Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
No menu items!

Πάτρα: Η μάσκα έχει ξεχαστεί από πολλούς – Το περιστατικό στον Προαστιακό

Κι ενώ τα κρούσματα αυξάνονται συνεχώς, η μάσκα και τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού, έχουν ξεχαστεί από ότι φαίνεται από πολλούς από εμάς.

Κυρίως από τους νέους. Είναι χαρακτηριστικό ότι στους εξωτερικούς χώρους, κάνοντας μία βόλτα στην πόλη, σπανίως πλέον βλέπεις κάποιον να φοράει τη μάσκα του κανονικά.

Πολλοί από αυτούς μπορεί να έχουν κάνει το εμβόλιο, αλλά λανθασμένα πιστεύουν ότι είναι προστατευμένοι από τον ιό και δεν χρειάζεται να φορούν τη μάσκα. Άλλοι πάλι θεωρούν ότι πρέπει να την φορούν μόνο στους κλειστούς χώρους και όχι στους εξωτερικούς.

Το θέμα της μάσκας έχει προκαλέσει από την αρχή της πανδημίας μια σύγχυση σε πολλούς. Σύγχυση που σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στις λανθασμένες ανακοινώσεις του κράτους που έχουν μπερδέψει ακόμα περισσότερο τον κόσμο.

Όμως το βασικό στοιχείο που έχει προκαλέσει αυτή την κατάσταση δεν είναι η σύγχυση, αλλά η χαλάρωση. Το περιστατικό που έγινε το βράδυ της Τρίτης στη στάση του Ρίου στον Προαστιακό είναι χαρακτηριστικό της χαλάρωσης.

Δεκάδες άτομα επιστρέφοντας από το μπάνιο τους στο Ρίο ετοιμάζονταν να μπουν στο τρένο χωρίς να φορούν τη μάσκα τους. Οι περισσότεροι από αυτούς νέοι σε ηλικία.

Ο οδηγός ύστερα από τις πιέσεις που δέχτηκε από άλλους επιβάτες που φορούσαν τη μάσκα τους και φοβόντουσαν το ενδεχόμενο της διασποράς ακινητοποίησε το τρένο και δεν έφευγε από την στάση του Ρίου. Στο σημείο μάλιστα έφτασε αστυνομία.

Δεν είναι η πρώτη φορά

Σύμφωνα με μαρτυρίες επιβατών που χρησιμοποιούν συχνά το τρένο του Προαστιακού, δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Αρκετές φορές επιβάτες δεν χρησιμοποιούν τη μάσκα τους. Παρόμοια σκηνικά έχουν συμβεί, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, και στα δρομολόγια του αστικού ΚΤΕΛ της Πάτρας.

Οι μόνοι που φορούν τη μάσκα τους, παρά τις δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται, είναι οι υπάλληλοι στα καταστήματα εστίασης, στα εμπορικά και στα σούπερ μάρκετ.

Εκεί γίνονται συστάσεις και δύσκολα μπορεί να πάει κανείς σε έναν κλειστό χώρο χωρίς τη μάσκα του. Όμως σε γενικές γραμμές ο κόσμος δεν προσέχει.

Έχει κουραστεί από τη μια και έχει χαλαρώσει από την άλλη. Κι είναι και αυτός ένας από τους λόγους της αύξησης των κρουσμάτων, με δεδομένη την μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Δέλτα και την ακόμα μεγαλύτερη προσοχή που χρειάζεται.

Τελευταία Νέα

ΕΡΓΟΣΕ: Τρία νέα σιδηροδρομικά έργα 1 δισ. ευρώ στη Βόρεια Ελλάδα

«Αυτή τη στιγμή τρία νέα σιδηροδρομικά έργα συνολικού ύψους 1 δισ. ευρώ «τρέχει» στη...

“Μαύρη” τρύπα στα οικονομικά του ΟΣΕ – Σημείωσε ζημίες άνω των 250 εκατ. πέρυσι

Σημείωσε ζημίες άνω των 250 εκατ. πέρυσι ο ΟΣΕ Μια ανοιχτή πληγή που αιμορραγεί χρήματα...

Μ. Βορίδης: Πρέπει να γίνουν πολύ περισσότερα πράγματα στον ΟΣΕ

Ο ελληνικός σιδηρόδρομος και η μεταναστευτική πολιτική ήταν τα δύο ζητήματα που απασχόλησαν την...

Παρόμοια Θέματα