Κυριακή, 28 Νοεμβρίου, 2021
No menu items!

ΠΑΜΕ-Το Πολυτεχνείο ζει στους αγώνες τού σήμερα για δουλειά – ζωή με δικαιώματα

Τα εργατικά συνδικάτα, τους εργαζόμενους όλων των κλάδων «να τιμήσουμε την επέτειο του Πολυτεχνείου με μαχητικότητα, αποφασιστικότητα και κλιμάκωση των αγώνων για δουλειά – ζωή με δικαιώματα, για ειρήνη των λαών κόντρα στα σχέδια των ιμπεριαλιστών», καλεί το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, με ανακοίνωσή του.

Όπως αναφέρει:

«Η αντιδικτατορική πάλη, ο κοινός αγώνας νεολαίας – εργαζομένων ενάντια στην επιβεβλημένη από την αστική τάξη και τα ιμπεριαλιστικά κέντρα χούντα, που κορυφώθηκε στην εξέγερση του Πολυτεχνείου, πραγματοποιήθηκε απέναντι σε ένα βάρβαρο, βίαιο καθεστώς που με τη στήριξη των ΗΠΑ έμοιαζε πανίσχυρο. Ταυτόχρονα η χούντα επιχειρούσε με απαγορεύσεις, εξορίες, φυλακίσεις, βασανιστήρια και δολοφονίες αγωνιστών συνδικαλιστών να εμποδίσει κάθε προσπάθεια οργάνωσης της αντίστασης και της διεκδίκησης του λαού. Ενώ παράλληλα αξιοποιούσε και μια σειρά αχυρανθρώπων της εργοδοσίας μέσα στα συνδικάτα με στόχο να επιβάλουν την αδράνεια, την απογοήτευση και τη μοιρολατρία. Την ίδια στιγμή ο αμερικανικός 6ος στόλος αρμένιζε στις ελληνικές θάλασσες, η χώρα μας λειτουργούσε ως προκεχωρημένο φυλάκιο των ιμπεριαλιστικών οργανισμών.

Σήμερα, τα Συνδικάτα είναι αντιμέτωπα με τους νόμους των ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ που θέλουν να καταργήσουν το δικαίωμα στην απεργία, στη συνδικαλιστική οργάνωση και να βάλουν στον γύψο τους εργατικούς αγώνες. Με το νόμο-έκτρωμα Χατζηδάκη θέλουν να στείλουν την εργατική τάξη πίσω στον Μεσαίωνα για να διασφαλίσουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Την ώρα που η πανδημία μετρά 17.000 νεκρούς, αρνούνται να προσλάβουν γιατρούς για να μετατρέψουν το δημόσιο Εθνικό Σύστημα Υγείας σε μια ακόμη μηχανή κέρδους για τους μεγαλοκλινικάρχες που θησαυρίζουν πάνω στα θύματα της πανδημίας. Ενώ τα Πανεπιστήμια και τα σχολεία γίνονται πισίνες στις βροχές και τα παιδιά μας κάνουν μάθημα χωρίς δασκάλους και καθηγητές, η κυβέρνηση επιχειρεί την επιβολή της αστυνομοκρατίας και την επαναφορά του χωροφύλακα. Ενώ η συμφωνία για τις αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις που υπέγραψε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει να εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ έχουν μετατρέψει τη χώρα μας σε μια τεράστια στρατιωτική βάση των ΗΠΑ.

Απέναντι στην αντεργατική πολιτική, που πάει χέρι-χέρι με τον αυταρχισμό και την καταστολή, η εργατική τάξη της Ελλάδας, τα συνδικάτα σε όλη τη χώρα οφείλουμε να αντλούμε πείρα και συμπεράσματα από τους αγώνες μας, σύγχρονους και παλαιότερους. Λίγες μέρες μετά τη μεγάλη νίκη των εργαζομένων της COSCO, λίγες βδομάδες μετά τη νίκη των εργαζομένων της “efood” και των εργαζομένων στη ναυπηγοεπισκευή επιβεβαιώνουν ότι το δίκιο κατακτιέται με οργάνωση και αγώνα. Ότι κυβερνήσεις, εργοδότες, μηχανισμοί και συστήματα δεν είναι ανίκητοι απέναντι στην αποφασισμένη και οργανωμένη εργατική τάξη.

Τα αγωνιστικά συνδικάτα σε όλη τη χώρα προχωρούν σήμερα σε συλλογικές, μαζικές διαδικασίες οργάνωσης της αντεπίθεσης και κλιμάκωσης του αγώνα για την υλοποίηση των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων, Συλλογικές Συμβάσεις, αυξήσεις στους μισθούς, δημόσια δωρεάν Υγεία και Παιδεία. Η μεγάλη σύσκεψη των συνδικάτων της Αθήνας στις 5 Οκτώβρη και οι δεκάδες αντίστοιχες πρωτοβουλίες σε όλη τη χώρα οδήγησαν σε μαζικά συλλαλητήρια στις 4 Νοέμβρη, βήμα κλιμάκωσης και προετοιμασίας ενός πλατιού απεργιακού μετώπου.

Τα συλλαλητήρια και οι δράσεις των Συνδικάτων και της νεολαίας για την επέτειο του Πολυτεχνείου μπορούν να αποτελέσουν σταθμούς στην κλιμάκωση του αγώνα, για τη δικαίωση των αιτημάτων και διεκδικήσεων της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

“Έξω οι ΗΠΑ – Έξω το ΝΑΤΟ”.

“Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία”».

Τελευταία Νέα

Παρόμοια Θέματα