Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024
No menu items!

Η CMA CGM εγκαινιάζει σιδηροδρομική υπηρεσία Ελλάδας-Σερβίας που συνδέει ανερχόμενους σιδηροδρομικούς κόμβους

Η CMA CGM, η παγκόσμια εταιρεία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και ναυτιλίας, πρόκειται να ξεκινήσει μια νέα διατροπική υπηρεσία από τις 11 Αυγούστου. Η υπηρεσία θα συνδέει το ελληνικό λιμάνι της Θεσσαλονίκης με το Niš στη Σερβία. Όπως φαίνεται, κόμβος της υπηρεσίας στη Σερβία θα είναι ο πρόσφατα εγκατεστημένος τερματικός σταθμός MBOX. “Η σιδηροδρομική υπηρεσία Θεσσαλονίκη – MBOX Terminals ξεκινά σύντομα. Μείνετε συντονισμένοι”, σχολίασε στο LinkedIn ο Dejan Nikolic, διευθύνων σύμβουλος του τερματικού σταθμού.

Η νέα συνδυασμένη λύση θα εξυπηρετεί “τη δυναμική βιομηχανική και εμπορική περιοχή του Niš που βρίσκεται στο νοτιοανατολικό τμήμα της Σερβίας”, δήλωσε η CMA CGM. Η γαλλική εταιρεία θα συνδέει τους δύο προορισμούς με ένα εβδομαδιαίο δρομολόγιο με block-train, που θα μεταφέρει 50 TEU ανά ταξίδι, με χρόνο μεταφοράς δυόμισι ημέρες.

Επιπλέον, το Niš θα ανοιχτεί ακόμη περισσότερο στον κόσμο μετά τη σύνδεσή του με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, καθώς, σύμφωνα με την CMA CGM, θα έχει πρόσβαση σε οκτώ θαλάσσιες συνδέσεις. Ωστόσο, η σερβική πόλη έχει ήδη πρόσβαση στη θάλασσα, με την πρώτη σιδηροδρομική σύνδεση από το κροατικό λιμάνι της Ριέκα, το οποίο εξυπηρετείται από την COSCO.

Μια προγραμματισμένη εξέλιξη
Η σύνδεση του τερματικού σταθμού MBOX στο Niš με τις θαλάσσιες γραμμές και, συγκεκριμένα, με τα λιμάνια της Θεσσαλονίκης και ενδεχομένως του Πειραιά στην Ελλάδα ήταν μεταξύ των πρώτων σχεδίων του Nikolic, ακόμη και πριν από την ολοκλήρωση της κατασκευής του τερματικού σταθμού. Σε συνέντευξή του στο RailFreight.com ένα χρόνο νωρίτερα, ο Nikolic ανέφερε ότι “ο τερματικός σταθμός MBOX θέλει να προσφέρει μια νέα πύλη για νέες θαλάσσιες εταιρείες στις σερβικές και περιφερειακές αγορές”.

“Εκτός από τα λιμάνια (Ριέκα και Μπαρ) και τους θαλάσσιους μεταφορείς με μακρά παράδοση στη Σερβία, αναμένουμε επίσης να συνδεθούμε με τους μεταφορείς που προέρχονται από ελληνικά και τουρκικά λιμάνια. Ως εκ τούτου, προσπαθούμε να δημιουργήσουμε την ειδική υπηρεσία μας με block train από και προς τη Θεσσαλονίκη στην Ελλάδα”, υπογράμμισε ο Nikolic. Η Θεσσαλονίκη απέχει 400 χιλιόμετρα από το Νις, γεγονός που καθιστά το λιμάνι ιδανικό προορισμό για γρήγορες και υψηλής συχνότητας συνδέσεις.

Τελευταία Νέα

Συνέντευξη του προέδρου του ΟΣΕ στο TRT

Η συνέντευξη του Προέδρου του ΟΣΕ, Γιάννου Γραμματίδη στο TRT και στην εκπομπή «Κεντρική...

Κοινή ανακοίνωση ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ-ΣΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ

    ΑΘΗΝΑ 19/9/2024 Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η Αγαπητοί Επιβάτες...

Φλωρίδης για τις δολιοφθορές στις γραμμές του ΟΣΕ: Οι δράστες θα πάνε μέσα για κακούργημα

Για τις νέες δημοσκοπήσεις και τα ποσοστά της ΝΔ μίλησε σήμερα καλεσμένος στον ΣΚΑΪ...

Παρόμοια Θέματα