, η Μεγάλη Βρετανία συνδέθηκε με την ευρωπαϊκή ενδοχώρα για πρώτη φορά μετά την εποχή των παγετώνων. Χτισμένη με κόστος 16 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η σήραγγα μήκους 31 μιλίων μεταξύ του Φόλκστον της Αγγλίας και του Κοκέλς της Γαλλίας, επέτρεψε στους επιβάτες του Eurostar να ταξιδεύουν μεταξύ Λονδίνου και Παρισιού σε μόλις δυόμισι ώρες και χωρίς την ανάγκη μεταφοράς με πλοίο. Η μεγαλύτερη υποθαλάσσια σήραγγα στον κόσμο, που φέρει το προσωνύμιο “Chunnel”, ονομάστηκε ένα από τα επτά θαύματα του σύγχρονου κόσμου από την Αμερικανική Εταιρεία Πολιτικών Μηχανικών.

ΠΗΓΗhistory.com

Τελευταία Νέα

Ενημέρωση του Υπουργείου Μεταφορών για την παραίτηση του προέδρου του ΕΟΔΑΣΑΑΜ

Ο πρόεδρος του Ε.Ο.Δ.Α.Σ.Α.Α.Μ., κ. Αθανάσιος Μπίνης, υπέβαλλε την παραίτησή του, στις 19 Μαρτίου...

Σε δίκη δύο Βολιώτες γιατροί για την αναρρωτική άδεια που έδωσαν στον επιθεωρητή του ΟΣΕ

Ποινική δίωξη σε βάρος των δύο γιατρών του Νοσοκομείου Βόλου για φερόμενη εμπλοκή τους...

Σταϊκούρας: Ο ΟΣΕ το πιο προβληματικό στοιχείο στην Ελλάδα -Δρομολογούνται προσλήψεις

Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής της πρότασης δυσπιστίας στην κυβέρνηση που κατέθεσε ο Νίκος...

Παρόμοια Θέματα