Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου, 2022
No menu items!

Η Ευρώπη καταγράφει έκρηξη σε θέσεις ρομποτικής στον σιδηρόδρομο

Η Ευρώπη επεκτείνει την κυριαρχία της στις προσλήψεις ρομπότ στον τομέα της σιδηροδρομικής βιομηχανίας κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους.

Ο αριθμός των θέσεων εργασίας ρομποτικής στην Ευρώπη αποτελεί το 54,3% του συνόλου των θέσεων εργασίας – από 24,5% το ίδιο τρίμηνο πέρυσι.

Ακολουθεί η Βόρεια Αμερική, όπου παρατηρήθηκε ποσοστιαία μεταβολή 31,4 ποσοστιαίων μονάδων σε σχέση με το προηγούμενο έτος σε ρόλους ρομποτικής.

Τα στοιχεία καταρτίζονται από την GlobalData, η οποία παρακολουθεί διαχρονικά τον αριθμό των νέων δημοσιεύσεων θέσεων εργασίας από βασικές εταιρείες σε διάφορους τομείς. Χρησιμοποιώντας ανάλυση κειμένου, οι εν λόγω αγγελίες εργασίας ταξινομούνται στη συνέχεια θεματικά.

Η θεματική προσέγγιση της GlobalData όσον αφορά τη δραστηριότητα του τομέα επιδιώκει να ομαδοποιήσει τις βασικές πληροφορίες των εταιρειών ανά θέμα, ώστε να δει ποιες εταιρείες είναι σε καλύτερη θέση για να ανταπεξέλθουν στις μεταβολές που αναμένονται στους κλάδους τους.

Σε ποιες χώρες παρατηρείται η μεγαλύτερη ανάπτυξη για ρομποτικές θέσεις στη σιδηροδρομική βιομηχανία;

Η ταχύτερα αναπτυσσόμενη χώρα ήταν το Ηνωμένο Βασίλειο, όπου το 0,9 % όλων των αγγελιών για θέσεις εργασίας ρομποτικής κατά τους τρεις μήνες που έληξαν τον Ιούνιο του περασμένου έτους αυξήθηκε σε 11,6 % το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Ακολουθούν το Βέλγιο (αύξηση 7,7 ποσοστιαίες μονάδες), η Ισπανία (αύξηση 5,5) και ο Καναδάς (αύξηση 4,9).

Η κορυφαία χώρα για τις θέσεις εργασίας ρομποτικής στη σιδηροδρομική βιομηχανία είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες, στις οποίες αντιστοιχεί το 33,5 τοις εκατό του συνόλου των θέσεων εργασίας το τρίτο τρίμηνο του έτους.

Ποιες πόλεις είναι οι μεγαλύτεροι πόλοι έλξης ρομποτικών εργαζομένων στη σιδηροδρομική βιομηχανία;

Περίπου το 16,5 % όλων των θέσεων εργασίας στη ρομποτική του σιδηροδρομικού κλάδου διαφημίστηκαν στο Σαρλερουά (Βέλγιο) – περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη πόλη.
Ακολουθούν η Valenciennes (Γαλλία) με 16,5%, το Clayton (Ηνωμένες Πολιτείες) με 5,5% και η Βαρκελώνη (Ισπανία) με 5,5%.

Τελευταία Νέα

Σπ. Πατέρας, ΟΣΕ: Η κάλυψη αναγκών χρηματοδότησης και οι προσλήψεις προσωπικού οι κρίσιμες προτεραιότητες

H άμεση κάλυψη των αναγκών χρηματοδότησης και οι προσλήψεις προσωπικού αποτελούν τις κρίσιμες προτεραιότητες...

Ακυρώσεις δρομολογίων από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Ακυρώνονται για τη Δευτέρα τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 1546, 1551, 1554, 1559 στο τμήμα Αθήνα- Χαλκίδα...

ΓΣΕΕ:ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΨΥΧΟΥΣ, ΕΝΤΟΝΩΝ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΑΓΕΤΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 23-01-2022 ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΨΥΧΟΥΣ, ΕΝΤΟΝΩΝ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΑΓΕΤΟΥ Οι σφοδρές χιονοπτώσεις και τα έντονα καιρικά...

Παρόμοια Θέματα