Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
No menu items!

ΕΡΓΟΣΕ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΧΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ – ΣΚΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΘΗΝΑ, 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΧΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ – ΣΚΑ

Αθήνα, 17 Δεκεμβρίου 2021

Νωρίτερα από ότι είχε προγραμματισθεί ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στο τμήμα μεταξύ Τριών Γεφυρών και Σιδηροδρομικού Κέντρου Αχαρνών (ΣΚΑ), με αποτέλεσμα να αποκατασταθεί η απευθείας σύνδεση του Προαστιακού από τον Πειραιά και την Αθήνα με το αεροδρόμιο, όπως επίσης και η σύνδεση των Λιοσίων με το αεροδρόμιο στις 14-12-21 αντί για τις 16-12-21.

Οι εργασίες αφορούσαν αποκατάσταση βλάβης που είχε προκληθεί λόγω παλαιότερου εκτροχιασμού συρμού του ΟΣΕ σε σύμπλεγμα συσκευών γραμμής, στο σημείο 0+000 της προαστιακής γραμμής ΣΚΑ – Αεροδρόμιο.

Οι εργασίες απαιτήθηκαν μέσω της υπ’ αριθμ. 23/2020 απόφασης Διαιτητικού Δικαστηρίου στο πλαίσιο διενέργειας της Οριστικής Παραλαβής της σύμβασης του έργου με τίτλο: «Κατασκευή έργων υποδομής τετραπλού σιδηροδρομικού διαδρόμου στο τμήμα μεταξύ Τριών Γεφυρών και Σιδηροδρομικού Κέντρου Αχαρνών (ΣΚΑ), έργων υποδομής για την ολοκλήρωση του ΣΚΑ και όλων των απαιτούμενων έργων επιδομής, σηματοδότησης – τηλεδιοίκησης, ηλεκτροκίνησης και σιδηροδρομικών σταθμών, για  την πλήρη λειτουργία των σιδηροδρομικών γραμμών στο τμήμα Τρεις Γέφυρες – ΣΚΑ – Νέο Αεροδρόμιο Αθηνών στα Σπάτα»

Με εντολή της ΕΡΓΟΣΕ η ανάδοχος κοινοπραξία του ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΥ “J&P ΑΒΑΞ Α.Ε. – Ε.Τ.Ε.Θ.Α.Ε. – ALSTOM Transport S.A”, ξεκίνησε τις απαραίτητες εργασίες αποκατάστασης στις 29-11-2021.

Η διακοπή της κυκλοφορίας στο συγκεκριμένο σημείο, με συνέπεια την εύλογη ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού, περιορίστηκε στο απόλυτα απαραίτητο χρονικό διάστημα των 15 ημερών. Το σημείο παραδόθηκε στην κυκλοφορία μετά το πέρας των εργασιών και μετά από τις απαραίτητες και επιτυχείς δοκιμές για την σωστή λειτουργία των συσκευών αλλαγών.

Ευχαριστούμε το επιβατικό κοινό για την υπομονή του, καθώς και τις υπηρεσίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ και την ανάδοχο κοινοπραξία του έργου για την συντονισμένη προσπάθειά τους.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον κ. Ανδρέα Αργυρόπουλο στα παρακάτω στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλ.: 210 5283 110

Email: info@ergose.gr

ΠΗΓΗergose.gr

Τελευταία Νέα

Σταϊκούρας στη Βουλή: Τα 15 σημεία για την αναβάθμιση των ελληνικών σιδηροδρόμων

«Το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, στις 28 Φεβρουαρίου 2023, είναι μια εθνική τραγωδία, που...

Τρίτος αξιωματούχος της ΕΡΓΟΣΕ αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση στην έρευνα για το δυστύχημα των Τεμπών

Ο τρίτος κατηγορούμενος που κατέθεσε ενώπιον του εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας στην Ελλάδα για...

Ψήφισμα ΣΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Αθήνα, 27/3/2024 ΨΗΦΙΣΜΑ               Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο δίκαιο...

Παρόμοια Θέματα