Κυριακή, 28 Νοεμβρίου, 2021
No menu items!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΚΕ Ι.Τ.: 25η Νοεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των ΓυναικώνH έμφυλη βία είναι ειδεχθής παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων
Ο αγώνας για την εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών είναι υπόθεση ΟΛΩΝ μας

Η έμφυλη βία, καθώς και ένα σύνολο επαίσχυντων στερεοτύπων, κοινωνικών στάσεων και πολιτισμικών συμπεριφορών που την τροφοδοτούν, καταγράφονται ανεξαρτήτως κοινωνικής τάξης και οικονομικής κατάστασης, μορφωτικού επιπέδου και ηλικίας, χρώματος ή θρησκείας.
Ταυτόχρονα, η «ποικιλία» τόσο των μορφών βίας κατά των γυναικών, με κυριότερες τη σωματική, τη λεκτική, τη ψυχολογική, την οικονομική, τη σεξουαλική και το trafficking όσο και των πεδίων στα οποία ασκείται (χώρος εργασίας, κοινωνικό και οικογενειακό περιβάλλον κ.λπ.) φανερώνουν την εξαιρετικά μεγάλη ένταση και συχνότητα αυτού του αποτρόπαιου φαινομένου.


Η καταπολέμηση της έμφυλης βίας είναι αδιαπραγμάτευτο ζήτημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δημοκρατίας. Οφείλει, λοιπόν, να καταστεί σε πρωτίστη προτεραιότητα.


Κάθε σοβαρή προσπάθεια αντιμετώπισης του φαινομένου επιβάλλεται να είναι συντεταγμένη και αέναη περιλαμβάνοντας την ισχυροποίηση της προστασίας των θυμάτων, την ενίσχυση των προληπτικών δράσεων και κυρίως την αποδόμηση των γεννεσιουργών αιτιών του.


Το οργανωμένο Εργατικό Κίνημα και τα Συνδικάτα συνιστούν διαχρονικά χώρους αντίδρασης απέναντι στη βία και στα παράγωγά της, υποστήριξης και εκπροσώπησης των θυμάτων, ευαισθητοποίησης και υλοποίησης σημαντικών πρωτοβουλιών.


ΕΩΣ ΕΔΩ…ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΠΑΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ
ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗ ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Τελευταία Νέα

Παρόμοια Θέματα