Κυριακή, 28 Νοεμβρίου, 2021
No menu items!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ του ΣΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ

ΑΘΗΝΑ, 24-09-2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

    Την Τετάρτη 22/09/2021 πραγματοποιήθηκε   συνάντηση του προεδρείου του σωματείου μας  με τον  Διευθυντή Λειτουργίας Μεταφορών  κ. Zuccala , Επικεφαλή Διοίκησης   Πληρωμάτων  κ. Λύτρας, κ .Χάνδακα και Διευθύντρια  Ανθρώπινου Δυναμικού  κα Πρωτογερά  προκειμένου νά συζητηθούν θέματα που αφορούν την Διεύθυνση Λειτουργίας  .

Το σωματείο έβαλε σειρά ερωτημάτων και θεμάτων όπως :

Συνάφεια πτυχίων

Ζητήσαμε να μην υπάρξει η συνάφεια πτυχίων γιατί στην προκήρυξη δεν ζητήθηκαν   συγκεκριμένα πτυχία αλλά μόνο Δ,Ε -Τ.Ε – ΠΕ

Απάντηση δεν μπορεί να γίνει γιατί το αναφέρει ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ 

Άμεση ένταξη στα μισθολογικά κλιμάκια των δοκίμων

Ζητήσαμε οι συνάδελφοι που εργάζονται ,με τον βαθμό του δόκιμου ,και έχουν τις απαραίτητες πιστοποιήσεις ,και αφού  εκτελούν και μόνοι δρομολόγια, ως εκτουτου πρέπει να ενταχθούν  στα ανάλογα  κλιμάκια της Σ.Σ.Ε.

Απάντηση που μας δόθηκε ήταν ότι οι συνάδελφοι θα  μείνουν στο βαθμό του δόκιμου για ένα έτος όπως το αναφέρει ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ 

Ταμείο  προσωπικού αμαξοστοιχιών 80 ευρώ

Ζητήσαμε και εξηγήσαμε , σύμφωνα με την επιστολή που είχαμε αποστείλειστις 28/5/2021 γιατί πρέπει να υπάρξει η καταβολή των 80 ευρώ στο προσωπικού αμαξοστοιχιών .

Απάντηση – το αίτημα έγινε αποδεκτό και είναι στο τελικό στάδιο υπογραφών.

Στατικοί έλεγχοι – αμοιβή

Ζητήσαμε όπως οι συνάδελφοι που εργάζονται στους στατικούς ελέγχους λόγου covid , πρέπει να αμείβονται και να επιλέξει η εταιρία τον τρόπο .

Απάντηση –  οι συνάδελφοι θα κάνουν κυκλικές υπηρεσίες ώστε να πάνε όλοι και όσο αφορά την αμοιβή θα εξεταστεί    

Ορισμός στελέχωσης αμαξοστοιχίας

Ζητήσαμε να μας πει  η διοίκηση με πόσα άτομα πρέπει να στελεχώνεται μια αμαξοστοιχία  .

Απάντηση –  μέχρι 6 βαγόνια τουλάχιστον ένας

Γ.Κ.Κ – βαθμολόγιο – καθηκοντολόγιο

Ζητήσαμε μετά την εφαρμογή του Γ.Κ.Κ από το 2020 και όπως ορίζουν πολλά άρθρα του να υπάρξει βαθμολόγιο και καθηκοντολόγιο στο προσωπικό αμαξοστοιχιών.

Απάντηση – θα γίνει στο άμεσο μέλλον

Πιστοποίηση σε τροχαίο υλικό

Αναφέραμε ότι υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που συνάδελφοί μας δεν είναι πιστοποιημένοι για όλο το τροχαίο υλικό και αυτό δημιουργεί άνιση διαχείριση του προσωπικού. Κατά συνέπεια ζητήσαμε να εκπαιδευτεί όλο το προσωπικό για να αποφευχθεί το φαινόμενο των άνισων υπηρεσιών.

Απάντηση – γνωρίζουμε το θέμα των πιστοποιήσεων και θα λάβουν μέριμνα για την διευθέτηση των υπηρεσιών ώστε να μην επαναληφθούν φαινόμενα αδικιών.

Αυτοδιοίκητο ειδικότητας

Ζητήσαμε να εφαρμοστεί το αυτοδιοίκητο της ειδικότητας δηλαδή να μην υπάρχουν μετακινήσεις προσωπικού μεταξύ των ειδικοτήτων σε θέσεις ευθύνης όπως ισχύει σήμερα.

Απάντηση – δεν πήραμε σαφές απάντηση

Προσλήψεις

Ζητήσαμε να ενημερωθούμε αν είναι στις προθέσεις της εταιρείας νέες προσλήψεις στις ειδικότητες του προσωπικού αμαξοστοιχιών και μηχανοδηγών

Απάντηση – μας ενημέρωσαν ότι η εταιρεία δεν προτίθεται να κάνει νέες προσλήψεις στο άμεσων μέλλον .

Με το πέρας της συνάντησης  και λόγου ανειλημμένων υποχρεώσεων του κ. Zuccala μας ζητήθηκε νέα συνάντηση τις  επόμενες ημέρες  όπως και συμφωνήσαμε.

ΤΟ Δ.Σ  ΣΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Τελευταία Νέα

Παρόμοια Θέματα