Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, 2024
No menu items!

Alstom και ENGIE υπογράφουν συνεργασία για την προμήθεια συστήματος κυψελών καυσίμου για τις σιδηροδρομικές μεταφορές

Η Alstom και η ENGIE υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας, η οποία προσδιορίζει τον τρόπο με τον οποίο θα συνεργαστούν για να εισάγουν ένα σύστημα κυψελών καυσίμου στην ευρωπαϊκή αγορά σιδηροδρομικών εμπορευματικών μεταφορών.

Η κατασκευάστρια εταιρεία υδρογόνου ENGIE αναφέρει ότι εργάζεται επίσης για την αύξηση της δυναμικότητας παραγωγής υδρογόνου από ανανεώσιμες πηγές σε 4 GW έως το 2030. Με στόχο τη διαχείριση περισσότερων από 100 σταθμών ανεφοδιασμού μέχρι το 2030, η κίνηση αυτή θα συμβάλει στην απαλλαγή των σιδηροδρόμων που κινούνται με υδρογόνο όχι μόνο κατά τη χρήση αλλά και στο σημείο παραγωγής – η συμβατική παραγωγή υδρογόνου είναι αρκετά απαιτητική σε άνθρακα.
Η σύμπραξη καλύπτει την υλοποίηση υποδομών logistics και ανεφοδιασμού με ανανεώσιμο υδρογόνο για ένα σύστημα κυψελών καυσίμου που μπορεί να τροφοδοτεί ηλεκτρικές μηχανές σε γραμμές που δεν ηλεκτροδοτούνται, όπως οι διακλαδώσεις και οι παρακαμπτήριες γραμμές.

Η Alstom θα σχεδιάσει ένα σύστημα υδρογόνου, ενώ η ENGIE θα προμηθεύσει το ανανεώσιμο υδρογόνο.

Οι δύο εταιρείες στοχεύουν στην ευρωπαϊκή αγορά σιδηροδρομικών εμπορευματικών μεταφορών.

Έχουν συνεργαστεί και στο παρελθόν: Η Alstom λειτούργησε δοκιμαστικά ένα Coradia iLint στην ολλανδική επαρχία Groningen τον Μάρτιο του 2020, για το οποίο η ENGIE παρείχε ανανεώσιμο υδρογόνο. Η Alstom ξεκίνησε τη στρατηγική της για το υδρογόνο το 2013, όταν άρχισε να αναπτύσσει το επιβατικό τρένο Coradia iLint. Μια περαιτέρω κίνηση στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής ήταν η εξαγορά της Helion Hydrogen Power, ενός κατασκευαστή κυψελών καυσίμου, το 2021.

Ο Raphaël Bernadelli, αντιπρόεδρος της εταιρικής στρατηγικής της Alstom, δήλωσε σχετικά:
“Φιλοδοξία μας είναι να επιταχύνουμε την υιοθέτηση της ενέργειας υδρογόνου στη σιδηροδρομική βιομηχανία, αναπτύσσοντας καινοτόμες λύσεις που συμβάλλουν στην οικολογική μετακίνηση βαρέων οχημάτων, όπως οι σιδηροδρομικές εμπορευματικές μεταφορές. Προκειμένου να συμβάλουμε στην εξέλιξη του σιδηροδρομικού τομέα υδρογόνου, πρέπει να συγκεντρώσουμε τους ενδιαφερόμενους φορείς και γι’ αυτό ακριβώς αποφασίσαμε να συνεργαστούμε με την ENGIE”.

Η ENGIE άρχισε να εργάζεται στον τομέα της κινητικότητας βαρέων οχημάτων το 2019. Συνεργάστηκε με την κοινοπραξία Hydra στη Χιλή και με την Anglo American στη Νότια Αφρική για την ανάπτυξη οχημάτων εξόρυξης που χρησιμοποιούν ανανεώσιμο υδρογόνο ως πηγή καυσίμου.

Στη Γερμανία λειτουργούν ήδη επιβατικά τρένα που κινούνται με υδρογόνο, ενώ επιτυχείς δοκιμές τρένων υδρογόνου έχουν πραγματοποιηθεί στην Αυστρία, τις Κάτω Χώρες, την Πολωνία, τη Σουηδία και τη Γαλλία.

Τελευταία Νέα

Ανακοίνωση καταγγελία της ΔΕΣΚ-Σ

Αθήνα,  22/10/2024 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,      Καταγγέλλουμε την προσπάθεια τρομοκράτησης, εκβιασμού των συναδέλφων από...

Ισπανία:Εκτροχιασμός και ανατροπή αμαξοστοιχίας χωρίς επιβάτες.

Μια αμαξοστοιχία της σειράς Renfe 114 χωρίς επιβάτες υπέστη ένα περιστατικό κατά τη διάρκεια...

Σύγκρουση επιβατικών τρένων στην Ουαλία

Ένας άνδρας έχασε τη ζωή του και ακόμη 15 άνθρωποι τραυματίστηκαν από τη σύγκρουση...

Παρόμοια Θέματα