Πέμπτη, 19 Ιουνίου, 2025
No menu items!

Για 10 χρόνια, οι άγονες σιδηροδρομικές γραμμές του Βελγίου στην SNCB

Το Υπουργικό Συμβούλιο του Βελγίου επιβεβαίωσε την πρόθεσή του να αναθέσει στους Εθνικούς Σιδηροδρόμους του Βελγίου (SNCB) δεκαετή – απευθείας – σύμβαση για την παροχή σιδηροδρομικών υπηρεσιών σε ολόκληρη τη χώρα, μετά τη δημοσίευση σχετικής ανακοίνωσης στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Ως υπουργός κινητικότητας, θέλω να παράσχω ένα πιο σύγχρονο πλαίσιο διαχείρισης για τις σιδηροδρομικές εταιρείες, με ισχυρές προτεραιότητες για το μέλλον των σιδηροδρόμων», ανέφερε ο υπουργός Κινητικότητας, Georges Gilkinet.

Επί του παρόντος, βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις μεταξύ της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, της SNCB και του διαχειριστή υποδομής Infrabel για τη σύναψη της νέας σύμβασης δημόσιας υπηρεσίας.

Σημειώνεται ότι και στην Ελλάδα, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών πρόκειται να υπογράψει σύμβαση με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την εκτέλεση των άγονων γραμμών για περίοδο 10+5 ετών.

Τελευταία Νέα

ΟΣΕ: Συνεχίζεται ο καθαρισμός των γραμμών σε σταθμούς του Προαστιακού

Ήδη από τον περασμένο Φεβρουάριο, ο οργανισμός είχε ανακοινώσει πως ο καθαρισμός είχε ξεκινήσει...

Η τραγωδία στα Τέμπη πυροδοτεί έντονη συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιου

Η τραγική σύγκρουση τρένων το 2023 στα Τέμπη της Ελλάδας —η οποία στοίχισε τη...

ΣΦΣ : Εκδήλωση του Συλλόγου Φίλων Σιδηροδρόμου Αθήνας στις 25/06/2025.

Εκδήλωση θα πραγματοποιήσει στις 25 Ιούνιου ο Συλλόγου Φίλων Σιδηροδρόμου Αθήνας. Σε ανακοίνωσή του ο...

Παρόμοια Θέματα